Tokina AT-X 100-300/4 MF


Summmering

Manuellfokuserat proffstele med push/pull-zoom och fast bländare 4 genom hela zoomområdet. Stativfäste. Helmetallkonstruktion.2019-08-14 HenrikJä

PLUS: Skärpan, zoomen, fokuseringen, stativfästet.
MINUS: Roterande framdel (bagatell).

Det här är ett objektiv som jag aldrig tänker sälja. Jag har fått en hel del bra bilder på fåglar med det. Som tidigare recensent skrev: "Byggt som en pansarvagn" kan jag inte annat än hålla med om. Den enda "nackdel" jag kan komma på är att det är roterande framdel som kan krångla till det om man har CPL-filter på. I övrigt så tycker jag att det är väldigt skön känsla i zoom och när man fokuserar. Det här objektivet kommer följa med mig i graven.

Pris: 900
2010-07-17 Pentax K-7

PLUS: Skärpa, byggkvalite, Push/pull-zoom=snabb zoomning och fokusering,
MINUS: tungt

En zoom med en fantastisk skärpa och färgåtergivning, jag har tidigare inte uppskattat zoomobjektiv utan har föredragit fasta brännvidder. Jag är dock till 100% helnöjd med det resultat som detta presterar optiskt.

Det väger rätt mycket (c:a 1,35 kg) men är förhållandevis kort, endast 24 cm, så det är trots allt lätt att ta med sig.

Köpt hos: Tradera

Pris: 2975
2009-11-14 matti

PLUS: Byggkvalitet. Skön känsla i zoom och fokusreglage. Fin skärpa.
MINUS: Dålig närgräns.

Helmetallkonstruktion. Oerhört robust...byggt som en stridsvagn..."they don't make them like this no more". Förhållandevis smidigt...mindre än motsvarande nyare AF-zoomar...dock rejält tungt. Bra stativfäste. Push/pull-zoom för/nackdel beroende på tycke och smak....jag gillar det. Finfin skärpa och kontrast även på största bländare. Ingen distorsion. Viss kromatisk abberation i bildens ytterkanter i svårt ljus på längsta brännvidderna. Närgräns 2 m sämre än modernare AF-varianter.

Köpt hos: Tradera

B+W Filter