Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon Eos R8


Summering

24,2 megapixels CMOS fullformatssensor
Inspelning av 6k översamplad 4k 60p i full sensorbredd och inspelning av 180 bilder per sekund i Full HD
Elektronisk sökare med 2,36 miljoner punkter och ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(5/5)
(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Lars Wallgren
2023-06-09 VargenW

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Mycket bra bildkvalitet på höga ISO. Förbättrat dynamiskt omfång. Säker autofokus. Ljus och klar sökare. Elektronisk slutare som kan vara nästan helt tyst. Liten och lätt.
MINUS: Den flyttade On/off-spaken tog tid att bli vän med, känns fortfarande avig. Det är samma som på R6 MkII. Att byta ISO med M-Fn-knappen har blivit lite avigare, i alla fall för mig som inte vill jobba med tummen. Ingen IBIS, men jag har förstått att IBIS inte tillför så mycket, jämfört med IS i objektiven. 21 500 är en slant.

Hade RP tidigare och var nöjd med den men kände att den började bli daterad, att det fanns egenskaper som kunde bli bättre. Jag filmar inte, fotar bara stillbilder, men jag har förstått att för filmare är det en stor förbättring. Jag fotar med en fokuspunkt så jag utnyttjar inte heller de enorma finesser som finns i detektion av ansikten, djur i rörelse och en massa annat.
Vad är det då som är så bra som fick mig att lägga 21500?
Autofokusen är otroligt snabb och framförallt säker, känns hundraprocentig.
Otroligt bra kvalitet på höga ISO, gjorde häromdagen ett jobb för ett liveband, körde på ISO 5000 och det ser hur bra ut som helst.
Fastän den har nya finesser jämfört med RP är den till och med lite lättare, vilket jag uppskattar mycket.
Den elektroniska slutaren gör att man kan ta bilder nästan helt tyst, vilket är bra för mig som ofta tar bilder på människor i miljöer där slutarljud kan vara störande.
Sökaren känns ljusare och klarare vilket också är bra för mig som inte har de bästa av ögon.
Jag tog jämförelsebilder med RP och R8 för att kolla det dynamiska omfånget och det var betydande skillnad.

Pris: 21560
ANNONS