Annons

Nikon Nikkor 180mm f2.8


Summering

Har en närgräns på 1,8 meter, filtergängan är 72mm stor. Objektivet har storleken 78,5x130mm och en massiv tyngd på 800g.



Betyg


(5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Rikard Zeilon
2007-11-08 thaksman
PLUS: Väldigt skarp. Härlig och gedigen kvalitet som känns i tyngden.
MINUS: Blir vid kallt väder ganska så trög att fokusera med.

Ett mycket bra objektiv med väldigt bra skärpa, även med låga bländarsiffror,

Vet inte om det bara är min, men ibland får man ta i för fulla muggar när man skall fokusera vid kallt väder, så det blir inte någon snabb fokusering här inte! Fokuseringen är dessutom väldigt lång så det tar ibland nästan tio sekunder innan man fått till det ordentligt. Rekommenderas alltså inte om man vill kunna fokusera snabbt, speciellt då vid låga temperaturer (börjar väl vid +5 grader eller något sådant).

Jag fotar i och för sig ändå bara stilla objekt med den så egentligen spelar det väl ingen roll det här med fokuseringen. Värt att nämnas dock.

Om man skall säga något positivt om den långtgående långsamma vridningen vid fokuseringen PLUS att det är ett manuellt objektiv, är att när man väl efter alla de sekunder man tagit sig tid med att ställa in allt, så blir man så himla nöjd med bilden! För det blir verkligen bra med detta objektiv! Det riktigt känns att man skapar något, man får liksom jobba med bilden. Inte som med alla nya objektiv med alla fina finesser (som ju såklart är jättebra) där det bara är att klicka av 15 bilder under samma tid som man tar en eller två med denna gamla hedernliga glugg.

Liknande produkter: Liknande produkter: Nikkor 180 2,8 ED.

Köpt hos: Övertog den av en kompis
Magnus Bergvall
2006-08-26 Mankan-B
PLUS: Skarp. Bra kvalite.
MINUS: Lite väl lång vridning på fokusringen från närgränsen och bort.

Ett mycket bra objeltiv med bra skärpa redan på 2,8. Vid 5,6 knivskarp. Använder den till min Nikon D50, funkar mycket bra iofs bara manuellt med bra resultat.

Liknande produkter: Nikkor 180 2,8 ED

Kundtjänst: Superb

Köpt hos: Second hand Photo

Pris: 1450
ANNONS