Canon Canoscan 4400F


Summmering

Jag har precis införskaffat mig denna scanner, så jag har bara provat ett fåtal bilder men tycker att den funkar bra, snäppet bättre än 4200 i alla fall vad jag har kunnat läsa mig till.
Köpt på BS-foto i faköping för 1095kr2012-05-05 David Borgstedt

PLUS: Billig, högupplöst och bra färgdjup
MINUS: LÅNGSAM, ganska stor..

Köpte scannern begagnad för ett år sedan för 300 kr. Drivrutiner för både Windows 7 (x64) och Mac OSX finns att hitta på nätet.

Med en bättre programvara (kör OmniPage från Nuance i Windows 7) fungerar den riktigt bra!

Tyvärr är den hemskt långsam vilket drar ner betyget, man kan nästan gå och fika mellan scanningarna. Stor är den också, den hade kunnat vara betydligt tunnare.

Har aldrig testat negativscanning, så jag kan inte uttala mig om denna.

Liknande produkter: LiDE 110

Pris: 300
2009-11-11 FreemindArt

PLUS: eftersom det är en flatbäddsskanner med dia-lock är väll det ett pluss, och dessutom till ett pris som inte knäcker näsan på en, men...
MINUS: vi börjar med själva hårdvaran: hållaren för neg är väldigt ranglig, locket måste ligga exakt rakt på för att skanningarna inte ska bli sneda (det gör det inte) och dessutom andas hela konstuktionen plast. den medföljande programvaran är ett skämt, du vill inte sitta och jobba i det mer än för en bil och inte ens då är det angenämt, och skanningarna saknar allt vad tonomfång heter. bilder som jag vet har fin täckning i lågdagrarna blir totalt igensotade. Man skulle antagligen få bättre resultat med SilverFast, men det känns ganska kasst att betala lika mycket för skannern som för programmet.

Jag har nu haft den här scannern i ett par år, och jag känner bara mer och mer hur jag vill kasta ut den genom fönstret.
Jag ska nog inte säga att det är den sämsta på marknaden, men de där små plastsakerna från Reflecta är i alla fall snabba...
Dessutom har mitt ex. fått för sig att rita ett sträck genom alla bilder.

Liknande produkter: de där små plastprylarna som fotar ens neg.

Pris: 1000
2008-12-09 Hedstrom

PLUS: Billig men fungerande skanner för webbruk och mindre till medelstora utskrifter. Verkar pålitlig!
MINUS: Långsam scanning och fipplig hållare för filmremsan!

Betyget bra är satt med hänsyn taget till priset - under 1000:-... Prisvärd skanner om avsikten är publicering på nätet eller mindre utskrifter.

Har enbart skannat negativ sv/v film med avsikt att använda för publicering på nätet. Till det duger skannern gott, ska man göra stora utskrifter från filerna ska det till mera men då blir även priset ett helt annat!

Liknande produkter: Diverse Epson.

Kundtjänst: Från tidigare kontakter - Mycket bra!

Köpt hos: Cyberphoto

Elinchrom ELB 500 TTL