Canon LiDE 80


Summmering

Extremt kompakt flatbäddsscanner för påsiktsbilder och film
Filmadapter
FARE Level 2 för automatisk retusch av damm och repor på negativ och diabilder
2400 x 4800 dpi
Spänningsmatning via USB-kabeln - ingen nätadapter och ingen extra strömkabel behövs
Z-lock
QARE Level 2 för automatisk retusch av damm och repor på påsiktsbilder
USB 2.0
Fotoshop Elements 2.0 medföljer.2008-01-13 bomalt

PLUS: Bra påsiktsskanner, liten och lätt, tar ström från USB.
MINUS: Dålig som filmskanner.

Fungerar utmärkt bra att skanna påsiktsmaterial med. Lättanvänd programvara. Smidig att ha med sig tillsammans med en bärbar dator då den tar strömmen genom USB och inget nätaggregat behövs. Kan t o m ställas på högkant (och användas) för att ta så liten plats som möjligt.

Är ganska värdelös att skanna film med, s/v, negativ eller positiv färgfilm! Tar inte monterade diabilder. Bilderna blir kontrastlösa och oskarpa. Om filmskanning ska göras satsa på en riktig filmskanner istället!

Kundtjänst: Inte behövt.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 1800
2005-05-10 The Mike

PLUS: Tunn, underbar kvlitetskänsla då den är i rostrfitt, tar strömmen via USB, USB 2,0
MINUS: Lägger en del dokument lite snett, kan var min som är ett Måndags ex. Drygt att kliva in i PS och vrida dem rätt bara.

Köpte den som doc. scanner med tanke på att ha fax och kopiator via datorn och det funkar bra. Nån fotoscanner är det ju inte dock, även om möjligheten finns. Har dock scannat dia neg. med den och skickat för framkallning i A4 storlek och måste säga att jag ser en liten skillnad men inga bekanta gör det till A4 kopian jag fick framkallad av labbet direkt från dia negativet och behöver jag poängtera att prisskillnaden var stoooor. Ett aber att det inte går att scanna diorna med ram dock men som sagt, det är en mycket kompetent doc. scanner med möjlighet att scanna enstaka negativ om man så önskar.

Liknande produkter: LiDe 50

Kundtjänst: Canons är strulig och inkompetent, man blir hänvisad till handlaren och i vissa fall en stackars fotohandlare som inte haft något med mitt köp att göra.

Köpt hos: Pc City Nacka

Pris: 1800
2005-04-04 thaung

PLUS: Liten, lätt, tar ström från USB-porten.
MINUS: Dålig på att skanna film. Låter irriterande mycket när den scannar

Jag tyckte det var dags att ge en reviderad recension av denna skannern. Köp den inte för att skanna film, varken dia eller negativ. Det blir inte speciellt bra. Ganomlysningsförmågan är inget vidare. Alla bilder blir mörka och kontrastlösa. Det går att putsa upp dom ganska hyfsat i photoshop men det är inte där jag vill spendera största tiden av dagen.

Köpt hos: OnOff

Miops Capsule360