Annons

Minolta Weathermatic 35DL


Summering

Vattentät till 5 meter. Ej zoom men kan växla mellan 35 och 50 mm med hjälp av en inbyggd "teleconverter". Senare kom även en APS-version.



Betyg


(2.67/5)
(3.67/5)
(3.67/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



2011-12-03 cocuyo

Att använda: 1 Hållbarhet: 1
PLUS: Kameran är verkligen vattentät.
MINUS: Går inte att använda under vatten och kan inte ta en enda skarp bild.

Jag har en sådan kamera sedan åttiotalet, och det är den sämsta kamera som jag någonsin har haft.

Den har tre allvarliga fel:

1) Det som jag först upptäckte var att den inte går att använda under vattnet. Den är visserligen tät, men den är inte tillräckligt styv för att hålla formen, så baksidan trycker mot filmen så att den inte kan dras fram. Man måste alltså upp till ytan igen om man har tagit ner den mer än ungefär en halvmeter och tagit en bild.

2) Blixten är automatisk och kan inte stängas av. Eftersom den sitter mycket nära objektivet, så lyser den upp alla partiklar i vattnet nära kameran, så att det som är längre bort blir helt skymt om det som i våra vatten inte är alldeles klart.

3) AF är inte autofokus, utan kameran har, likt alla "AF"-kompakter för film från Minolta, två lägen, ett nära och ett lite längre bort. I praktiken kan man inte ta en enda skarp bild med kameran och det framgår inte i bruksanvisningen vilka avstånd som ställs in.

Liknande produkter: Jag har tidigare använt Nikonos, och den funkar väldigt bra. Jag köpte Minoltan för jag trodde att den skulle fungera.
Marcus Jernström
2005-08-23 skix3m

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Vattentät, robust och otroligt tålig. En kamerornas stridsvagn!
MINUS: Låset till filmluckan "låser" sig när man vill öppna det. Högljud zoomväljare, klarar inte ISO100 film.

En riktig trotjänare. Fick denna kamera i 10års present 1987 och den fungerar fortfarande, trots att den fått utstå ganska tuffa tag. Det som imponerar mest är att den är vattentät trots att bland annat täckkåpan i plast till av/på knappen lossnat. Den gick iofs att limma tillbaka själv. Har dykt lite med den men man får hålla reda på djupmätaren. Använder den annars mest tillsammans med ett "undervattenssikte" vid snorkling och fridyk till ungefär 3meters djup. Den största nackdelen med kameran är annars att den låter för mycket när man väljer mellan de två zoomlägena = skrämmer fiskar och andra undervattensdjur så de försvinner eller rycker till! En riktigt bra egenskap är att kameran flyter. Den tappar dock flytförmåga ju djupare man går. Personligen så tycker jag så bra om denna kamera att jag om några veckor införskaffat mig ännu en för att ha i reserv när den här verkligen bestämmer sig för att ge upp!
Per Ytterberg
2004-08-24 pery

Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Vattentät, det var därför jag köpte den.
MINUS: Stor för att vara "kompakt". Vinjetterar kraftigt

Den enda vattentäta för rimliga pengar på sin tid. Dock ingen riktig dykarkamera. Liknande fanns men mest "badstrandssäkra". Jag har gjort åtskilliga simturer med min och hittills har den klarat sig! Den finns oftast i flytvästfickan när jag paddlar.
ANNONS