Sigma EX 20-40/2.8 DG ASPHERICAL


Summmering

Ljusstark och skarp vidvinkel från Sigma. Asfäriska linser ger utmärkt bildkvalitet.

Optiken har intern fokusering så frontlinsen roterar inte. Användning av pol-filter är alltså inga problem.

Testad av Cyberphoto Mars -05 med Canon EOS 20D med föjande kommentarer:

Ger mycket bra skärpa över hela bilden, snudd på toppklass tillsammans med digitalkamera typ 20D.
Rekommenderas!2008-07-20 Johan Andersson

PLUS: fin byggkvalite snabb af skärpa
MINUS: stort

köpte detta objektiv för en tid sen nu o det har funkat mycket bra.

Liknande produkter: canons L

Kundtjänst: inga

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4000
2007-05-12 hbengtsson

PLUS: Skärpa, färgåtergivning, ljusstyrka
MINUS: Känslig för ströljus

Här överlag mycket nöjd med detta objektiv. Skärpan är i toppklass (om än något soft vid 2.8) och färgåtergivningen bra! Gluggen är dock känslig för ströljus.

Det verkar som vissa har fokusproblem, men inte jag. Vet inte om det är klassiskt Sigma...måndagsex cirkulerar ju av varje modell.

Detta är en rejäl pjäs som kräver sitt hus för att systemet skall kännas balanserat. På min D7D med vertikalgrepp så känns den perfekt.

Köpt hos: Privat
2006-08-08 mikaelsvensson

PLUS: Konstruktion, intern fokusering, kort fokusavstånd, ljusstarkt.
MINUS: Högljudd fokusmotor, skärpeproblem på vissa exemplar.

Ger ungefär 30-60 mm tillsammans med min Canon 350D och det är ett bra omfång för min del. Objektivet är ganska stort och tungt, men det ger också en viss kvalitetskänsla. Jag tycker att zoom- och fokusringarna ger ett bra och mjukt motstånd.

En bra sak är att minsta fokusavstånd är ungefär 30 cm över hela zoomomfånget. Även bländare 2,8 kan användas över hela omfånget (även om jag inte är helt nöjd med det suddiga skimret som lägger sig över bilderna vid den bländaren).

En annan bra egenskap är den interna fokuseringen (förenklar anv. av polariseringsfilter).

Fokusmotorn är knappast tyst, men man vänjer sig.

En del ägare verkar ha lite skärpeproblem med det här objektivet, och det har även jag. I mitt fall verkar det röra sig om ungefär "10 mm front focus". Däremot vet jag inte om problemet ligger i objektivet eller kombinationen objektiv/kamerahus.

Uppdatering 2007-04-05: Efter ett par vändor till Tura Scandinavia (reparatören i Sverige) har jag nu äntligen fått mitt objektiv utbytt mot ett helt nytt examplar och det löste fokusproblemet. Min slutsats är att om man har fokusproblem så ska man inte nöja sig med att få objektivet reparerat, man ska kräva ett helt nytt.

Kundtjänst: Scandinavian Photos kundtjänst kände till tidigare problem med Sigma-objektiv på Canon-kameror och tipsade om webbplatsen http://focustestchart.com/chart.html. Vänligt och informativt bemötande.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4395
2006-06-01 DanielSand

Finns många olika åsikter om detta objektiv, vissa sågar det medans vissa andra, såsom cyberphoto, prisar det. Jag är överlag nöjd med mitt objektiv som jag tycker ger skarpa och fina bilder, dock så blir det viss kromatisk aberration, även om det inte är någon jättemängd.

Köpt hos: Tradera

Pris: 2135
2006-04-11 larsrunevad

PLUS: Bra ljusstyrka, lagom omfång på kameror med brännvidsförlängning.
MINUS: Dålig skärpa, ostabilt.

Jag kan tyvärr inte säga att jag rekommenderar objektivet. Mitt exemplar har varit ostabilt och är inte skarpt i vissa lägen. Fokus ligger rätt men objektivet tappar skärpa på vissa bländaröppningar ändå. Jag har haft mitt inne på service utan framgång och vet inte riktigt vad jag ska göra med det nu.

För 5800kr (cyberphoto) förväntar man sig mer, vet ju dock inte om mitt är ett dåligt exemplar men som sagt, jag ångrar mitt köp lite.

Liknande produkter: Canon 17-40/f4

Kundtjänst: Haft inne på service utan framgång, dåligt av Tura Scandinavia att inte ens skriva vad de gjorde på servicen.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5195
2002-03-11 patrik-skoglow

PLUS: Fruktansvärt bra optik för pengarna.
MINUS: Inga negativa åsikter so far.

Som vanligt jämnför man ju med orginaloptiken som i mitt fall var Nikkor 17-35mm 2.8 och då vinner Sigma tack vare sitt pris! IGEN!

Liknande produkter: Nikon 17-35mm 2.8

Köpt hos: Expert

Pris: 8000
ANNONS
Smart Shooter 4 Tethering Software