Annons

Sigma EX 300/2,8 APO HSM DG


Summering

I skrivande stund (hösten 2013) aktuell version av Sigmas 300/2.8.



Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



John Pavval
2013-10-28 Vanheden
PLUS: Skarpt. Kompakt. Insticksfilter. Skyddad frontlins. Bra stativfot.
MINUS: Ej VR/SR

"Vågar man lägga ut så mycket pengar på ett tredjepartobjektiv?" var en tanke som jag brottades med länge innan jag köpte det här.
Det skrivs ganska mycket om fram/bak fokus problem med sigmas olika objektiv men det farhågan besannades inte!
Ett fantastiskt objektiv, skärpan sitter verkligen där den ska utan microjusteringar eller inlämning.

Det är tungt men väldigt kompakt, jag använder det oftast med monopod med utmärkt resultat. Skärpan är där redan från 2.8 och anledningen att ändra bländare är för mig bara för skärpedjupets skull eller om jag är rädd att missa fokus när det går undan.

Motljusskyddet är rejält och stadigt och har en skruv så man kan dra fast den ordentligt.

Insticksfilter på 46mm. Det medföljer ett filter i glas samt ett polfilter. Då den är designad att ha ett glaselement där så gör man bäst i att alltid ha ett av filtren på plats. Polfiltret håller bra kvalité och det är väldigt lättanvänt med justeringsringen.

Jag har läst en del recentioner där det tycks att stativfoten är för liten för att vara bekväm vid handhållet med det är inget jag har upplevt. Dessutom är foten stabil och stadig då den ligger nära objektivkroppen.

AF är inte blixtrande snabb, men snabb. Den saknar fokusbegränsningar vilket kanske kan vara ett irritationsmoment om man ofta fotar genom buskar och kvistar men har inte varit ett problem för mig.

Den är tung, det är den. Med ett FF hus blir det många kilo att bära på så vill man absolut inte ha just 2,8 så skulle jag rekomendera ett 300/4 som är bra mycket lättare att bära runt och till en lägre kostnad.

Summa summarum är det ett inköp jag absolut inte ångrar. Jag har mig ett 300/2,8 med fantastisk bildkvalité men dock utan skakningsreducering till halva priset av vad ett orginal kostar.

Rekomenderas starkt för den som går i 300/2,8 tankar.

Liknande produkter: 300/2.8 VR II, VR I samt äldre modeller.

Kundtjänst: Lite besviken att jag bara fick en godisbit på så stort inköp :)
ANNONS