Annons

Sigma SD9


Summering

Systemkamera med 3,4 Mpix.En sensor vardera av de tre grundfärgerna (röd, grön & blå) på varje "pixelpunkt" ger möjligheten att undvika det sk "de-mosaik" filtret för renare och klarare ...

Läs mer


Betyg


(4.33/5)
(3.67/5)
(5/5)
(baserat på 3 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Carl Rytterfalk
2004-10-26 Carl Rytterfalk

Att använda: 5 Hållbarhet: 5 : 4
PLUS: Analog digital - mindre knappar / mer tid till kortet! Riktigt bra bildkvalitet, endast negativ.
MINUS: Endast ISO400 (går att pressa) Men mer ISO får du med SD10. Ingen nattkamera. Autofocus si så där. Endast SA, dock finns konverterare för M42.

Jag var förmodligen först i Sverige med en SD9a och jag har tagit mer än 35 000 bilder med den (sedan dec 2002) och det går att ta bilder som blir snygga i dubbelt A0. Några av mina SD9 bilder var med på Photokina mässan i Colonge som reklambilder i just dubbel A0 och ingen skulle klagat på vad de såg. Kameran är, rätt använd, väldigt bra och enormt billig! Har du tid att leka så kan du alltid sätta på en M42/pentax konverterare, så har du en farlig mängd med kul objektiv att leka med. Billigt!

Liknande produkter: Canon D60/Fujifilm S2Pro (dec 2002)

Kundtjänst: Kan nog inte bli bättre. Bara bra erf. Expert.

Köpt hos: Expert Triangeln av Mac (numera Mobilia)

Pris: 19500
2004-08-12 Kermit

Att använda: 3 Hållbarhet: 5 : 4
PLUS: Bildkvaliten! Färgerna och skärpan. Robust och fin kvalitetskänsla.
MINUS: Brus vid mörka långtidsexponeringar. Autofokusen är inte i klass med vad jag var van vid från canon EOS 300.

Jag har tittat på kameran sedan den kom. Med foveons X3 sensor blir bilderna väldigt skarpa och fina.
Man får se till att ha 8 stycken väl laddade AA batterier med sig om man ska ut och fota en dag.
Bilderna lagras som rådata från sensorn, således förloras ingen bildinfo som i JPEG. men filerna blir istället ca 8 MB. stora. En CF kortläsare och ett väl tiltaget kort är väl investerade pengar.

Liknande produkter: Sigma SD10

Köpt hos: Expert

Pris: 8000
Fredrik Olofsson
2003-10-31 Fredrik Olofsson

Att använda: 3 Hållbarhet: 5 : 4
PLUS: Robust och lättanvänd kamera.
MINUS: Går igenom batterier relativt fort. Bilderna måste "framkallas".

Kameran är lätt att använda och har vettig placering på knappar & reglage. Menysystemet finns inget att anmärka på. Kameran överför bilder via USB/FireWire, och USB-överföringen är nästan outhärdligt långsam (USB 1.1).

Bilderna "framkallas" i det medföljande programmet Sigma Photo Pro. Kameran genererar INTE jpeg-bilder, utan bilder sparas i X3F-format, vilket motsvarar rådata direkt från fotosensorn i kameran. Detta har både för- och nackdelar. Du måste använda en dator med ett operativ som Photo Pro finns tillgängligt för, dels för att kunna överföra bilder samt "framkalla" dem till jpeg/tiff. Fördelen med detta är att bilderna blir bättre än om kameran hade genererat jpeg-bilder direkt (vilket är vanligt). Jag skulle helst se att man kan välja mellan rådata och jpeg. Programmet kraschar ibland, och buggar finns i överföring av bilder. I övrigt är det lättanvänt och har en bra auto-funktion för att justera exponering och vitbalans m.m. i efterhand.

Bildkvalitén är överlägsen tack vare Foveons X3-teknologi. I mitt tycke utklassar den klassiska digitala systemkameror som använder CCD/CMOS-teknologi. Mer information och exempelbilder finns på Sigmas och Foveons webbsidor.

Batteritiden är under kritik. Jag har ett extra batteripack som rymmer 8st AA (man måste köra med uppladningsbara), förutom dessa använder kameran 2st CR123. Dessa finns mig veterligt inte som uppladdningsbara i Sverige.

Köpt hos: I utlandet.

Pris: 10000
ANNONS