Tokina AT-X 12-24mm F4 PRO DX II AF


Summmering

Tokinas gamla trotjänare AT-X 12-24/4 DX har fått en ersättare. Version 2 är nu uppgraderad med nya frontlinser som ska ha bättre motljusegenskaper och hårdare ytbehandling än den tidigare versionen.

Den har även fått ny och snabbare AF-motor, och fungerar numera med autofokus på Nikons kamerahus som saknar inbyggd AF-motor (D40/D40x/D60). Den klarar även av DX-beskärningen med Nikons 24-36mm FX-sensorer.

Optiken är designad enbart för digitala systemkameror med APS-storlek på sensorn, dvs kameror med 1,5x och 1,6x brännviddsförlängning , motsvarar ca 18-38mm.2011-02-12 A I Nikolis

PLUS: Mycket bra bildkvalitet och skärpa ända ut i hörnen på bilderna. Skarp autofokus. Mycket lite eller ingen vinjettering. Bra byggkvalitet. Prisvärd!
MINUS: Tung (Men det beror ju på den för övrigt bra byggkvalitén). När motljusskyddet är påsatt bakåt (för att inte användas) så är det svårt att komma åt fokusringen om man ska fokusera manuellt.

Använder den tillsammans med min Nikon D5000, och har UV-filter monterat. Otroligt bra bildkvalitet för priset!

Köpt hos: Mediamarkt mellandagsrea

Pris: 4900
2010-06-19 Anthon med h

PLUS: Otroligt mjuk zoom och smidiga omställningsmöjligheter mellan manuell- och autofokus. DE optiska egenskaperna är superba och fyller mina krav gott och väl
MINUS: Vikten är lite i det högsta laget och motljusskyddet sitter lite väl hårt fast. Vänder man på det sitter det nästan för löst.

N/A

Liknande produkter: Tokina at-x 116 pro dx
Tokina at-x 12-24 pro dx
Canon ef-s 10-22

Kundtjänst: N/A

Köpt hos: B&H Photo New York