** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Annons

Pentax SMC-DA 12-24 f/4 ED AL (IF)


Summering

Vidvinkelzoom med superb bildkvalité. Specialkonstruerat för digitalkameror med fysisk CCD storlek 23,5x15,7mm (ex. *ist D, *ist DS, *ist DL). Mycket goda optiska egenskaper, bl.a. ED glas för ...

Läs mer


Betyg


(4.75/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Erik Andersson
2011-12-29 Pentax K-7
PLUS: Snabb af, skarpt från mitten ut till kanterna, ingen vignetering,
MINUS: Motljusskyddet saknar lucka för att kunna komma åt polarisationsfiltret.

Ett otroligt bra objektiv som tagit platsen som mitt favoritobjektiv efter att jag har sålt mitt 15mm ltd. Väldigt snabb af, jag uppskattar dessutom att det har den g:a "skruvdrivna" varianten av af istället för den opålitliga SDM tekniken. Att tänka på är att man måste ha med sig en extern blixt om man tänkt fota i dåligt ljus med objektivet i vidvinkelläge eftersom objektivet ger skugga när man använder kamerans egna blixt.
2009-11-01 Tommy Åström
PLUS: Gedigen pjäs med bra skärpa.
MINUS: Kromatiska aberrationen vid 12-15mm är lite för stor. Halvdålig ljusstyrka.

Har testat objektivet ett par veckor nu. Objektivet är riktigt bra i området 15-24mm med bra till riktigt bra skärpa. Skärpan är bra vid 12-15 mm, men med en ganska rejäl kromatisk aberration. Visst går det att plocka bort en del av den kromatiska aberrationen direkt i Pentax K7 eller i ett redigeringsprogram. Men helt perfekt får jag det inte. Filterdiametern är på hela 77mm, det blir dyra filter. Ett ruskigt stort motljusskydd. (det ingår)
På det hela taget är det ett bra objektiv men det är inte i klass med motsvarande Nikon eller Canon. Tyvärr, för det är dyrt, drygt 12000kr. Autofokusen väsnas en del, men den är träffsäker. Ljusstyrka 4 rakt av känns bra men det hade gärna fått vara åtminstone ett halvt steg ljusstarkare.
Men då hade det ju stått nåt annat på prislappen...

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 12295
2009-10-17 Ulveland
PLUS: Mycket bra skärpa. Fungerar bra med konventionella filter. Ytterst raktecknande.
MINUS: Märkbar och något knepig kromatisk aberration, speciellt vid 12 mm. Stort och bökigt motljusskydd. Gör dock ett bra jobb.

Ett synnerligen användbart objektiv som väldigt ofta sitter på kameran. Inköpt efter att jag tittat efter hur ofta jag egentligen använde den kortaste brännvidden på mitt 18-250. Det objektiv jag har som jag är absolut mest nöjd med. Rent mekaniskt har det fungerat utan anmärkning.

Kamera: K10D

Köpt hos: Foto Erhardt, www.foto-erhardt.de

Pris: 5400
2008-11-10 Ryhfeed
PLUS: Förvånansvärt plantecknande över hela zoomomfånget (möjligen med undantag för 12mm)
MINUS: Stoooort (men nödvändigt) motljusskydd.

Jag är oerhört nöjd med objektivet. Trots att det är vanlig "skruvdriven" af, fokuserar det snabbt och säkert. Mycket god skärpa redan på fullöppning (Åtminstone på 10megapixelkamera.)

Köpt hos: Dustin

Pris: 7951
ANNONS