Tamron AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro


Summmering

Ett objektiv utöver det vanliga.

Brännvidden motsvarar 28-388 i småbildsformat vilket gör det till ett perfekt allround-objektiv. Den nya Di-II serien är specialdesignad för det nya APS-C-formatet och kan därför ej användas med 35mm-kameror eller med digitala kameror med större sensor än APS-C. Tamron har använt sig av en helt ny optisk design specialanpassad för de egenskaper som digitala systemkameror har. Tack vare design, glaskvalité och antireflexbehandling i kombination ger objektivet en hög kvalité genom hela det stora zoom-området. Till skillnad från en konventionell optik så blir kvalitén i kanterna näst intill den samma som i mitten.

Bländare max: 3,5-6,3
Närgräns: 45 cm över hela zoomomfånget
Filter: 62 mm
Vikt 430 g
Motljusskydd ingår
Asfäriska linselement2008-09-05 Christer1

PLUS: Marknadens största brännviddsområde. God Tamron-kvalitet. Objektivet levererat med skärpan exakt rätt injusterad over hela brännviddsområdet.
MINUS:

Detta är det bästa reseobjektiv jag haft.
Trots att objektivet inte är tungt har det ett fantastiskt väl avvägt brännviddsområde och är helt suveränt när man bara har ett objektiv med sig. Kombinerar man det med en kamera som har goda hög-ISO-egenskaper och sedan bearbetar i tungt bildbehandlingsprogram som som både brusbehandlar och skärper har man inga problem med ljusstyrkan som naturligtvis är mindre än den som tyngre och klumpigare objektiv ger.

Kundtjänst: Tamron har perfekt service. Fick ett objektiv levererat för några år sedan med skärpan inte optimalt injusterad. Objektivet skickades till Tamron i Köln för korrekt injustering.

Köpt hos: FotoKungen
2008-05-11 Roland Axelsson

PLUS: Zoomomfånget, bildkvaliteten, Macronärgränsen 45 cm genom hela registret, formatet, motljusskyddet
MINUS: Att objektivet bara går att låsa fast i läget för 18mm medför att ett olåst objektiv oavsiktligt kan dras ut och skjutas in manuellt. Kan kanske på sikt vara skadlig för zoommekanismen.

Beteckningen Tamron AF 18-250/3,5-6,3 DI II "Mackro" till Pentax AF är det rätta mamnet på min glugg.

Objektivet sitter nu på min Pentax K10 D och är för mig den optimala gluggen att alltid ha med sig i alla lägen. Omfånget, ljusstyrka och objektivets kvalitte är ju som bekant i paritet med priset. Thats it. Objektivet håller initialt vad det lovar och är helt enligt mina förväntningar i kombination med Pentax utmärkta antiskakfunktion inbyggd i kamerahuset.
Det är inga problem att på frihand ned till 1/60 få mycket bra bilder på frihand.
Med stativ, så blir det bara bättre.
Pentax motsvarande glugg låg bra till i början, men Tamron vann på upploppet med sin kända och väl dokumenterade teknik.
Pentax och Tamrron har ju som bekant en långt gången teknisk samverkan vid tillverkning och produktion av digitala kameraobjektiv.
Märkesobjektiv är inte alltid den ultimata lösningen.

Mackrofunktionen 18-250 mm, där närgränsen genom hela omfånget bara är 45 cm är det bästa av allt. Med bildbehandling, så får man otroligt fina närbilder. Denna del är en annan sida av objektivets universala användbarhet är helt bortglömd i marknadsföringen

Liknande produkter: Pentax SMC-DA 18-250/3,5-6,3 ED AL (IF)

Kundtjänst: Toppenbemötande i alla lägen. Rekommenderas varmt

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4495
2008-04-29 niner

PLUS: Skarptecknande. Stort omfång. Bra AF.
MINUS: Vinjettering enligt nedan. Ingen bildstabilisering.

Inköptes under en semesterresa i USA. Tar riktigt bra bilder, skarpt och omfångsrikt. Dock uppvisar det en hel del vinjettering vid vidvinkel och långa slutartider mot blå bakgrund, t.ex kvällsbilder med himlen i överkant. Bra med zoomlås, kryper inte under användande men väl när man promenerar omkring med kameran över axeln.Förstår att detta irriterar på objektiv utan lås. Objektivet är det nya med inbyggd motor, snabb autofokus. Även hyfsad makrofunktion (kan självklart inte jämföras med ett macroobjektiv).

Liknande produkter: Nikkor 18-200 VR

Kundtjänst: 1 års EU garanti på Tamron köpt i USA

Köpt hos: Bel Air (Los Angeles, USA)

Pris: 3200
2008-02-17 Stickan1

PLUS: smidighet, zoomomfång, närgräns
MINUS: lite mycket flares i svårt motljus, vinjetterar en del.

Jag har haft det här objektivet några veckor nu och det är förvånansvärt bra. Fokuseringen är tillräckligt snabb med min alpha700. Utmärkt objektiv då man inte vill släpa med hela kameraväskan.

Tillägg: Det grundläggande omdömet stämmer och eftersom det är så smidigt så har det kommit till användning under resor och i dåligt väder då jag inte vill hålla på och byta objektiv.

Kundtjänst: Alltid bra

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4495
2007-12-02 BugEyes

PLUS: Zoomomfånget, bildkvaliteten, närgränsen, formatet
MINUS: Inget om man haft realistiska förväntningar.

Ibland men ganska sällan köper man något som var bättre än man väntat sig.

Denna glugg köpte jag för att ha som semesterglugg och räknade med vissa defekter som taskig kantskärpa, vinjettering och slö autofokus. Den visade sig vara bättre än jag väntat mig på alla punkter och därför ger jag den toppbetyg.

Den är som en bra kitglugg som bara fortsätter och fortsätter i zoommöjlighet.

Liknande produkter: Hade Sigma 18-200 OS i tankarna men läste om inexakt AF som avskräckte mig.

Köpt hos: Cyberphoto
2007-11-13 hornavan

PLUS: Omfånget, snabbheten och storleken.
MINUS: Kvalitetskänslan.

Det är alltid roligt när man hittar en produkt som överträffar ens förväntningar. Det gjorde detta objektiv med råge.
När jag beställde hos SP så klargjorde jag att jag troligen skulle skikca tillbaka det. Det kunde inte vara sant att dett sådant litet objektiv med sådan stor zoom skulle vara användbart. Några hundra bilder senare kan jag konstatera att jag hade fel. Det är ett mycket bra objektiv. Det funkar kanske inte till allt, men vilken objektiv gör det?

Köpt hos: Scandinavian Photo
2007-08-21 jdm

PLUS: exakt AF litet flexibelt
MINUS: långsam AF

det objektiv som sitter oftast på min kamera, lite "mjukt" i kanterna över 200mm, men bilderna är klart användbara genom hela omfånget

ingenting för snabba panoreringar, AF är låååångsam, men den är väldigt exakt, en "semster-zoom" som överträffade min förväntningar

Köpt hos: Dustin Home

Pris: 4295
2007-04-12 Stene_68

PLUS: Litet, stort omfång, motljusskydd ingår
MINUS: Dålig kantskärpa i teleläge, inte så ljusstark

Mycket bra mittskärpa över hela omfånget, även med största möjliga bländaröppning. Låg distorsion förutom kring 18mm. Kantskärpan är rätt dålig i teleläge om man inte bländar ner till f/13 men för min del spelar det sällan någon roll. Är mycket nöjd med detta objektiv.

Kundtjänst: Har beställt flera objektiv därifrån och det har aldrig varit några problem. Snabba leveranser och mycket bra priser.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 4195