** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Minolta AF 100-400mm f/4.5-6.7 APO Maxxum

Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Henrik Sundberg
2010-06-13 hybrid3
PLUS: Lätt, smidigt, bra byggkvalitet trots en del plast, helt OK skärpa.
MINUS: f/6.3 vid 400 mm begränsar användningsområdena något.

En av de objektiv som gör att man är man är glad över att köra Sony/Minolta-systemet: Väldigt lätt, kompakt, hyggligt skarpt & acceptabel AF-hastighet på en A700.

Jag har spekulerat på att uppgradera till något modernare men har konstaterat att 100-400 APO'n utgör en mycket svårslagen avvägning mellan portabilitet och bildkvalitet.

Köpt hos: Begagnat här på Fotosidan
Oskar Brattström
2006-09-08 Nilfisken
PLUS: Skarpt! Mycket lätt med tanke på omfånget (ca 8hg).
MINUS: Känns lite "sladdrigt" i fullt utzoomat läge. Zoomen åker gärna ut i 400-läget om kameran lutar framåt. Ljusvärdena kunde fått vara bättre (som alltid...)

OK, det finns givetvis bättre objektiv. Det här har absolut inga ljusvärden för att smyga runt i skymningen med, men det tar så satans skarpa bilder att man blir lycklig varje gång man använt det! Jag brukar blända ner till 7.1 för att få bättre skärpa men mer än så behövs inte (jag ser i alla fall ingen skillnad) om det inte är skärpedjupet som man vill öka. Med tanke på omfånget, den låga vikten, fina skärpan och det låga priset tycker jag det är en fullpoängare!

Liknande produkter: Sigma 50-500, Tamron 170-500 mm

Köpt hos: Privat

Pris: 2900
ANNONS