Ameristep Doghouse


Summmering

Rymligt tältgömsle för upp till två personer.2019-08-12 JanRyd

Bägge mina fiber pools har gått av och alldeles för lätt dessutom. Problemet är att det verkar omöjligt att få tag på nya.
För övrigt är jag nöjd med gömslet.

Kundtjänst: Försökt beställa nya fiber pools från USA, men de har tydligen utgått där. Tillfälligt eller permanent har jag inte fått någon klarhet i.
2012-11-30 frwe

PLUS: Lätt och snabbt att fälla upp. Bra tillbehör som tältpinnar mm. Luckor åt alla håll med nedfällbart "myggnät". Rymligt, inga problem att vara två.
MINUS: Vindfång. I och med att det inte har golv tar vinden rejält tag, gäller alltså att sätta i tältpinnarna. Påsen med remmar litet klen. Kan vara knepigt att fälla ihop.

Gör vad det skall. Stort och rymligt med gott om plats för tältstol och utrustning, funkar även bra för två. Nästan ståhöjd, man kan resa på sig och sträcka ut.
2011-08-12 Farbror

PLUS: Stort och rymligt. Bra gluggar.
MINUS: Inte så värst tungt, men lite bökigt att få med sig ändå.

Idealet är 'stort och rymligt' och 'lätt och smidigt att bära'. Samtidigt! Ingen kommer väl någonsin att lyckas konstruera det gömslet, men Ameristep kommer i alla fall hyggligt nära.

Jag använder inte väskan/ryggsäcken som ryggsäck utan försöker få fast den på nåt listigt sätt på kameraväskan. Funkar skapligt.

Jag har hittills lyckats fälla ihop gömslet, men det var lite klurigt första gången. Kolla på Ameristeps hemsida för instruktionsfilm.

Köpt hos: ebay
2008-05-06 Birdman

PLUS: Stort och rymligt. Bra lösningar på siktgluggarna med dubbel dragkedja och myggnät.
MINUS: Vindkänsligt. Lite för tungt att släpa på. Kvalitén på ryggsäcken.

Detta gömsle är självuppstagande och uppbyggt på fyra stora "stålringar". Det fälls upp riktigt snabbt,
men kan vara krångligare att få ihop (det finns beskrivning med i paketet och på Ameristeps hemsida). Jag rekomendrar att man övar några gånger på förfarnadet innan du går ut i fält med det. Med paketet följer två tältpinnar som stagar upp taket så man får en mer kupolliknande form på det så man får full takhöjd (detta hjälper ju även vid regn). Det följer även med pinnar och linor för att fästa gömslet mer stabilare i marken vid blåst. Just blåst är något jag
upptäckt att gömslet var känsligt för.

Om jag inte minns fel så väger gömslet runt sex kilo och det
blir ju förstås mer att släpa på, men det tycker jag att det är värt.Det förvaras i en nylonsäck med remmar på så man kan ha det på ryggenvid transport. Just denna ryggsäck är inte den mest gedigna men den fungerar för ändamålet.

Jag är 1,83 cm och står inte helt rakt och får böja mig något när man rör sig i gömslet. Jag valde dock Doghouse för storlekens skull, gillar att kunna röra mig när man sitter långa pass, vilket man inte kan göra i Ameristeps mindre modell. Man får ledigt plats två stycken som fotar
och om det är så att du vill övernatta i gömslet så finns plats på
diagonalen.

På Doghouse finns det gluggar på tre väggar. På varje vägg finns en stor glugg och en liten glugg vilka båda öppnas med dubbla dragkedjor. De har även varsit kamouflagefärgat "myggnät" fästa i kardborreband så man lätt
kan få bra sikt och samtidigt vara helt skymd inne i gömslet. Dörrenhar även den dubbla dragkedjor och är rundformad.

Jag tycker att det är ett bra köp och skulle definitivt rekomendera detta gömsle.

Liknande produkter: Wildlife Watching Supplies Dome Hide

Elinchrom ELB 500 TTL