Annons

Canon RF 85mm f/1.2 L USM


Summering

Canon RF 85mm f/1.2 L USM

Porträttele



Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Åke Kjellmert
2021-06-12 mmakr
PLUS: Superb bildkvalitet. Exakt autofokus .
MINUS: Stor och tung.

Makalösa optiska egenskaper över hela bildfältet. Haft många objektiv men bilderna från detta objektiv är i särklass bäst. Det är svårt att förstå att det kan vara så stor skillnad . Vinjetteringen är inte besvärande på 1.2 och i praktiken borta på 1.8. För att få bästa bokeh bör man använda mekanisk slutare vid snabba slutartider. Med ögonautofokus sitter skärpan exakt. Med R5 är möjligheterna till beskärning stora om bilden är tagen med lågt iso. Bildkvaliteten är så hög att det går utmärkt att använda även hörnen av bildfältet. Med ögonautofokus på R5 blir det löjligt lätt att ta åtminstone tekniskt bra porträtt och även spontana actionbilder . Det är bara att slänga upp kameran och via skärmen sikta och trycka. Jag tog flera hundra bilder på en studentmottagning på det viset och bara en bild med missad skärpa.
Hoppas att jag får möjlighet att använda objektivet på en kamera med 100 megapixelsensor.

Den är stor och tung men det var EF 85 mm 1.2 också och den hade bara en god egenskap och det var bokehn.

Kostar en slant, men jämfört med alla telezoomar till höga priser så ger detta objektiv bilder på en annan nivå och med andra möjligheter. För alla som lider av GAS bör objektivet vara ett måste.

För att kunna uppskatta bildkvaliteten bör man förstås se bilderna på en högupplöst större skärm .

Pris: 27000
Tim Huhtala
2021-04-13 Tims
PLUS: Klassledande optik, kontrollring, virtuellt ingen CA (Chromatic aberration)
MINUS: Tung, Stor, ej IS, vinjetterar kraftigt på f/1.2

Otrolig rent optiskt. Väldigt tung och stor. Klassledande optik. Canon sätter ribban. Det blir inte bättre än så här rent optiskt. Bildkvaliteten är makalöst bra.
Tung, klumpig, spegellös kamera utan batterigrepp blir väldigt framtung. Vinjetterar kraftigt på full öppning (ca +2 stop), skarpt på full öppning, ända ut i hörnen.

Liknande produkter: EF 85mm f/1.4

Kundtjänst: Utmärkt

Pris: 32000
ANNONS