Annons

Canon Eos 300v

Betyg


(4.3/5)
(4.4/5)
(3.65/5)
(baserat på 20 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Martin Härnwall
2007-01-17 Swagger

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Billig och smidig, låg vikt, många (7) autofokuspunkter och smidigt komando för att byta mella dem. Stor, belyst display. Ett par roliga och "avancerade" funktioner.
MINUS: Plastig kännsla, dålig knappkombination för att ändra bländare , lite för litet grepp, stroboskop-blixt istället för fokuslampa, autofokusen osäker i dåligt ljus. Överexponerar en aning?

Helt ok "nybörjarkamera", om man får kalla den för det. Min första systemkamera och den har lärt mig mycket.
Den har några trevliga funktioner som skärpedjupskontroll, belyst (stor) display, 9x multiexponering och "gaffling".
Kvalitétskännslan och ergonomin är dock inte på topp (batterigrepp är säkert ett skönt lyft för det senare...) och jag ogillar bländarkontrollen i M-läge.

Liknande produkter: I prisklassen jag rörde mig i såg 300V:n ut att vara ett solklart val. (beg.)

Kundtjänst: Nupp, beg.

Köpt hos: Blocket

Pris: 2000
2005-12-28 Anna Ståhl

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra grepp, lätthanterlig och snygg. Stor display och relativt enkla menyer. (Då jag saknat insturktionsbok så har det varit lite krångligt att lära sig allt själv.)
MINUS: Känns som att man får gå lite omvägar i menyerna ibland.

En riktigt bra kamera, som duger bra för mig. Bra pris och rolig att använda med många kul funktioner (jag är van vid en gammal Pentax så det är ju lite skillnad.)
Är riktigt nöjd med den här kameran!

Liknande produkter: -

Kundtjänst: Inte haft behov av att kontakta kundservice.
Kristina Bringeland
2005-11-29 oOTINDRAOo

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätthanterlig och bra bildkvallitet och billig!
MINUS: känner inte till några minus än så länge

Jag tycker att detta är en jättebra kamera. Relativt billig och lätta att komma igång med om man är nybörjare. Det blir bra bilder.

Köpt hos: Expert

Pris: 3000
Christopher Lundberg

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Knapparna för manövrerning av slutare och exponeringsprogramen ligger enkelt till för att justera.
MINUS: Ja det var ju det med bländaren då som var knepig att ställa in.

Lite svårt att ställa in bländaren, trixit när man får trycka på flera knappar samtidigt. Man får ett bra grepp i handen och den glider inte ur allt för lätt. Relativt lagom storlek och inte för tung heller.

Liknande produkter: Nikon F 55 verkar också rätt okej.

Köpt hos: Expert

Pris: 2495
2005-09-23 PärOlofsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Snabb auto focus, bra placering av display, hög blixt
MINUS: tröga knappar.

Jag har sen mitt första kort gillat canons EOS serie, så valet var lätt för mig.

Köpt hos: elgiganten

Pris: 3000
Per Ytterberg
2005-09-16 pery
Man ska fotografera med den och inte sitta och klämma och säga att den är plastig. Dock var det så att jag misstänkte min kulled innan jag kom på att det är själva kamerahuset som svajar när det sitter på stativ med en 28-135 på. Men vadå! det är en billig kamera. Ger vad du betalar för med god marginal.
Victor Englund
2005-07-24 Victor E.

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Relativt billig systemkamera, har de flesta finesser du behöver, snabb autofokus, liten och lätt, nu med bajonet i metall, bra LCD
MINUS: plasig och inte så robust som man skulle vilja ha den, handgreppet passar nog inte stora händer

Tidigare har jag bara haft tillgång till min gamla trotjänare en Nikon F50 och min HP Photosmart 435 digital kamera. Jag gillar analoga systemkameror och eftersom en digital sådan var för dyr för mig som endast studerar valde jag att fortsätta på den analoga vägen. Jag ville ha en kamera som hade snabb autofokus, skärpedjupskontroll, minst 2fps, kunde göra multi-exponeringar mm. Då passade Canons 300v in bra. Den har en snabb 7-punkters autofokus och skärpedjupskontroll, kan ta 2,5 bilder/sek och kan exponera samma ruta upp till 9 gånger. Perfekt!

Köpte kameran med ett paket som innehöll batterigrepp BP-220, ett Canon 28-90;4-5.6 III objektiv, en Canon kameraväska och två rullar film för väldigt lite pengar på en lokal fotoaffär.

Jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd med mitt köp. Kameran har de flesta finesser ett proffs kan behöva men i ett mindre påkostat hus. Nu säger jag inte att kamerahuset är dåligt. Faktum är att jag gillar designen som gör det lätt att fotografera med bara en hand. Men den är byggd i plast och känns lite bräcklig. T.o.m min Nikon F50 känns som en pansarvagn i jämförelse. Men alla kameror var stabilare byggda förr i tiden tycker jag. Tar man hand om sin kamera så ska man inte oroa sig för att man har sönder den ändå!

Negativt (och positivt) är att 300v är väldigt liten och nätt vilket gör den lätt att bära runt på men mindre bra till tunga objektiv. Detta löste sig tack vare batterigreppet som jag anser är ett måste till denna kamera. Den ger mer tyngd och volym plus en vertikal avtryckare. Precis vad 300v behöver.

Jag är väldigt nöjd med min Canon EOS 300v. Den är min lilla ögonsten nu. Den är inte perfekt som kamera, men den är nästan perfekt för mig. Jag kan rekommendera den till alla som vill ha en riktigt bra systemkamera till ett bra pris utan några skuldkänslor.

Liknande produkter: Nikon F75, Pentax *ist, Canon EOS 300x mm.

Kundtjänst: Ej behövt!

Köpt hos: Allfoto Kristianstad

Pris: 2495
2005-03-24 Jorik

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Metallfattning (till skillnad från 300:an). Varmt blixtljus med den inbyggda blixten, lite dagsljuslikt. Alla rattar och knappar kan nås med en hand, dvs höger, medan du kan hålla i objektivet med den andra. Stor LCD-display på baksidan, 3X3cm. Blixten är högt placerad.
MINUS: Blixten är lite ljussvag.

FÖRST LITE OM BLIXTBILDER...

För att kompensera att blixten är lite svag - ställ ned ISO-talet tre till fyra tredjedelssteg (dvs vid ISO 800, så gå ned till 400 eller 320), så får du kanonbilder. Ha gärna ett skylight 1B filter på linsen så blir färgerna extra bra!

Tanken med blixten är nog att den främst skall användas som upplättningsblixt (t ex i motljus). Då rekommenderas ju att inte ha full blixtstyrka, varför du alltså får ställa om styrkan med ISO-inställningen om du vill ha fullt belysta blixtbilder.

En rolig sak är att det går att ta makrobilder med den inbyggda blixten! Har provat med Canon EF 100/2,8 Macro USM vid dess närgräns (objektivet framdel 15 cm från motivet), ett ganska långt och lite tjockt objektiv om man jämför med de zoomobjektiv som ingår i paketet när man köper kameran. T o m med Canons EF 400/5,6 L USM går det att ta bilder med vid närgränsen! Objektiven ger ingen skugga från sina framkanter på bilderna. Det var en rolig upptäckt, tycker jag, som helt klart gav kameran ett extra plus. Ett extra plus för den höga blixten alltså!

Blixten går att stänga av i fullautomatikläget, om du vrider på ratten till rutan längst bort, den som liknar den gröna rutan. Den betyder "aldrig blixt" och då fälls blixten aldrig upp.

VID ÖVRIG FOTOGRAFERING:

Bilder vinner ofta på att överexponeras 1/3 - 1/2 stegs ljusstyrka med detta kamerahus. I P-, Tv- samt Av-lägena är det enklast att överexponera ett halvt steg. Tryck då in A/V-knappen på kamerans baksida och vrid samtidigt ratten ett snäpp åt höger.

För de automatiska inställningarna är det lämpligast att ställa ned ISO-talet för att få detta något ökade ljusinsläpp för helt rätt exponering. Denna inställning gäller då också för P-, Av- och Tv-lägena och du behöver inte särskilt ställa om till överexponering där.

Exponeringen vid ordinarie inställning är dock inte påtagligt låg.

ÖVRIGT...

Ju längre jag haft kameran desto mer har jag insett hur hållbar den är trots att den till en början kan verka något ömtålig. Nu (hösten 2005) är priset dessutom väldigt lågt - du kan få kamerahuset med ett paketobjektiv (Canon EF 28-90/4,0-5,6 DC) för 2 295 kr. Själva objektivet kostar löst 1 195 kr, löst kamerahus runt 2 000 kr.

TILL SLUT...

Bra ergonomiskt grepp, särskilt med tillbehöret batteripack 220. Då får kameran nästan ett nästan proffskameralikt grepp med extra avtryckare i höjdled.

Kostnaden för batteripacket med batterier och laddare jämnar ut sig mot ca 7 byten av ordinarie batterier.
2005-03-14 faxelöv

Att använda: 3 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt och smidig för de med små händer. Bra nybörjarkamera att lära sig med. Bajonettfattning i metall. Snabb autofokus. Stor infodisplay.
MINUS: Plastig, "svajig", ömtålig.

Menyerna är lättjobbade men personligen tycker jag det tar väl lång tid med inställningar när man ska fotografera "manuellt".
I övrigt är kameran lättanvänd även för den som ogärna läser manualen.
Lite väl smäckig och ömtålig. Tar lång tid på sig att fokusera efter golvkänning, dock så är det jag som bär skuld till detta och inte kameran.
Idag (feb 2007) får du väldigt mycket kamera för de pengar denna kamera betingar.

Liknande produkter: Canon EOS300, Nikon F65/F75

Kundtjänst: ok
Isabelle Svensson
2005-02-11 Laín

Att använda: 4
PLUS: Lätt att lära sig. Inte för tung.
MINUS: Skulle vilja ha möjligheten att kunna stänga av blixten i vissa lägen.

jonny edwartz
2004-09-08 jonny edwartz

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: lätt och lagom pris på den
MINUS: vet jag inte än då kameran är ny för mig

jag köpte denna kameran med det objektivet som följde med + ett lite större +väska + en stor blixt

Liknande produkter: tittade på en 3000 men bestämde mig för denna

Köpt hos: BS-foto i falköping

Pris: 4500
2004-07-06 nikif

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Lätt, kompakt, billig, snabb och säker autofokus.
MINUS: Ingen trådlös fjärrutlösare om man köpt utan datumbakstycke.

Denna kamera har ersatt min Minolta 7000. Vilket gör att den känns extremt snabb på allt, speciellt autofocus. Tyvärr kan man ej använda fjärrkontroll om man inte köpte den med datumbakstycke, känns surt.

Köpt hos: technikdirekt.de

Pris: 2000
2004-04-09 Rolhja

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt och smidig att använda
MINUS: Har inte direkt upptäkt några,möjligen lite plastig

Med vertikalgreppet blir den en suveränt skön kamera att handskas med. Med vertikalgreppet får man även ett avtryck i höjdformat.

Köpt hos: Expert Foto Eskilstuna

Pris: 5500
Tobias Jeppsson
2004-03-25 fileunderwater

Att använda: 5
PLUS: Relativt billig, lättanvänd, bra att utvecklas med
MINUS: Inga speciella med tankte på priset.

Hade en 500N tidigare som blev stulen. 300V är mycket smidigare och snabbare än den och har fått många förbättringar som t.ex. nedbländingsknapp. En sak som stör mig är att de flyttat ner knappen för bländaröppning till displayen bak vilket gör att den är svårare att komma åt när man tittar i sökaren. Annars är det en lätt, smidig och lättanvänt kamera.

Har inte haft den nog länge för att kommentera hållbarhet.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5200
Mikael Antonsson
2004-01-09 mianto

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Snabb autofokus, skön att hålla i.
MINUS: Stroboblixten känns lite jobbig i mörker, men det är förmodligen jag som är ovan.

Förmodligen hade kameran varit mer lättanvänd om jag varit mer kunnig.

Liknande produkter: Fuji Finepix S5000

Kundtjänst: ?

Köpt hos: Torins Foto i Borås

Pris: 3695
Alexander Sundström
2003-12-18 [Alexander]

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Lätt att sköta, väger lite
MINUS: stroboskop blixt när du ska fota i mörker, usch!

Det är min första systemkamera och jag är mycket nöjd med den. Kan ju inte jämnföra den med andra så..

Köpt hos: Expert

Pris: 4495
2003-12-04 teebert

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: lätt att lär sig, och bra som en första system kamer!
MINUS: när man ska ställa in bländare är det lite krångel..

Kjell Eriksson
2003-09-06 lagavulin

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Snabb autofokus, aktiv fokuspunkt blinkar rött i sökarbilden, metallbajonett, mindre plastig än föregångaren EOS 300.
MINUS: Saknar spotmätning, lite plastig, ej fullt ETTL-stöd, finns inte i svart.

Jag är mycket nöjd med den här kameran. Den är prisvärd och har de flesta funktioner jag behöver. Autofokusen är riktigt snabb, och kameran känns bra att hålla i, mer robust än EOS 300. Det känns dock lite onödigt att den inte har fullt stöd för E-TTL. Exempelvis fungerar inte blixtexponeringskompensation ihop med Canon:s egen blixt Speedlite 420 EX. Jag kan helt klart rekommendera EOS 300v för den som letar kamera i den här prisklassen.

Liknande produkter: Minolta Dynax 5, Nikon F65/F75, Canon EOS 300

Kundtjänst: Har inte haft behov av det

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 4295
2003-06-03 Fredriksson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Oerhört prisvärd, skulle tro att detta är bland det bästa marknaden erbjuder för såpass lite pengar. Många funktioner.
MINUS: De rödlysande fokuspunkterna kan vara svåra att se. Den inbyggda blixten känns något vek i konstruktionen. Modellen finns endast i silvergrått (en riktig kamera ska vara svart).

Jag hade tidigare en EOS 300 som blev stulen i Kenya efter endast 2 veckors användning. "Uppgraderade" då till denna vilket jag inte har ångrat. Kameran har både motivanpassade programval och halv eller helmanuella inställningsmöjligheter. Stora möjligheter att utvecklas som fotograf således. Många finesser: bracketing, multiexponering, skärpedjupskontroll med mera.

Tips: Investera i ett vertikalgrepp, billigare batterier och väldigt användbart.

Liknande produkter: Minolta dynax 5, Canon EOS 300, Nikon f65

Kundtjänst: Frågor till kundservice besvaras snabbt.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 5650
Dennis Nilsson
2003-01-13 Dennis Nilsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket bra kamera i denna prisklassen!
MINUS: Kan inte komma på något. Möjligen att den inte har ögonstyrd fokus samt hastigheten på kameran, men det kan man ju inte räkna med i denna prisklassen.

Den nya EOS 300v är bra mycket snabbare än den vanliga EOS 300. Jag tycker man har ett mycket bättre grepp fast kameran är mer kompakt. Den är dessutom lättare utan att kännas "smäckig". Belysta fokuspunkter. Rejäl display på baksidan med tydlig belysning. Väldigt lättjobbade menyer.

Jag är väldigt nöjd med den här kameran. Skulle tro att de flesta amatörer skulle tycka likadant.

Liknande produkter: Canos EOS 300
Minolta Dynax 5
Nikon F65
Hannes Lindblom
2003-01-06 Linkeboda

Att använda: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Ergonomisk, lättanvänd, snabb autofokus, många användbara funktioner!
MINUS: Kanske lite plastig, dålig blixtsynktid.

Den här kameran har det mesta man kan kräva som avancerad amatör, och det till en billig penning. Enda anledningen för mig att byta till en dyrare EOS är skulle vara blixtsynktiden och avsaknad av ögonstyrd autofokus.
Reglagen är enkla att använda och komma åt utan att behöva släppa handfattningen.
Det mesta som EOS 500 saknade finns på 300 V: nedbländningsknapp, bracketering, belyst display m.m. Motivprogrammen och de kreativa området gör att kameran kan användas av så väl nybörjare som avancerade amatörer.

Liknande produkter: EOS 300, Minolta 505si

Köpt hos: Expert

Pris: 3000
ANNONS