Annons

Sigma 100-300mm F/4 EX IF HSM APO


Summmering2009-03-27 stenor

PLUS: Skärpan, byggkvalitet största bländare 4 över hela omfånget. Snabb och tyst autofokus.
MINUS: Tyngden

Köpte objektivet för en månad sedan och har provat det vid olika tillfällen. Måste säga att jag är riktigt nöjd med känsla och skärpa. Byggkvaliteten är hög och inställningar för zoom och fokus har lagom motstånd.

Objektivet är tungt ca 1,4 Kg, vilket är till nytta vid frihandsfoto men desto sämre på längre promenader. Använder ett gammalt pistolgrepp med axelstöd och det gör att balansen när kameran hänger runt halsen blir bättre.

Köpte även Sigmas konverter Ex 1.4 men har inte hunnit med att testa den med objektivet ännu. Får återkomma om det.

Liknande produkter: Nikon 300/4

Köpt hos: Hegethorns

Pris: 10800
2008-10-28 NLL

PLUS: Snyggt!Flexibelt.
MINUS: Sämre skärpa mellan 280mm-300mm, måste upp till 8" om det skall bli någon stuns i bilden. Tura Scandinavia!

Vet inte var jag skall börja men detta objektiv var inte så som jag hoppats på. Skarpt och vältecknande mellan 100-280mm. Front fokuserade mellan 250-300mm (Canon 400D).Kompisen använder DG varianten på Nikon D200 med samma resultat och svårighet att bli av med frontfukuseringen. Skickade in det tre gånger för åtgärd hos Tura Scandinavia. De två första gångerna blev det inget bättre och när Turas bemötande tärde på mina krafter så jag BAD JAG DEM SKROTA OBJEKTIVET! Orkade framför allt inte ha med dem att göra då deras kundbemötande var oerhört nonchalant!

Kundtjänst: Tura - tänker mig noga för om jag skall skaffa ett Sigma igen med risk att hamna hos Tura för service! Synd men sant!

Köpt hos: Privat

Pris: 7000
2008-07-23 Hunt3r

PLUS: Skarp utom på längre brännvidden.Fast f4.Välbyggt
MINUS: Var så oskarpt på längre brännvidd att det var oanvändbart.Mitt 3:e sigma tele som varit så här dåligt.Aldrig mer Sigma!

Ett rätt tungt välbyggt objektiv i ett bra zoomomfång.Fast f4 rätt så bra, vill man ha bättre blir det helt andra priser.Tycker bilderna blir bra men inte så skarpa som jag trodde efter att ha läst alla goda omdömen på flera internetsidor!Speciellt på 300 mm tycker jag den tecknar väl mjukt.Har testat i några dagar och får fortsätta och se om jag blir nöjdare eftersom... Men första intrycket är bra, inte riktigt bra som jag hoppats!Nu har jag kört på med objektivet och måste säga att det var en besvikelse.Helt omöjligt att få det att bli skarpt på den längre brännvidden.Jämförde med mitt Nikon 70-300 VR som gav betydligt vassare bilder.Oavsett bländare,körde med stativ och fjärrutlösare Oskarpt som bara den.Blev först vägrad att få lämna tillbaka objektivet men till slut fick jag pengarna tillbaka!

Liknande produkter: Nikon 300/4

Kundtjänst: Bedrövligt dåligt.Kommer aldrig mer att handla hos det företaget.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 10995
2008-07-09 Jostein

PLUS: Skarp, snabb, gedigen
MINUS: Lite tung, känslig för ströljus (ger dålig kontrast)

Recensionen gäller DG-versionen. En mycket bra glugg med bra zoomomfång. Mycket trevligt att den håller f/4 över hela zoomområdet, även om det gör att vikten blir något hög. Byggkvaliteten känns helt topp. Ringarna för fokus och zoom känns mycket robusta - inget glapp här!

Edit: Jag upplevde tidigare att AF var ganska långsam och oprecis med objektivet. Efter att ha bytt upp mig från D80 till D90 känns det mycket bättre. Jag har återupptäckt mitt eget objektiv.

Liknande produkter: Nikon 70-300VR, Sigma 120-400
2008-05-14 Måns H

PLUS: Jämnskarp, raktecknande, bra bildkvalité, bra stativfäste
MINUS:

Gillar linsen. Många bra egenskaper, bl a snabb autofokus så länge som den hittar motivet.

Sen man sett alla omdömen med "tack sharp" blev mitt första intryck att skärpan visst var bra, men inte så där totalt knivskarp utan man såg en aning ludd runt skarpa kanter och stark kontrast vid full inzoomning. (Ungefär som mitt Sigma 18-50 f2,8 om båda bländas ner till 5,6.) Bytte då kamerahus till K20D och tog bort UV-filtret. Blev så skarpt man kan begära, sitter nu på en K3II.

Med Pentax så finns ju skakreducering i kamerahuset. Kopplingen till linsen verkar funka bra med de kamerahus jag haft. Sensorn måste ju röra sig olika mycket i mottakt beroende på brännvidden. Så jag plåtar det mesta på fri hand faktiskt.

Kundtjänst: Tura Scandinavia hjälpsamma. Har fått en skavank på linsen, dom avrådde från reparation, den lilla skavanken syns inte på bilderna.

Köpt hos: Cyberphoto
2008-05-07 D Gulliksson

PLUS: Skarp, snabb och tyst af, bra omfång, hyffsad ljusstyrka, bra byggkvalité, priset
MINUS: dåliga motljusegenskaper, lens flares

Här har vi troligen en av Sigmas bästa gluggar. En otroligt skarp glugg redan på full öppning oavsett brännvidd.
Jag fotograferar en hel del motorsport och då är omfånget helt perfekt (med DX-formatet). Ljusstyrkan är hyffsad och räcker gott för mitt ändamål då jag oftast plåtar evenemang under dagtid.
Det finns dock ett par nackdelar och det är att den är väldigt känslig för motljus. Det blir väldigt kontrastlösa bilder i motljus och ibland blir det såkallade lens flares (speciellt om man har strålkastare från en bil rakt framifrån).
Fördelarna är dock betydligt fler och detta är verkligen en kanonglugg. Jag skulle inte kunna tänka mig att ha något kortare än 300mm efter att ha använt denna glugg.

Jag ger Sigma 100-300/4 högsta betyg med tanke på pris och prestanda!

Liknande produkter: denna glugg har egentligen inga likvärdiga konkurenter.

Köpt hos: begagnat
2008-03-31 tost02

PLUS: Billigt
MINUS: Inte vad man förväntade sig

Duger som ett billigt alternativ till objektiv som man hellre vill ha :-) Tycker att bländare 4 inte funkar annat än vid 100mm, den trivs bäst som jag upplever det med bländare 5,6 och 6,3.
Blev lite paff då den fått så bra recensioner överallt som jag tittat t.ex här http://www.photozone.de/Reviews/Nikkor%20/%20Nikon%20Lens%20Tests/369-sigma-af-100-300mm-f4-nikon?start=2

får väl se om ett par veckor till om jag ändrat mig:-)

Liknande produkter: Att jämföra denna med Nikon 70-200 är inte relevant direkt men kör för det :-)

Köpt hos: Cyberphoto
2007-12-23 favoritfrukt

PLUS: Löjligt skarpt.
MINUS:

Absolut det prisvärdaste objektiv jag någonsin ägt. Otroligt skarpt, snabb och exakt AF.

Bra kvalité, fin matt yta. Bra utfört användargränssnitt.
Något tungt kanske? Men inte märkvärdigt med tanke på vad det presterar.

Liknande produkter: nikon 300mm f4

Pris: 10000
2007-05-19 jeskata

PLUS: Optiska egenskaper, skärpa, ljusstyrka. Mycket snabb AF tack vare överljudsmotorn. Bra byggkvalitet, breda zoom/fokusringar.
MINUS: Långt, tungt, stort motljusskydd. Aningen dåliga motljusegenskaper. Ringen för stativfästet är på konstigt ställe för att handhålla objektivet. Dyra filter (82mm).

Första intryck; vikten och längden chockerar lite när man packar upp det, speciellt när man är van med ett instegs-tele (EF 100-300/4.5-5.6 USM).
Vikten vänjer man sig med, men det är fortfarande långt och klumpigt, speciellt med motljusskyddet på. Har den äldre icke-DG-modellen och det verkar vara aningen motljuskänsligt. Bärväska, motljusskydd och stativfäste ingår.

Liknande produkter: EF 70-300/4.5-5.6 IS USM, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, Tokina 80-400/4.5-5.6

Köpt hos: Begagnat, privat
2007-03-12 Martin Karlsson

PLUS: Snabb, tyst, inte så tung, härlig känsla.
MINUS: Saknar bildstabilisator, har något svårt att hitta skarp fokus när det börjar att mörkna på ute, i svagt ljus inomhus och på långa avstånd, kanske blir bättre ju mer man vänjer sig vid grejerna

Gillar Sigmas EX serie, objektiven känns rejäla och av erfarenhet vet jag att de är slithästar var och en av dem. Hade gärna köpt ett 120-300/f2,8, men den ekonomiska faktorn bestämde tyvärr, det är bara att börja spara igen. Kör med Canon EOS 30D, vilket gör att HSM motorn är välkommen. Hade KM Dynax 7D innan, med ett Sigma EX 70-200/f2,8, vilket är ett kanonbra objektiv, men KM låter som en hel hord med tröskverk som rusar ikapp. Så HSM med snabbhet och tystnad är härligt. Bra skärpa, kan bli bättre men är klart godkänd, allt hänger inte på utrustningen. Hade dock kanske sett bildstabilisator, vi lever trots allt i den moderna teknikens tidsålder.

Kundtjänst: Åsa på Hegethorns är trevlig och kunnig!!!

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 9990
2007-02-23 Roger.W.

PLUS: Mkt skarp redan vid f4 på alla brännvidder. Mkt välbyggd och gedigen. Passar mkt bra ihop med en bra 1,4*konverter. Denna optik tycks vara i samma klass som Canons bästa.
MINUS: Möjligen vikten, men det kommer man inte ifrån. Naturlagarna gäller i alla lägen.

Jag är själv väldigt märkesbunden med Canon men denna optik har överförträffat det mesta på alla sätt. Visste inte att Sigma kunde tillverka en sådan kvalitetsprodukt i alla avseeden. Den är helt enkelt helt suverän. TOPPKLASS.

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Scandinavian Photo
2007-02-04 danand

PLUS: massor
MINUS: kommer inte på något

snabb och tyst autofokus, skarp, lätt att handhålla, bra ljusvärden vilket gör att man kan köra på snabba tider. liten och kompakt (van vid analoga bazooka)

ett möjligt minus skulle kunna vara att det inte finns något fäste för kameraremmen i snabbfästet för att minska belastningen för själva kameran, fast det kanske inte gör något?

Liknande produkter: canon 100-400 sigma 135-400

Kundtjänst: inte behövt än

Köpt hos: begagnat

Pris: 6200
2006-09-01 HockePocke

PLUS: Gedigen, kvalité.
MINUS:

Fått det idag, ska återkomma med kommentar.
Jag är mycket nöjd med detta objektiv. Fokuserar snabbt, bra och tyst.
Nu é jag lite sugen på en 1x1.4 mellanring :-)

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10600
2006-07-09 Leif Johansson/KK

PLUS: Skarpt på alla brännvidder vid f/4. Snabb AF. Gediget.
MINUS: Stort och tungt.

Tyvärr råkade jag ut för ett exemplar som frontfokuserar grovt på kortare brännvidder, så det ska in för justering. Återkommer när jag fått tillbaka det och använt det mer.
- - -

Nu har jag fått tillbaka objektivet från service och jag håller bara med alla andra om att det är jättebra. Det är mycket skarpt över hela bilden vid alla brännvidder redan vid största bländare. Jag har aldrig sett dess like.

Men prestandan kostar, inte bara pengar. Det är t o m större och tyngre än vad jag föreställt mig. Nu måste jag bygga om i min kameraryggsäck, för Sigman kräver mer plats än vad mitt 300/4 till Pentax 67 gör! (Jag kommer inte att släpa på båda samtidigt...) Särskilt med motljusskyddet monterat baklänges blir det mycket grovt (11cm).

Jag hade föredragit ett utdragbart motljusskydd som på Canon EF 300/4, istället för den extremt breda fokuseringsringen. Bra att fokuseringsringen är kraftigt dämpad så man inte ändrar avstånd oavsiktligt. Autofokusen är snabb.

Liknande produkter: Sigma EX 70-200/2,8 + 1,4X TC, Canon EF 300/4, Canon EF 70-200/2,8 + 1,4X TC

Kundtjänst: Köpt från Tyskland, frontfokus justerat på garantin av svenska generalagenten utan krångel (tog 3 veckor).

Köpt hos: Foto Erhardt
2006-07-09 twinner

PLUS: Allt
MINUS:

Grymt skarp och välteknande. En favorit. Kan man få bättre för så lite pengar? nä.

Köpt hos: Ebay
2006-06-05 Patrich

PLUS: Allt! Skarpt, snabbt, färgåtergivningen...
MINUS: ??? (Storlrken och vikten är ju priset för en 4,0)

Superskarpt! snabb och exakt focus, på typ
+100 meter... Måste vara det bästa köpet
bland 300mm gluggar.
Dessutom mycket gediget byggd,
stativfästet känns som en del
till ett vapen!..

Liknande produkter: Canon 70-200/f2,8
Samma vikt, skärpa etc.
Canon ett bländarsteg bättre,
Sigman 100mm bättre...

Kundtjänst: Super!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10000
2006-05-03 Ove Lundqvist

PLUS: Superskarp, snabb, välbyggd, välbalanserad, grym bokeh och extremt prisvärd.
MINUS: Enormt stora filter 82mm

Innan jag köpte den här så var det mycket efterforskning. Alla jag pratade med sa att den här är en av Sigmas skarpaste gluggar. Efter flera tusen bilder kan jag bara säga att det här ÄR en tokskarp optik. Min favorit i väskan som jag använt i många olka samanhang. Senast idag fick jag frågan om jag skulle sälja den - men svaret var "aldrig i livet, du får beställa en ny" ;0))

Kundtjänst: Mycket god

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9000
2006-04-27 fyrman

PLUS: SKÄRPAN!, priset, bländare 4 hela zoomen, mycket snabb
MINUS: Linsskyddet, vikten

Otroligt skarpt.
Mycket gedigen känsla.
Önskar möjligen att ringen för zoomen varit lite bredare (jmf den för skärpan som är mycket bredare).
Mycket prisvärd.
Mycket snabb och tyst skärpeinställning

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8995
2006-01-09 cva

PLUS: Gedigen, välbyggd, skarp.
MINUS: tyngden.

Gedigen och skarp glugg. Fungerar utmärkt både med min analoga och digitala kamera! Zoomreglaget är lite segt när det är några minusgrader, men det är inget att hänga upp sig på! Fungerar utmärkt.

Köpt hos: Expert
PLUS: Uppfyller alla mina krav.
MINUS: Skulle vara roligt med bildstabilisator på detta objektiv.

Tungt och välbyggt objektiv som jag upplever som knivskarpt.
AF kan tugga lite ibland på min Canon D60 och då är det skönt att bara kunna vrida på den manuella fokusringen utan att behöva fibbla med en massa knappar.

Med motljusskydd påmonterat är man inte diskret.
2005-11-19 Lennart Nilsson

PLUS: Skarp och snabb
MINUS: Tung och lite klumpig, 80mm filter

Detta är mitt 2a 100-300. Hade ett likadant när jag hade Nikon. Skarpt optik och snabb fokus. Välbyggt. Tung och lite klumpig.

Liknande produkter: Canon 300/4

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9000
2005-10-13 Johan__P

PLUS: Skärpan och tålighet mot väta... Priset! Stryktålig.
MINUS: Har inte hittat nått än.

Har använt denna zoom under mitt jobb som deckhand på Big Game fiske. Den fokuserar snabbt och har hyffsad bländare (man får vad man betalar för!)... Den känns stabil och har fått ta emot en del saltvatten och smällar men klarat det bra. Måste säga att den är mycket prisvärd och ett objektiv jag trivs att fota med.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 9900
2005-10-09 Lennart Nilsson

PLUS: Skarpt och ganska snabb fukus
MINUS: Lite vinjetering med sigma1.4 TC och lite softare.

Som sagt, förmodligen är Sigmas TC 1.4X snäppet under Nikons och Canon där jag inte märkte vare sig vinjetering eller sämre skärpa. Det är dock mycket lite. Lite svårt att få grepp om linsen när man bär runder med den,får ej in fingrarna mellan stativfästet och linsen.

Liknande produkter: Canon - Nikon 300/4

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8995
2005-10-09 Peter04

PLUS: Skarpt, snabb och tyst AF.
MINUS: Har inte hittat något.

Ett helt underbart objektiv. Skarpt, snabbt och tyst. Objektivet är verkligen SKARPT. Jag har svårt att se någon "100+ zoom" som är mer prisvärd. Rekomenderas verkligen.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8995
2005-10-03 bive

PLUS: Skarpt, snabb fokusering, bra kvalitetskänsla
MINUS: Dåligt stativfäste

Som påpekats, mycket skarpare zoom för rimliga pengar är svårt att hitta. Funkar kanonbra i de flesta förhållanden, svårt att se några större skärpeförluster i kombination med en 1.4x TC och fullt acceptabla bilder blir det även med en 2x TC, dock utan AF på min 20D.

Använder gluggen mest till naturfotografering och ofta i kombination med ett enbens- eller trebensstativ. När man använder sig av en 2x TC så funkar det med enbensstativ men resultatet blir något skarpare med ett trebensstativ och mindre snabbrörliga motiv (glöm manuell fokusering på springande hare med Canons undermåliga mattskiva i 20D).

Liknande produkter: Sigma 120-300/2.8

Köpt hos: Privat
2005-09-08 johanjajja

PLUS: Otroligt snygg teckning i bakgrunden.
MINUS: Inte riktigt lika skarp som ett fast 300, men fullt duglligt för att vara en zoom.Köpt hos: expert fridhemsplan

Pris: 8995
2005-09-01 Ellery Sneed

PLUS: Byggkvalité i särklass, optisk prestanda, snabb autofokus
MINUS: Tungt, lite mjuk skärpa vid närgräns

Köpte detta objektiv då jag "tröttnade" på att det fasta 300 mm jag hade begränsade mitt fotograferande. Ångrar definitivt inte detta.
Det här objektivet ger knivskarpa bilder med fin bokeh.
Tillsammans med 350D är fokuseringen i särklass.
Fungerar utomordentligt tillsammans med Sigmas Extender 1,4 EX.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8995
2005-08-16 dazelou

PLUS: Skarp, bländare 4 rakt igenom, gedigen känsla, relativt snabb och tyst fokus.
MINUS: När temperaturen går under 10 grader blir zoomringen litet trög. Har inte testat på på vintern än så jag är litet orolig att det ska gå alldeles för trögt då.

Otroligt prisvärt objektiv. Bländare 4 räcker oftast även i litet sämre ljus om man är villig att gå upp till is800. Ger mycket skarpa bilder i förhållande till andra billigare (även dyrare) zoomar. Oerhört gedigen känsla i zoomring och manuell fokusring. Exakt, snabb och tyst autofokus. Jag hade ett Sigma 70-300 APO2 tidigare och skillnaden mot detta objektiv är större än vad jag först förstod.

Liknande produkter: Sigma 120-300 EX. Canon 100-400 L IS

Köpt hos: Foto Erhardt

Pris: 6650
2005-03-14 Joakim A

PLUS: Gedigen, extremt skarp, välbyggd, inre fokus, lagom tung och snygg!
MINUS: Nada! Kanske att det är dyra filter till (82 mm)

Fick hem det finfina objektivet i förrgår och kan bara säga att jag är riktigt nöjd! Välbyggt som få och med rätt tyngd är det en fröjd att hålla i. Bra grepp på zoom och finjustering. Snygg design, kompakt.

Enda negativa är väl kanske att det är ett 82 mm = dyra filter.
2005-01-16 Jimmy1

PLUS: Otroligt skarpt på "normala" avstånd
MINUS: Sämre skärpa vid närgränsen

Ett helt okej objektiv på alla brännvidder.För bästa skärpa när sigmas 1,4 konverter används bör man blända ner ett par steg.Vid den absoluta närgränsen blir det inte kanonskarpt,trots nedbländning.Men det är ju ej ett macroobjektiv.

Liknande produkter: canon 80-200 f2,8

Kundtjänst: Verkar något förvirrade på Ziegerteknik.

Pris: 10000
2004-08-17 Mikael Ångström

PLUS: Tyngd, skarp, snabb AF, höga kontraster, intern zoom = fast storlek = bra balans! ...återigen...KNIVSKARP, gott folk!!!
MINUS: ?

Helt underbart objektiv, knivskarpt i alla lägen och på vilken bländare som helst. Fint balanserad och ligger perfekt i handen. Stort och ordentligt motljusskydd. Ordentlig fokuseringsring, lite tanigare zoomring. Favorit optik nr 1 i min kameraväska.

Liknande produkter: Canon 100-300/4, Sigma 80-420 OS, Canon 70-200/2,8 etc

Kundtjänst: Har ej behövt ta kontakt med dom än och hoppas att jag slipper.

Köpt hos: Expert Marieberg Örebro

Pris: 10300
2004-08-14 frankgi

PLUS: Herlig skarphet på alle blendertrinn. Herlig å betjene med tanke på manuell zoom og manuell fokusering.
MINUS: Kanskje i tyngste laget, men anser ikke det som et problem så lenge jeg er frisk og rørlig.

Bruker dette objektivet på min Canon 20D. Og brukte det tidligere på min D60, og det oppførte seg like bra der. Objektivet er lynraskt og fokuserer perfekt. Stativ selvfølgelig nødvendig når lyset ikke er optimalt.

Pris: 7900
2004-05-23 Kodiak

PLUS: Gediget Snabb fokusering Skarpt Härlig känsla
MINUS: Tyngden?Köpt hos: B&H Photovideo

Pris: 8000
2004-04-21 Nitobert

PLUS: Skarp, snabb & säker AF, gedigen, bara att vrida på focusringen direkt om man behöver focusera manuellt,den medföljande väskan är av bra kvalitet.
MINUS: har inte hittat något ännu, dessbättre.

Jag kör den med min Canon 10D och uppnår då 480mm brännvidd och är på det hela än så länge mycket nöjd med gluggen.
Focuseringsringen har väl inte en helgjuten kassaskåpskänsla men den kanske nöter till sig, inte för att det egentligen stör som det är nu heller så det kanske bara är obefogat gnäll från min sida.

kort sagt, en toppenglugg och jag har inte hittat något mer prisvärt för pengarna.

Liknande produkter: Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L USM IS
Tokina AT-X 80-400/4,5-5,6 II

Kundtjänst: snabb och bra service

Köpt hos: www.foto-walser.com

Pris: 8600
2003-11-13 jacobsterum

PLUS: Skärpa
MINUS: Vikt

Dette objektiv har jeg haft i 1 år og været meget tilfreds med dets præstationer. Det er meget solidt bygget og betjeningen er enkel. Jeg har anvendt det til dyr, fugle, landskaber i meget ugæstfrie egne i Namibia, Angola, Botswana og Zimbabwe. Kudoer til Sigma. PS - benyttes sammen med Canon D60.

Liknande produkter: Sigma 50-500

Köpt hos: www.foto-walser.de

Pris: 8000
2003-08-20 frapp

PLUS: Kvalite´+ skärpa
MINUS: Stort?

Ett riktigt kanonobjektiv. Hade ett fast canon 300 innan men måste säga att det här objektivet är bättre på alla sätt o vis. Dock aningen större. Riktigt skarpt blir det. Objektivet är riktigt gediget och mycket spabilt byggt. Känns som att det skulle stå pall för en rejäl smäll. Återigen får jag referera till mitt gammla 300 vilket sigman fullständigt utklassar även i här. Bättre manuell skärpa på ett autofokus objektiv får man nog leta efter. Autofokusen är snabb. Jag köpte mitt objektiv via internet sida i Tyskaland o betalde 8500 kronor vilket måste annses vara riktigt billigt för dettta óbjektiv. Utblåset på 82mm blir det dyrt att köpa filter til.

Liknande produkter: Sigma 70-200 f2,8

Köpt hos: AC Photo

Pris: 8500
2003-02-21 julgus

PLUS: Mycket bra skärpa, Kvalité,Pris.
MINUS: Trög zoom o fokusering vid mkt kallt -20. Linsskyddet samt objektivlocket är av sämre utförande än motsv Nikon.

Ett mycket användbart objektiv med denna brännvidd och ljusstyrka. Relativt hanterligt trots att optiken är relativt stort. Mycket bra motljusskydd. Tyst och exakt fokusering via HSM (ultra ljud). Möjlighet att göra manuell justering av fokusering trots parallell användning av kamera af. Fantastisk skärpa på samtliga brännvidder också på bländare 4. Köpte mitt ex för 11500.- hos BjörnsFotoVideo vilket måste anses som ett kalaspris för denna högkvalitativa glugg.

Liknande produkter: Nikon 300/4 AFS.

Kundtjänst: -

Köpt hos: BjörnsFotoVideo

Pris: 11500

Miops Smart Trigger