Annons

OM SYSTEM 40-150 f/4 PRO

Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension

Summering

OM-System M.Zuiko 40-150mm f/4 PRO är perfekt för dig som professionell fotograf som behöver en snabb telezoom som är mer portabel än någonsin. Objektivet är anpassat för kameror med micro 4/3-sensorer och har hög optisk kvalitet kombinerat med en smidig och lätt konstruktion. Tack vare den ...
Läs mer


Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

OM-System M.Zuiko 40-150mm f/4 PRO är perfekt för dig som professionell fotograf som behöver en snabb telezoom som är mer portabel än någonsin. Objektivet är anpassat för kameror med micro 4/3-sensorer och har hög optisk kvalitet kombinerat med en smidig och lätt konstruktion. Tack vare den IP53-klassade vädertätningen kan du ta med dig objektivet oavsett väder.

Tillverkarens produktsida

Recensioner

Leif Ruergård
2022-08-25 rue

PLUS: Litet och kompakt, robust, vädertätat, och skarpt, mycket skarpt!! Det låga priset i förhållande till prestanda. Helt enkelt ett sensationellt bra objektiv.
MINUS: Hade gärna sett möjligheten till att montera en tele-converter, att det fanns en avstånds- och skärpedjupsskala samt den manuella skjutbara fokusringen som man börjat vänja sig vid, men det är klart - då blev det kanske inte den kompakta gluggen som var avsikten... Priset är kanske för högt om man räknar per kilo..

Jag har en mängd objektiv anpassade till Olympus systemet och däribland 40-150 f/2,8 som är ett utsökt objektiv.
Olympus har ju tidigare fått en del kritik för att vissa objektiv inte är tillräckligt kompakta och så även ovan nämnda 40-150 f/2,8 vilket ju är ganska befängt då det omräknat i småbildsformatet motsvarar ett 80-300 f/2,8. Jag har även haft en 14-150 4,5-5,6 den äldre ej vädertätade varianten som med sina kompakta mått och hyfsade prestanda följde med på resor. Men jag saknade det där "lilla extra" i bildkvalitet, vädertätat och med kompakta mått. och då dök detta objektiv upp från OM System vilket passade mig utmärkt.
Men matchar objektivet det ljusstarkare f/2,8?
Det behövdes inte många bilder för att man snabbt kan säga ett rungande ja!!
Det ser inte mycket ut för världen, kort, relativt lätt, inget "krusidull" med extra knappar, stativfot mm. Men det känns övertygande i mekaniken trots att zoom-ringen kanske inte går lika mjukt som på f/2,8. Jag testade det häromdagen vid en fågelsjö (Tåkern) på en PEN-F (kanske inte den bästa kombon för att plåta fågel) på hela brännviddsomfånget och fullöppning samt rejält ned bländat. Och bländad blev man av den optiska kvalitén.
Utan att ha direkt jämfört med f/2,8;an är jag övertygad om att den här lilla gluggen väl lever upp till PRO-klassningen och sin större kollega.
Så nu är det den här som oftast kommer att följa med på resan och inte "storebror". Skall man dock "jaga" fågel och annan vilt kanske man behöver både stativgänga, det extra ljus-steget och möjlighet att montera tele-coverters vilket då berättigar att behålla den "gamle". Det är ju även en perfekt kombo till 12-40 f/2,8.

Liknande produkter: Ovan nämnda 40-150 f/2,8 samt några alternativ från Panasonic

Kundtjänst: Mycket bra bemötande hos Mattsons foto i Lund

Pris: 9490

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
rue 2022-08-25 21:24:02


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS