Pentax SMC DA 18-270 mm/ F3,5-6,3 ED SDM


Summmering

Kompakt zoom med mycket stort brännviddsomfång från 18mm vidvinkel till 270 mm tele. Spärr för zoomen vid transport och knappval för AF/MF.



2020-01-28 Per E

PLUS: Stort omfång,tyst,välbyggt allround objektiv
MINUS: Ej vädertätad

En bra zoom men synd att den inte är vädertätad, och då gärna fått kostat en 100€ extra. Detta objektivet hade då täckt behovet för dom flesta
hobby och fritids fotografer

Köpt hos: tyskt företag

Pris: 280
2017-11-09 teamnumnutdotcom

PLUS: Lätt. Tyst. Bra AF. Bra känsla i zoomringen. Skarp och bra bild (sett till superzoom och med bortcroppade kanter).
MINUS: Fokusringen, kantskärpan, ljussvag i tele, AF/MF lösningen inkonsekvent, ej vädertätad, dyr vid lanseringen

Bra allroundobjektiv, min K-S1 fick nytt liv med detta objektiv. Autofokus jobbar bra så länge det inte är för mörkt (tex slutartider som kryper ner mot en tiondel trots ISO uppåt 6400). Manuell fokusering suger, zoomringen är bra men fokusringen plastig med kort "slaglängd" och känns oprecis överlag (men går att använda). AF/MF reglaget på kameran ska stå på AF så växlar man med dito knapp på objektivet. Bilderna blir bra speciellt om man använder sej ca 2/3 av bilden och skippar kanter/hörn.

Liknande produkter: Tamron resp Sigma superzoomar

Kundtjänst: Gôrbra!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 2490
2013-05-30 Leif Johansson

PLUS: Lätt, nästan ljudlöst, bra optiska egenskaper, har zoomlås.
MINUS: Inte så snabb men hittar ändå hyfsat fort fokuspunkterna.

En bra all-round-zoom som täcker in det mesta. Fin skärpa och färgåtergivning. Arbetar nästan ljudlöst men kanske något långsamt. Inte väderskyddad vilket jag tycker är synd på den sortens objektiv, som man ju oftast ha påmonterat.

Pris: 5000

B+W Filter