Annons

Olympus PT-020


Summering

Ett undervattens hus för Olympus c5060wz kameran.

Max djup: 40m
Utbytbar lins port: Kan använda Olympus vidvikel adapter med extra port.



Betyg


(4.25/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Lotta Jernström
2004-12-09 lottaje
PLUS: Alla fuktioner går att nå. Bra pris.
MINUS: Stort å ömtåligt

Som med all dykutrustning får man vara noga med hanteringen men mitt hus har fungerat perfekt. (Jag har köpt en billig verktygslåda i plast som jag fodrat med skumgummi för att frakta huset i) I vattnet fungerar det bra även om själva fotograferandet är rätt bökigt när varken fotograf eller obekt är stilla *ler*
Silikonkuddarna som följer med vid köpet förhindrar imma.

Liknande produkter: http://www.ikelite.com/web_pages/oly_5060.html

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 2200
2004-12-04 avslutat121029
PLUS: Dubbla O-Ringar, Möjlighet att bygga ut med extern blixt och lins adaptrar
MINUS: Lins Skyddet vid Filmning, Pris på blixt med hus, Handleds hållaren

Linsskyddet ligger och studsar mot kameran vid filmning vilken i sin tur orsakar jobbiga höga ljud, löses säkert lätt med tejp eller något liknande.

Jag tycker priset på blixten med hus är en aning dyrt, även att huset bara stöder olympys blixtarna (kan ha fel), har sett på olika ställen att folk har gjort lite hemma byggen för att kunna använda andra blixtar.

Öglan man har handleden i fastnar och strular, jag har dykdatorn på samma hand som kameran så den trasslar lätt in sig. Har köpt en retraktor som kostar 225kronor som fästes var man vill på dykar utrustningen, dras ut till valfri längd när man vill dra in kameran igen trycker man på knappen så dras den tillbaka.

Köpt hos: komplett.se

Pris: 2300
Jakob Bjerke
2004-11-04 Jakob_Bjerke
PLUS: Alla kontroller åtkomliga utifrån. Tål 40 meters djup. Dubbla o-ringar för tätning. Utbyggbart med blixt, tele- och vidvinkeladaptrar.
MINUS: Kan upplevas som stort, men kameran är ju större än vanliga småkameror. Avtryckarknappen har vid några tillfällen inte fjädrat tillbaka helt.

Snodden som skall sättas runt handleden sitter i en liten plastögla. Om du är rädd om kameran bör du kika på något alternativt sätt att fästa den i utrustningen. Jag har fäst en karbinhake runt vikten under huset, som jag sedan fäster i en spiralsnodd.

Det är bra med dubbla o-ringar, eftersom man då får en chans till om man skulle missa ett hårstrå.

Alla kontroller går att komma åt, det enda du inte kan göra är att vrida på skärmen eller sätta i ett minneskort om du glömt det :)

Huset kan upplevas som aningen storvuxet, men jag fotar utan problem med enhandsfattning (stora händer). Jag använder Nordic Blue torrhandskar och kommer åt alla knappar utan problem.

Huset är svagt negativt under vattnet, och om du vill ha ett positivt hus låter du bara bli att montera den medföljande balanseringsvikten.

För den som är oaktsam, eller vill fota på större djup rekommenderas ett aluminiumhus el. liknande. För övriga är detta ett utmärkt hus, som är lättskött och välfungerande.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2500
Anders Arnholm
2004-04-17 balp
PLUS: Max djup 40m Bra avtryckare, Smidig zoom, Alla funktioner koms åt i kameran
MINUS: Dubbla oringar, (e.g. trippla oringar) Svårt att hantera alla knappar med hanskar.

Huset fungerar bra och man kan styra allt i kameran undervattnet. Sillikon kuddarna räcker inte riktigt till för att klara riktigt kallt vatten man med lite anti-immedel på insidan av glaset fungerar det bra. Dessutom är det som alltid bra att se till att huset inte hamnar i solen.

Dessutom är huset lite svagt, det två piggarna som håller fast den främre porten är inte speciellt starka så man får vara försiktigt med att sätta på stora adapters för t.ex. vidvinkel optik.

Köpt hos: Alan James Photography

Pris: 2000
ANNONS