Annons

Pentax MX-1

Betyg


(4.75/5)
(4.25/5)
(4.75/5)
(5/5)
(baserat på 4 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Jon Johansson Nurse
2016-07-28 Serendib

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Ljusstark, skarp optik. Jag menar: vilken annan kompakt har f/1,8 som största bländare? Kompetent som få och snyggare de flesta.
MINUS: Den är liiiite stor för att vara en kompakt och en ratt till hade suttit fint. Men, men...

Har ägt den här i ett par månader och jag blir förvånad varje gång jag använder den hur bra den är. Bildkvaliteten på låga ISO är fantastisk med tanke på sensorstorleken och den har många fina funktioner. Inte minst macroläget där närgränsen blir bara 1 (!) cm. Den kan vara lite slö just när man ska stänga av den, vilket kan ta några sekunder, men det är bara en liten detalj.
Köpte den för att ha som komplement till systemkameran och det är väldigt skönt att känna att jag kan lämna ryggsäcken hemma för jag vet att den här kameran levererar till vardags och den är med mig vart jag går. Hittar du ett begagnat exemplar så KÖP!

Pris: 1295
Mauro Capolicchio
2015-06-13 Pentax79

Batterilivslängd: 5 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt att använda,super bra bilder,kanon kamera har med sig på div turer o resor MX1 är grymt bra
MINUS: Inget att anmärka på

Kameran är super bra rakt igenom finns inget att gnälla på lite småsaker finns men är man inte fullblodad proffs så lär man aldrig märka detta

Liknande produkter: Pentax Q serie

Kundtjänst: Aldrig behövt använda

Pris: 2000
Mats Johansson
2014-10-27 mats.johansson.794

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Snygg, bra bildkvalite på låga ISO, enkel att använda.
MINUS: Dåliga iso egenskaper >ISO800 som de flesta andra kompakter. Ngt stor, ingen sökare

Smidig och bra kompaktkamera men framförallt väldigt snygg! Använder som komplement i bilens handskfack eller på semester med lätt packning.

Liknande produkter: Fujis retrokompakter, Olympus
Janne Kvarnström
2014-01-07 jkm

Batterilivslängd: 4 Bildkvalitet: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Väldigt mycket kamera för väldigt lite pengar!! Och en kamera som man verkligen vill använda, gedigen och snabb i avtryck och AF. Och den där goa "riktig kamera" känslan... Ljusstark optik som är grymt skarp.
MINUS: Är lite slö att skriva RAW filer till kortet men inget jag stör mig jättemycket på, plåtar oftast jpeg. En sökare gör nog ett par steg pga att det blir en annan stabilitet. Men hellre ingen sökare än en dålig sökare... Den räfflade ringen runt objektivet borde a) varit i funktion b) varit något bredare

Egentligen bara lekt lite med den här lilla skönheten men det verkar vara en mycket kompetent kamera. Snabb och levererar fina bilder såvitt jag kan bedöma so far. Och med snabb menar jag AF hastighet och exponeringshastighet, det är ju det viktigaste. Men längre än till ISO 1600 har jag inte gått ännu... Vikbar skärm så man saknar faktiskt inte sökare, en handlovsrem så har man fritt spelrum med den lilla snyggingen... Byggkvaliteten är helt osannolik, påminnner om 70-tals pjäserna. Sånt gillar en gammel gnu som jag...
Får återkomma när jag använt den mer helt enkelt!
edit 20140216 Har plåtat lite med den nu och WOW!! vilken bildkvalitet för dom småslantarna... Objektivet och sensorn är inget annat än sensationellt bra. Bara att konstatera att den här får hänga med i fickan framöver. Den här kameran går fortfarande att få tag på men passa på, snart är dom slut. Har köpt till en snajdig handlovsrem från Gordys och ett Flipback G3 grepp, så nu är den färdigpimpad. Det du INTE ska köpa är objektivlocket som öppnar sig själv, då är risken stor att objektivet fäller ut sig i fickan om du kommer åt on-knappen oavsiktligt.

Liknande produkter: Finns inga med mässingplåtar i topp och botten... Och med den känslan!!

Kundtjänst: Cyberphoto är mycket bra att ha å göra med!

Pris: 2900
ANNONS