Annons

Minolta Dynax 7000i

Betyg


(4.2/5)
(4/5)
(4.7/5)
(baserat på 10 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Michael Lidman
2009-07-21 Spectre

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
Köpte kameran början på -90 talet.
Har hängt med på Många flyguppvisningar mm.
Har varit mycket nöjd med den, fina kort blir det.
Inte använt den speciellt mycket dom senaste åren. Tyvärr.

Köpt hos: Minns ej, samt finns inte längre.

Pris: 3500
Mattias Johansson
2007-04-27 mighty mattis

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Går att hitta till riktigt bra pris på beg marknaden. Känns robust, rejäl och absolut inte plastig. Af är snabb om man tänker på att kameran har några år på nacken.Skön att hålla i.
MINUS: Tung.

I förhållande till de lite nyare kamrorna i dynax serien känns 7000i härligt robust och inte på långa vägar så plastig som tex dynax 4.

Köpt hos: Tradera
Peter Röthenbacher
2006-09-26 TheLeveller

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Prisvärd numer, enkel att använda till vanlig fotografering, mängder av billiga och bra tillbehör på bagagnatmarknaden, snabb autofocus, rejäl och slagtålig!
MINUS: Krånligt med modulkort (även om det funkar bra) svår att jobba med manuellt, känns lite pillrigt med alla inställningar när man fotar manuellt

Köpte denna kamera tillsammans med ett 35-80objektiv och 5 modulkort för 600 kr (!!!) så bara priset måste ju göra mig nöjd hehe... har hittills tagit ett tiotal rullar med kameran och är helt nöjd... Fokuseringen är snabb (jämfört med min dynax 5000i) och bilderna har hittills blivit jättebra!

Självklart vet jag att det finns betydligt bättre AF-kameror men knappast till det priset jag betalat... Trots att kameran har några år på nacken känns den ändå fräsch att jobba med, och det viktigaste för mig, kameran känns rejäl... den känns inte som om den skulle gå sönder om man trycker för hårt på den (har upplevt det med många nya kameror)

Kameran är ett utmärkt alternativ för alla som gillar fotografering men inte har råd med svindyra paket... Det finns en uppsjö av bra objektiv och andra tillbehör till enormt låga priser för just Minolta. Om man lägger ihop allt jag har i min kameraväska här på fotosidan (minus digitalkameran då givetvis) så har jag en bra bit kvar till 2000 kr... då ingår det blixt, modulkort, två kamerahus, tre bra objektiv filter mm.

Liknande produkter: Diverse Canon och Nikon-paket... fanns dock ingen anledning att betala det tredubbla för ungefär samma saker!

Köpt hos: privat
Fredric Lindberg
2004-09-09 tamino

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Billig, lättanvänd, stabil.
MINUS: Jobbigt med "programkort"

Finns inte mycket att säga.. första kameran med AF sköter sitt jobb, och tar bra bilder, men inte någon expertkamera precis. :)
jakob gawlik
2004-09-09 jakob gawlik

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lika stryktålig som en gammal amazon
MINUS: hmmm, variprogram hade kanske varit roligare än externa kort för detta.

Har hängt med sen mitten av åttio-talet. Överlevde min studenttid (badat i punsch) samt ett antal jobbiga resor och diverse omild hantering.

Elektroniken har aldrig klagat och autofokusen är helt OK.

Köpt hos: Fotoaffär i tyskland

Pris: 5000
Mikael Good
2004-08-08 Chasid

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Långlivad, stryktålig, en trogen vän på många fotoresor. Den har varit med om det mesta och har aldrig klagat!
MINUS: Jag saknar bara två saker - en inmatningsratt och skärpedjupskontroll och sen var aldrig programkorten någon bra ide...

Min 7000i har jag haft sen jag köpte den i Juli 1988. Den är en av de bästa och mest stryktåliga kameror som jag har ägt. Kameran har fått vara med om mycket, reportageresor till fjärran länder och Hultsfreds festivaler men den har hållt i ur och skur. Trots att jag senare ägt en 7xi och två 9xi så var det 7000i som jag tog de flesta bilderna med.

Den gör sitt jobb på ett utomordentligt sätt. Jag har inte missat många bilder i snabba situationer, ljusmätningen har fungerat klanderfritt. Ett plus för spotmätningen på 3% som är placerad lättåtkomlig för höger tumme.

Om du tänker köpa en billig men bra systemkamera så är denna helt rätt. 7000i kostar 500-600 kr med objektiv idag och det är mycket valuta för pengarna.

Jag har sålt av min Minolta utrustning då jag bytt system till Canon, men min 7000i behåller jag, jag varken kan eller vill sälja en trogen vän!

Min 7000i har fått gå i pension, efter lång och mycket trogen tjänst. Nu har den hängts upp på en hederplats på mitt kontor, men jag kommer att plocka ned den, damma av den och använda den minst en gång per år.

Liknande produkter: Canon Eos 650, 620, Nikon 801

Köpt hos: AF Photo Borås

Pris: 5000
Stefan Hansson
2003-11-11 warcow

Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att använda, tar bra bilder. Kostar (nuförtiden) nästan inget att köpa.
MINUS: Lite tung kanske..

Trevlig kamera som har hängt med mig sedan 80-talet. tycker den känns förvånansvärt modern trots åldern. Överraskande hållbarhet har den också! Min har överlevt flera tågluffar utan riktig kameraväska.
Irina Nilsson
2003-10-18 Irina N

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Den här kameran älskar jag. Den är snabb, bra och lätt att använda.
MINUS: Eftersom den har några år på nacken så väger den en del.

2002-12-18 Icomore

Att använda: 3 Hållbarhet: 5
PLUS: Den enda minolta som har lite "känsla" i sig"
MINUS: Om elekroniken börjar krångla...

KULT KAMERA FRÅN guldåret 1985.. min är inte en 7000i utan en 7000. Helt otroligt med den första autofukuskameran... go känsla med riktig 80's feeling. Tar bra och skarpa bilder, tål hårda tag... kostar inget att köpa.
Håkan Ringman
2002-08-11 Håkan Ringman

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Enkel, bra kamera. Har hållt sedan den släptes.
MINUS: Låter lite för mycket.



Köpt hos: June Foto
ANNONS