Annons

Canon RF 800 mm F11 IS STM


Summering

Ett kompakt, lätt och kraftfullt superteleobjektiv som främst är avsett för naturentusiaster som vill ha den ultimata räckvidden.



Betyg


(4.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Lars Johansson
2022-03-27 larjo
PLUS: Lätt, Lång brännvidd
MINUS: Närgräns, motljusegenskaper

Trevligt objektiv att ha med sig ute i naturen. Lätt och når långt. Bländare 11 är inte alltid roligt och funkar inte så bra morgon och kväll. Men kan inte tänka mig lägga de pengar man behöver slanta upp på ett "vitt objektiv" med samma brännvidd.

Edit:
Autofokusen är lite för långsam för att fånga flygande fågel. Autofokusen fungerar inte över hela sensorn utan bara en fyrkant i mitten

Liknande produkter: RF 600 F/11
2021-06-10 atotowi
PLUS: Pris, enda skarpa 800mm i prisintervallet Vikt Storlek Skärpa
MINUS: Ibland känns f/11 lite begränsande

Ett objektiv med 800mm brännvidd som man med lätthet bär med sig på axeln. Möjligheten att skjuta ihop objektivet vid transport gör det enkelt att få ner i en väska/ryggsäck eller bara ännu enklare att ta över axeln gör att man inte drar sig för att ta med det ut.
Skärpan är mycket bra, sätter fokus snabbt och precist dock med den lilla begränsningen att alla fokus punkter inte kan användas. Sen finns det ju en begränsning för kameror med hög upplösning t ex Canon R5 pga diffraktion som börjar vid f/7,1. Men den är vid F/11 så begränsad att den är försumbar med lite skärpning.
Ljusstyrkan f/11 gör att det är ett dagsljus objektiv men kan användas med konvertrar 1,4x och 2x. Dock så ökar problemen med diffraktion och som vanligt minskar skärpan. Sammantaget så anser jag ändå att det fungerar bra med 1,4x konverter. Har inte haft möjlighet att testa med 2x men en del tester visar tydlig försämring. En anna sak som f/11 gör är att den krämiga oskärpan man kan se med 800/5,6 uteblir men å andra sidan så får man mer av miljön så bilderna blir inte nödvändigtvis sämre men annorlunda.

Liknande produkter: Svårt att hitta liknande produkter andra billiga 800/f11 är betydligt sämre och 800/5,6 kostar 10x mer...

Pris: 8081
ANNONS