Annons

Olympus C-3000 Zoom


Summering

3-Mpix digikamera med 3x zoom. Mycket manuella inställnigsmöjligheter, blixtuttag, standard R6 laddbara NiMH-batterier. Hög ljusstyrka



Betyg


(4/5)
(2/5)
(5/5)
(3.5/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Thomas Andersson
2003-04-17 Thomas Andersson

Batterilivslängd: 1 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 3
PLUS: Bra bildkvalitet om man har rejält med minne i kameran och väljer att fotografera i TIF-format. Jag har 128 Mbit minne och med det kan jag fotografera ca 16 bilder. Med en bra skrivare kan jag skriva ut A4 bilder i fotokvalitet.
MINUS: Minus: Jag upplever att den är betydligt sämre än en vanlig kamera när man tar motljusbilder (det gäller förmodligen alla digitalkamrer). Den tar också lång tid från tillslag till skott. Med den korta brännvidden (ca 10 mm) så behöver inte kameran ställa in avståndet så det är svårt att förstå orsaken till fördröjningen!



Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 3995
Robert Svensson
2002-11-08 Robert Svensson

Batterilivslängd: 3 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra bildkvalitet (subjektivt, ej vetenskapligt), Den har fungerat bra utan störningar. Inga specialbatterier, utan R6 laddbara som idag är billiga och bra!
MINUS: Lång tid från tillslag till skottet går. Mekaniken VERKAR skör.

Långsam från start till skottet går, för objektivet skall ut och autofokusen skall bita. Kanske skulle jag inte våga behandla den som man ibland gjorde med en Nikon F under vilda jakter i skogen. Den mekaniska objektivutskjutaranordningen ger ett något bräckligt intryck.
Dock är jag helt nöjd med den och känner icke för att byta den. Objektivet verkar vara en stark punkt hos Olympusarna. Den klarar bra av större förstoringar än 18x24 som många anser max. Skall jag ut på lite tuffare jakt så blir det någon robust 35-mm-kamera. OBS! priset nedan gäller för 2 år sedan och för en C-2020 som byttes

Kundtjänst: Jag hade problem (med datorn) i en C-2020 jag hade innan. Den var för övrigt också mycket bra i övrigt. Olympus bytte den mot en C-3000 utan att tjata. Deras bemötande är genomgående helt klart värt högsta betyg. Affären jag köpte den i, Kortedala Foto, Göteborg, är i absolut toppklass vad kundrelationer beträffar.

Köpt hos: Kortedala Foto, Göteborg

Pris: 6500
ANNONS