Sigma 150-600 5-6.3 DG OS HSM C


Summmering

SIGMA AF 150-600/5-6,3 DG OS HSM Contemporary är det första hyper-telezoomobjektivet från Sigma Contemporary Line för bättre användbarhet. Till skillnad från Sport modellen är detta objektiv lättare, mer kompakt i konstruktionen för att öka användbarheten men med liknande specifikationer. Det har 1 FLD och 3 SLD-glaselement.2020-05-10 UppsalaSkyView

PLUS: Priset, brännvidden, skärpan och alla dess möjligheter att finjustera genom att koppla in linsen via USB till datorn.
MINUS: Ska vara vikten isf, men inte allt för tung ändå.

En helt underbar lins med fantastisk brännvidd och ändå inte för tung, skärpan är jättebra och autofocus också. Ett stort plus att kunna koppla in linsen via usb och göra egna customi ställningar m.m.
2020-03-14 mironf

PLUS: -låg vikt för en 600mm objektiv -skarpa bilder -snabb fokus i dem flesta fall -ganska litet för sina 600mm
MINUS: Fokusen när man tar bilder på himlen, går lite långsamt.

Köpte objektivet begagnad, och tycker att det gör sitt jobb mycket bra. Jag använder det mest för fågelfotografi. Tycker att det är en bra alternativ till en prime på 600mm. Här för du en allround, i ganska ok storlek
Mycket bra bildkvalitet, lätt att hålla i hand och ta bilder även vid 600mm
Skulle inte rekommendera att hålla bara i kameran när man ta bilder. Det väger ändå en hel del.
Ett mycket duktig objektiv på att göra fokus mellan grenar.
Märkte att när man försöker fokusera på fåglar som flygger, på himlen, , fokusen går lite långsamt annars är det ganska snabb autofokus
Jag har även testat det med en sigma convertern 1401, och en kenko telepluspro 2x och fik ganska bra resultat. Men då funkar det bara på manual fokus ( med Canon 6d)

Liknande produkter: Tamron 150-600 g2 tamron 150 600 g1. Sigma 150-600 Sports, Canon 100-400 l,

Pris: 5000
2018-06-19 krillnecks

PLUS: priset brännvidden
MINUS: något tung men det får man räkna med :)

riktigt bra objektiv om du vill komma nära till rätt pengar är superskarpt :)
2017-11-03 Fredrik AVT

PLUS: Väldigt bra skärpa i relation till brännvidd och pris. Relativt lätt för brännvidden. Kompatibel med USB dock som framtidsgardering. Zoomlås vid flera brännvidder.
MINUS: Hade gärna sett mer gedigen innertub som nu är av plast. Tunn fokusring. Stativfoten kunde varit lite rejälare. Lite högljudd fokus.

Otroligt prisvärd supertelezoom. Jämförde denna sida vid sida med Sigma S samt Tamron G2. De två senare är lite skarpare men osäkert hur mycket det syns vid verklig fotografering p g a luftdiffraktion över de avstånd man fotar vid. Sigma S känns klart rejälare och Tamron marginellt så. Den är mycket billigare än dessa och är sannolikt mer framtidssäker än den liknande prissatta Tamron G1 p g a USB dock. Det är egentligen bara fyra minus: 1. Lite klen stativfot 2. Innertuben kunde varit kraftigare men den är ej vickbar 3. Motljusskyddet är lite klent (men kan vara avsiktligt för att agera som stötdämpare för att ta upp smällen om det går emot) 4. För smal fokusring

Liknande produkter: Sigma S samt Tamrons motsvarigheter.
2017-03-09 bowire

PLUS: Skärpa Brännvidd
MINUS: Inga direkta för dom pengarna

Bra objektiv med härlig räckvidd Har provat många varianter under årens lopp Allt är en kompromiss för en glad fattig amatör,men
det här objektivet har överasskat mig flera gånger med bra skärpa
även på längsta brännvidden Bättre än EF 100-400 gamla modellen
Vikten får man leva med om man vill leka med dom här brännvidderna utan behöva krångla med konvertrar

Liknande produkter: Tamrons motsvarande

Pris: 8600
2016-10-11 crille_80

PLUS: Skärpan, brännvidden, bygg kvalitet, snygg, Gått att låsa på alla brännvidden.
MINUS: Blir lite tungt om man går med det längre! Annars inte något jag reflekterat över än...

Grymt objektiv som låter en komma mycket nära (960mm)
På min canon 7d.
Bildstabeliseringen funkar tillfredsställande och det är riktigt skarpt, även på 960mm tycker jag det presterar väldigt bra... det är inga problem och handhålla det på full brännvidd och ganska långa slutartider..

Pris: 9800
2016-10-11 crille_80

PLUS: Skärpan, brännvidden, bygg kvalitet, snygg,
MINUS: Blir lite tungt om man går med det längre! Annars inte något jag reflekterat över än...

Grymt objektiv som låter en komma mycket nära (960mm)
På min canon 7d.
Bildstabeliseringen funkar tillfredsställande och det är riktigt skarpt, även på 960mm tycker jag det presterar väldigt bra... det är inga problem och handhålla det på full brännvidd och ganska långa slutartider..

Pris: 9800
2015-09-23 shortvalleyman

PLUS: Skärpan, kontrasten och bildstabiliseringen. Snabb och tyst autofokus.
MINUS: Det är alldeles för lätt att knapparna på sidan av objektivet ändras av misstag när de exempelvis kommer emot dina kläder eller när du håller handen om tuben som stöd vid fotograferingen.

En mycket prisvärd telezoom som är förvånansvärt skarp på de kortare brännvidderna och ger klart godkänd skärpa även på de längsta brännvidderna.
Jag är mycket nöjd och blir förvånad varje gång jag fotograferat med det här objektivet över hur bra bildkvalitet det levererar.
Bildstabiliseringen fungerar bra och jag lyckas få skarpa, handhållna bilder även när objektivet är inställt på 600mm.

Liknande produkter: Tamron 150-600mm

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 8990
ANNONS