Annons

Canon EF 75-300mm f/4-5,6 IS

Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2007-12-29 stafli
PLUS: Bra bildstabilisering. Bra skärpa
MINUS: Långsam fokus

Bra zoom med stabilisator

Köpt hos: Privat
Svante Hall
2002-09-18 Jalong
PLUS: Tjänar åtminstone två bländarsteg med bildstabilisatorfunktionen. Med andra ord, en 100-film blir som en 400. Guld värt.
MINUS: Seg autofokus, lite klunsig och hal att hålla i och kan inte fokusera manuelt utan att behöva slå över till m-funktionen, i motsats till Canons andra USM-ojbektiv. Något dyrt.

Har rykte om sig att ha dålig skärpa i 300-läget och tittar man på Photodos testresultat får man viss bekräftelse på detta. Denna är dock inte usel, och duger helt klart för mina krav. (Har en bild på en fjällabb i ett album här som är taget på 300 handhållet med Velvia. Är nöjd med skärpan) Prislappen på ca 6000 är saftig med tanke på den optiska kvaliteten, men det som gör det till ett absolut guld-objektiv för mig är IS-funktionen. Kan få full skärpa handhållet på 1/60 vid 300, och har även haft 2x-extender på vid 1/90 utan problem. Mycket, mycket nyttigt för mig, och har gjort att jag överhuvudtaget aldrig behöver befatta mig med 400-dior. Är därför jag ger det en 4:a i betyg. Inget för actionfotografering med tanke på den sega autofokusen, och för att det tar någon sekund för bildstabilisatorn att verka efter att man fingrat på slutaren. Knappast heller för en seriös naturfotograf, men perfekt som ett reseobjektiv, och det är också vad jag tänker använda det till. Hal att greppa och alltid rädd att det ska slinka ur fingrarna. Ganska mycket större och klunsigare än 75-300 versionen utan bildstabilisator. Inte av samma klass som det andra Canon-objektivet med IS-funktion av konsumentprisklass, 28-135mm, men som sagt, ett otroligt praktiskt objektiv för mig.

Liknande produkter: Canon 75-300/4,0-5,6

Kundtjänst: Drygt två års felfri användning

Köpt hos: New York Camera, Tyskland
ANNONS