Annons

Canon Extension Tube EF25


Summering

Canons egna mellanring. Flyttar ut optiken 25mm från huset och möjliggör därför kortare fokusavstånd.

Priset kommer från Cyberphoto.se och var aktuellt den 6/1 2005



Betyg


(4.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Lennart Rönnestig
2006-02-26 RÖN
PLUS: Bra mellanring
MINUS:

Använder denna tillsammans med 100 Macro eller 50 1.8

Köpt hos: Tradera

Pris: 1040
Robert Alm
2006-01-09 Robert Alm
PLUS: Gedigen, passar även ef-s kameror.
MINUS: Priset

Detta lilla verktyg kan ses som ett alternativ till att köpa ett fullfjädrat makro objektiv. Man är dock mer begränsad i brännvidd och skärpedjupet blir rysligt nerkortat. Det sägs även att skärpan kan försämras men jag har än sålänge inte gjort några empiriska tester gällande detta och är inte tillräckligt erfaren för att bedöma sådant på ren känsla.

Förstoringen är rejäl och man bör kalkylera på detta och kanske överväga 12mm varianten beroende på vad man ska använda den till mest.

För de som inte är väldigt insatta ska tilläggas att förstoringen kan variera kraftigt beroende på vilket objektiv man sätter utanpå. Vissa få kan knappt inte användas alls (t.ex Canon 10-22 USM). Autofokus kan användas men blir känsligare och man slår gärna över till manuellt läge.

En av de klara vinsterna är som med alla mellanringar att man kan utnyttja kvalitet och optik i sina befintliga objektiv, och slipper t.ex köpa makro optik av L-klass om L-optik redan finns i väskan.

Priset känns väldigt högt när man betraktar faktumet att allt denna pryl gör är att flytta ut objektivet från kamerahuset 25mm samt vidarebefordra den digitala kommunikationen mellan dem. Prissättningen motiveras nog mycket med att man slipper betala 3 gånger mer för ett riktigt makro-objektiv om man ändå bara siktar på enklare fotografering vid få tillfällen.

Liknande produkter: Canon Extension Tube EF12

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 1600
Torbjörn Windle
2005-11-01 Windle
PLUS: Passar utmärkt, all automatik fungerar.
MINUS: Onödigt stor förstoring!

Original mellanring med klanderfri passform och funktion. Om jag läst på bättre skulle jag nog köpt en 12 mm ring i stället. Förstoringsgraden på 25 mm är onödigt hög.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 1895
Mikael Ollars
2005-01-06 AlfaGTV
PLUS: Gedigen, funktionell
MINUS: Dyr som nyköp

Det finns ju inte så mycket att säga eg. Den fungerar bra, precisionen är mycket god och resultatet blir som förväntat. Autofokus fungerar om man så vill, men det är inte alltid så lämpligt att använda. All linsdata överförs till kameran men jag har inte sett om det framgår att man använt mellanringen.

Liknande produkter: Kenko m.fl. men jag gillar orginalgrejer

Kundtjänst: Ej behov

Köpt hos: Privat

Pris: 800
ANNONS