Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14mm f/2.8 PRO


Summmering

Kompakt, lätt konstruktion och robust konstruktion kännetecknar M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO objektivet. Det är damm-/stänk-/fryståligt vilket gör detta objektiv med ultravidvinkelzoom perfekt för fotografering i tuffa miljöer och ger dig flexibilitet när du fotograferar. Objektivet har utvecklats särskilt för att fungera med OLYMPUS inbyggda bildstabilisering så att du kan ta skarpa bilder handhållna även nattetid. Oavsett omgivning så kan du ta perfekta bilder tack vare de speciella ZUIKO-linserna där ZERO-beläggningen minskar reflexer och skuggor.2020-06-15 Fredrik AVT

PLUS: Skarpt. Välbyggt. Att det dessutom är snyggt att titta på är inte fel. Sedan kostar det inte mycket mer än Panasonics ditto och då anser jag att på det hela är Olympus ett bättre köp om man inte absolut skall ha mista möjliga storlek.
MINUS: Det är väl i så fall vignettering och distorsion utan korrigering. På äldre Panasonichus kan avsaknad av bildstabilisering vara lite tråkig i vissa situationer. Lite större än Panasonic 7-14/4.

Skarpt och välbyggt objektiv. Det enda jag i praktiken skulle önska vore mindre nativ vignettering och distorsion men det första är oundvikligt på en sådan vidvinkel och korrektion av det andra skulle göra objektivet större. Anser det som prisvärt i synnerhet jf med Panasonics motsvarighet som nytt närmar sig i pris och som enbart är f/4 och har lite mindre rolig byggkvalitetskänsla.

Liknande produkter: Panasonic 7-14/4 och Olympus äldre 7-14/4 för 4/3
2017-12-09 Simon Karlsson

PLUS: Skarpt. Snabbt. Extremt välbyggt.
MINUS: Det hade varit väldigt trevligt med inbyggd stabilisering. I yttersta vidvinkel sticker den välvda frontlinsen ut och man får vara försiktig för att inte repa linsen då motljusskyddet inte ger fullt skydd och det finns ingen möjlighet att sätta på filter. Ibland kan man få oönskade reflexer i motljus.

Om man vill ha något vidare än normalomfång i M43-världen så är det den här gluggen som gäller. Punkt.

Pris: 9990
2015-12-12 PeterR1

är ett riktigt bra optik!

Miops Capsule360