Annons

Canon Digital Ixus V


Summering

Kompakt Digitalkamera. 1600x1200 max upplösning. 2x zoom



Betyg


(3.88/5)
(2.62/5)
(3.5/5)
(4.25/5)
(baserat på 8 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2009-02-15 Chri

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Rimlig optik
MINUS: Batteritid, Nio års teknikutveckling.

Köpt för nio år sedan och använder fortfarande.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 8000
Elia Falk
2006-07-17 eis

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bilder med lagom färgbalans, tålig, pålitlig (man vet vad man får)
MINUS: Långsam, dålig batteritid i kyla (läs: i skidbacken)

Bra kamera för semesterfoto och festbilder, dock inget fartmonster.

Införskaffad i slutet av 2001 som ersättare för min gamla Kodak DC215 som i jämförelse är rent skräp (även om den också var bra när den kom)

Kundtjänst: Har haft nöjet att slippa nyttja min garanti.

Pris: 6000
Per Liedman
2004-02-08 Liedman

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Lättanvänd, praktiskt format, hållbar
MINUS: Suddiga bilder, ingen batteriindikator

Min första digitalkamera. Har levt upp mycket väl till förväntningarna, och har rest runt stora delar av världen tillsammans med mig och folk jag lånat ut den till. Har även överlevt att få en rejäl grogg över sig, även om vissa knappar är tröga att använda efter denna pärs.

Icke fotointresserade älskar dem för att den är lättanvänd, vilket naturligtvis är dess baksida för den fotointresserade: den funkar mest för snabba bilder eller då kamerans storlek (litenhet) har betydelse.

Störande att batteriindikator saknas, så man får bara en varning om låg batterinivå när det är 4-5 kort kvar på batteriet.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6000
Joacim Hansson
2003-10-26 Jocce

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Tålig, liten, "lätt", lätt att använda.
MINUS: Långsam /dålig autofokus.

Bra smidig "snapshot" kamera.
Katharina Dagnan
2002-10-15 digitalia

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: liten, smidig, härlig, bra display, okej kvalitet på kameran, fin bildkavlitet, ett stort plus för alla manuella inställningsmöjligheter, rörlig film
MINUS: blir för varm, ömtålig, batterier håller inte så länge, måste köpa till x-tra compact flash då det bara medföljer ett 8MB vid köp, för dyr, för få pixlar - endast 2 miljoner, obs för regn/kyla/väta, DYR, DYRA tillbehör, skyddande kameraväska följer inte med som standard, går inte att laga, om går sönder efter garanti så är det bara att skrota, måste ha quick time för att se på rörlig film

Min recension gäller v2
Synd att den bara har 2 miljoner pixlar. Det har precis kommiu ut en ny v3 med 4 miljoner på tal om detta. Synd oxå att det ska gå så fort med utveckling, eller rättare sagt att Canon bara följer med i det kommersiella racet och massupplagan - istället för att stanna till en kort stund, tänka efter, kvalitetssäkra, förbättra och hålla sig till en bra standardmodell, och en hög kvalitetsmodell ...
Tycker dock definitivt att kameran är en av de bästa på marknaden. Liten, smidig, lätt. Helt klart mobil och lätt att använda.

Liknande produkter: canon ixus v

Pris: 3600
Filip Wahlberg
2002-04-28 Mumiemonstret

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Alltid medtagbar, precis lagom bildkvalitet för 10x15
MINUS: Flera sekunders uppstartstid, löjlig zoom

Har egentligen en Digital Ixus från -00, samma som V fast utan mpeg (?). Har tagit 14.720 bilder sen förra årsskiftet (16 mån), inget gnäll från kameran. Lånar ut den till barn. Otroligt robust, ser ut som ny. Hyfsat med manuella inställningar ändå (om de inte har tagit bort dem till modell V) såsom vitbalans, "pressning" och kreativa blixtlägen. Batteriet håller en evighet med skärmen avstängd, fem minuter med skärmen på. Hett tips: Räkna med att köpa ett extra batteri redan från början. Det är dyrt, 656:- på Dustin.

Kundtjänst: Vem skulle behöva service på en oförstörbar kamera?

Köpt hos: DigiCom

Pris: 5500
jonas borg
2002-01-15 Jonasborg

Batterilivslängd: 2 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten och hallbar ar den
MINUS: Borjar bli lite langsam och det finns nastan inga manuella installningar

Jag kopte denna kamera for att kunna gora en fotodagbok. Den funkar bra till vardagsbilder. Vad jag saknar ar manuella installningar. Jag har sedan den 30 Augusti tagit 2100 bilder. Jag tycker att kameran borjar lata lite underligt nar jag satter pa/stanger av den. Men det kan ocksa bero pa att jag tappat den i backen nagra ganger. Men det ar ett utomordentligt bra kop tycker jag.

Liknande produkter: Nikon Cool Pix

Kundtjänst: Ska besoka dem i veckan som kommer

Köpt hos: Naniwa, Kyoto

Pris: 4500
Andreas Carlsson
2001-10-05 buda

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 3 Hållbarhet: 4
PLUS: Liten...
MINUS: Bättre objektiv

Verkligen en kamera att kalla LITEN. Har hårdtestat denna ett tag nu och måste säga att jag är rätt nöjd. Hade varit fint med lite skarpare zoom och högre upplösning men man kan inte få allt i en sådan här liten rackare. Trevlig att ta snapshots med och den får ju plats överallt. Displayen är bra och som kuriosa kan man ju skicka iväg små videohälsningar med ljud. Batteritiden är ju inte den allra bästa och att mata in ett vanligt pennlight vore ju fint.

Menyerna är lätta att lära sig och hyfsat enkla att ta till sig. MAn kan ställa in storleken på bilderna i 3 steg och kompressionen i även den 3 steg. Ingen funktion för RAW. Det lilla formatet gör att blixten varken är stor eller speciellt lång från objektivet så röda ögon är vanligt. Finns dock funktion för detta liksom det finns hjälplampa för att mäta inställningar. Eftersom jag inte har USB port på min bärbara är det en fröjd att stoppa in CF kortet i en adapter för en billig peng och sedan bara trycka in det i en ledig PC-Card plats. Laddningen av bilder till kameran går mycket fort och från avstängt läge till skjutklar tar det bara någon sekund. BRA!

Liknande produkter: Digital Ixus 300

Köpt hos: CyberPhoto

Pris: 6150
ANNONS