Annons

Leica APO Televid 77


Summering

Tubkikare av hög kvalitet med apokromatiska linser. Man kan byta ut okularet mot en kameraadapter (innehåller linselement) som har bajonettfattning för systemkamera, bl a Nikon. Då får man ett 1000 ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Ingvar Eliasson
2006-07-28 Ingvar
PLUS: En skarp 1000 mm optik för en tilläggskostnad på 3500:- (adapterns pris på www.gofoto.se). Tubkikaren kostar 14800:- utan okular, men den vill man ha ändå, som fågelskådare, det är förutsättningen.
MINUS: Du måste jobba helt manuellt med digitalkamera, bländare saknas, låg ljusstyrka. Tillägg 2006-12-22: Med Nikon D200 kan du lägga in ljusstyrka och brännvidd för manuellt objektiv i en profil. Därmed får du bländarförvalsautomatik med kikaren. Så då blir det plus av detta minus!

Utmärkt kompromiss för den som redan har en sådan här tubkikare och vill komplettera med möjligheten att fotografera. Man kan kalla det "high end digiscoping". Kräver bra ljusförhållanden och stadigt stativ, men ger skarpa och kontrastrika bilder utan någon störande vinjettering eller kromatisk avvikelse. Se exempelbild http://www.fotosidan.se/gallery/viewlarge.htm?ID=739500. Med Nikons DX-format blir förstoringsgraden 30 gånger, vilket är ungefär övre gränsen för vad som funkar på en systemkamera i fält.

Köpt hos: Gunnar Olssons Foto www.gofoto.se
ANNONS