Annons

Canon Eos M50

Artiklar om produkten

Betyg


(4/5)
(4/5)
(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2020-12-13 Upy

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Kompakt format (Liten och lätt) Samma sensor som den betydligt större och klumpigare 80D Har alla tänkbara inställningar som man förväntar sig av en fullstor kamera Mkt bra vinklingsbar skärm med touchfunktion Man kan använda lätta gorilla-stativ
MINUS: Det kompakta formatet gör att knapparna sitter tätt därefter. (Men det är en vanesak) Egen objektivfattning med ett begränsat urval objektiv Kort batteritid

Denna kamera köpte jag för att ha med på resor när jag vill packa lätt. Jag har sedan tidigare Canon eos 70D så det gick snabbt att lära sig menyer och hitta de funktioner jag vill åt i olika situationer. Vissa saker är t.o.m. lättare att komma åt på M50 som t.ex. exponeringskompensation.
Jag har en annan kamera för resor sedan tidigare, Sony Cybershot DSC-RX100, som visserligen tar bra bilder, men är lite väl kompakt för att "fota på riktigt".

Jag kan verkligen rekommendera Canon EOS M50 som första systemkamera eller extra resekamera. Anledningen att jag rekommenderar den som första systemkamera är att jag ser många nybörjare som köper fullstora systemkameror som sedan blir liggande när intresset svalnar pga av att de är tunga, stora och otympliga. M50 kan man ha som allroundkamera på autoläge när det initiala intresset lagt sig.

Jag har följande objektiv:
- 15-45 mm
- 55-200 mm
På resor tar jag även med en adapter och the nifty 50. samt två extra batterier.
ANNONS