Annons

Canon Digital IXUS 100 IS


Summering

Senaste ultrakompaktkameran från Canon. Lika stor som ett kreditkort och endast 18mm tjock. Finns i fyra färger; svart, silver, guld och röd.

- 12 Mpixel
- 720p HD-inspelning med 30 b/s
- 3x ...

Läs mer


Betyg


(3.7/5)
(3.6/5)
(3.8/5)
(4.3/5)
(baserat på 10 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2012-10-25 litrebo

Hållbarhet: 4
Själv så har jag inte den här kameran men har använt liknande Canon kompakter när jag tyckt att systemkameran är för otymplig att att ta med sig.

Konstigt att Karl Gaffron och en till här klagade på hur autofocusen fungerade.

Hade bara Karl Gaffron läst manualen ordentligt så hade dottern kommit hem med bättre bilder.

Man kan nämligen själv på de här Canon kompakterna ställa in om autofocusen skall ligga i "centrum" eller om kameran själv skall föreslå en eller flera punkter i en bild som skall ligga i focus.

De här kamerorna har ju också dessutom en knapp för facedetektion om/när man plåtar människor.

Hur som helst så tråkigt för dotterna att pappan "inte" läste manualen och lärde sig hur kameran fungerar innan han skickade den med dotterns på semesterresa.

Manualer kan ibland vara bra att läsa.
Även om man själv är van att plåta med en systemkamera så är det ju inte alldeles säkert att den lilla enkla kompakten fungerar på samma sätt.
bengt hanson
2010-08-04 bassa

Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Har inbyggd sökare visserligen väldigt liten, men ändå nödvändigt för mig
MINUS: lite pillrigt,

Tycks funka bra tycker jag liten rackare med bra bildresultat

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 1290
Karl Gaffron
2010-06-10 Honda

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 2 Hållbarhet: 2
PLUS: Den är "liten"
MINUS: Ojämn kvalité, (se kommentaren) eftersom en del är nöjda.

Måste få skriva av mej, eftersom jag precis åberopat ångervecka på ixus-100-an och lämnat tillbaka den.
Jag köpte den på rekomendation av ÅF-en för att jag ville ha en slängkamera till mina slr-kameror 7D mm.
Och för att ha något som man bara tog ur fickan och skjöt med och enl reklamen så tog kameran fantastiska bilder i autoläget.
Jag fick hem kameran lagom till att mågen och dottern skulle åka till Cypern så dom fick låna den och göra generaltestet, gissa om dom blev glada?
Dottern är van kamera användare alla kattegorier och såg fram emot resultatet.
Dom kom hem med 300 foton varav 100 st var användbara???? rseten var det dålig skärpa och färg på. Gissa om dom var ledsna?
Dottern svor på att hon använt fabrikens grundinställningar och autoläget enbart, men la märke till att kameran lade fokuspunkten fel för det mesta, oftast på sidorna av målet när hon skulle ta singel porträtt så att hon fick komponera om, gruppbilder gick bättre. dessutom var AF-en slö vilket resulterade i att objektet han flytta sig.
Vi testade kameran hemma på stativ mot ansikts porträtt och den gav lika dåliga resultat, vid fyra av fem försök lade den AF-punkten vid sidan av ansiktet.
Kameran är kraftigt prissänkt hos flera ÅF senaste tiden, (kan säkert bero på ovanstående)

Liknande produkter: canon IXUS 120 IS

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 1740
2010-04-13 pjorgensen

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bilderna, batteritiden, storleken.
MINUS:

Mycket nöjd med denna kamera, speciellt storleken den är mycket liten och lätt att ta med sig.

Den tar mycket fina bilder speciellt vid bra ljusförhållanden.

Köpt hos: inWarehouse

Pris: 1500
Björn Sorkin
2010-03-22 BugEyes

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Bildkvalitet och format
MINUS: Man ska inte förvänta sig DSLR kvalitet i lite svårare ljusförhållanden

Förvånad över hur pass bra bilder man kan få med en sån här liten manick. Jag fotar med DSLR kameror en hel massa men köpte denna mest för hustruns skull och hade inga förväntningar. Blev nyfiken och testade den själv för att finna att bilderna vida överträffade mina förväntningar, speciellt bilder tagna i bra ljus.
Fantastiskt att ha en så pass kompetent kamera i så smidig förpackning, den kan hänga med i alla lägen dom gånger man inte vill ta med en kameraväska med DSLR.
Auto läget är mycket smart och vill man inte lära sig mer än att ställa kameran på det och sedan bara knäppa bilder går det utmärkt så.
Även om den optiska genomsiktssökaren är pytteliten så gillar jag att den finns, det sparar mycket batteri att plåta med skärmen avstängd.

Liknande produkter: Tittade på några olika IXUS:ar och fastnade för formatet och prislappen på denna.

Köpt hos: NetOnNet

Pris: 1900
Per Lindqvist
2010-02-07 Pelle L

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Extremt kompakt. Bra bildkvalitet. Bildstabilisator.
MINUS: Egenskaper vid sämre ljusförhållanden.

En mycket kompakt och välbyggd kamera. Displayen fungerar utmärkt och det finns även en liten optisk sökare. Bildstabilisatorn är en tillgång och hjälper till att minimera skakningsoskärpa. Inställningarna är enkla och menyerna logiskt uppbyggda.

Mycket bra bildkvalité vid goda ljusförhållanden. Bra skärpa och fin färgåtergivning. Autofokusen arbetar förhållandevis snabbt och är träffsäker. Vid sämre ljusförhållanden så arbetar autofokusen långsammare och bildkvalitén sjunker. Blixten har naturligt sina begränsningar.

Totalt sett så är jag mycket nöjd med kameran och kan helt klart rekommendera ett köp. Utmärkt som ett komplement till systemkameran. Jag kan också rekommendera den mjuka skinnväskan, DCC-1200, med bältesfäste. Formatet gör att kameran alltid kan vara med.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2300
2010-02-04 hgb

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Kan ge mycket bra bilder.
MINUS: 12 Mpixel, brusigt från ISO 400.

Bästa ultrakompakten? Bli inte lurad av det lilla formatet, kameran presterar verkligen stort!
Åke H Olsson
2009-10-24 aolsson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Känns stabil. MYCKET kompakt och lätt att ta med. Bra skärpa och färgåtergivning. (Kanske luddig i kanterna på vidvinkeln).
MINUS: Röda ögon vid blixt. Batteriet kunde räcka litet längre.

Jag vann denna som "door-price" på en kongress. Jag blev mycket glad eftersom jag länge funderat på en riktigt kompakt digitalkamera som alltid kan följa med.

Spegelreflexen tar ju litet mer plats.

Jag har testat kameran under varierande ljusförhållanden och även filmat litet med den. Som alla andra kompakter har den svårt i situationer med svagt ljus, men bilderna blir ändå användbara.

Stabiliseringen fungerar bra.

Ljudet vid filmning är bra, men då jag tittar på filmen ser jag en viss ryckighet - kan bero på min dator också.

Blixten tenderar att bli litet för stark på nära håll, samtidigt som dess placering oundvikligen ger röda ögon.

Köpt hos: Vunnit
Jacob Johansson
2009-08-26 Khaos

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten, lätt, oerhört snabb för att vara en kompaktkamera, lätt att förstå. Ger nästan alltid bra bilder. Filmar förvånansvärt bra.
MINUS: Inget raw-läge? Lite svårt att hålla koll på resultatet (ljus, oftast) av bilden, vilka slutartider som gäller o.s.v. Den digitala zoomen - och det är den som drar ner hela kameran.

Sådär. Nu har jag hårdkört min Ixus 100 IS under dagen och har kommit fram till att det är en mycket bra kamera, med tanke på omständigheterna (ööh... att det är en kompaktkamera).

Den är oerhört snabb och hyfsat lätt att hantera. Dock känner jag att det är svårt att hålla koll på slutar tider, hur ljusa bilderna kommer att bli, o.s.v. Men i övrigt så är den väldigt enkel och alla inställningar fungerar väl.

Den digitala zoomen bör dock skippas. Jag förstår ärligt inte vilken människa som vill använda en sådan funktion som förstör bilderna så pass mycket.

Även filmandet funkar bra, även om bilderna lätt blir brusiga vid dåligt ljus. Allt flyter på sanslöst bra vid filmning och ljudet är också förvånansvärt rent (har dock inte testat att fånga in högre ljudnivåer, t.ex vid en spelning eller liknande).

Det finns fortfarande ett par inställningar som jag inte har provat. Men jag har provat det jag själv tänker att använda, både inom filmandet, full automatik samt manuella inställningar. Sammanfattningsvis en bra kamera med tanke på omständigheterna, som jag nämnde ovan.

Kundtjänst: OnOff's service är ju dålig, men det antar jag att vi alla redan visste. Frågor om hur stor bländare kameran har som högst, eller vilken ISO som är max/min var något som dom inte verkade kunna ta reda på. Tack och lov för internet.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 2995
Marcus Bengtsson
2009-04-26 McB

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt, funktionsspäckad, snabb, tyst, stor display, bra bildkvalitet, bildstabilisering
MINUS: Ingen mekanisk zoom när man filmar, inget RAW-läge

Mycket kompakt men ändå lättanvänd kamera. Ett utmärkt komplement till den stora kameraväskan man annars släpar med sig. Bra som fest- och ögonblickskamera. Något konstig autofokus som ibland fokuserar på saker utanför centrum, trots att objektet i centrum är väl inom närgränsen. Dock inget större problem. Bilderna är av hög kvalitet utan märkbart brus även på högre ISO-tal. Snabbheten är heller inget att klaga på. Gott om inställningsmöjligheter, men några andra lägen än filmläge, fullauto och programautomatik saknas. Bildstabiliseringen är ett stort plus.

Automatisk ansiktsdetektering i auto-läge, vilket verkar fungera utan problem. Kameran verkar ha ett ganska kompetent sätt att justera vitbalansen, men ljusrörsljus är förvirrande som vanligt.

Filmfunktionen är kul att ha, och både bild- och ljudkvalitet är mycket bra. Att den mekaniska zoomen inte fungerar när man filmar är lite störande, men det är inga problem att pausa inspelningen för att zooma.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Ingen

Köpt hos: Ej köpt, tävlingspris
ANNONS