Epson Perfection 3170 Photo


Summmering2007-05-27 raderad12

PLUS: Priset, drivrutiner för GNU/Linux, mycket bra vid scanning av pappersbilder.
MINUS: Smådålig skärpa vid höga upplösningar som används vid scanning av dia och negativ.

En mycket bra skanner för sitt pris, men för mer krävande skanningar av negativ och dia på de högsta upplösningarna så är inte skärpan så bra, dock fullt tillräckligt för normala förstoringar när filer skickas till labb. För skanning av större objekt som inte kräver de högsta upplösningarna, som t ex. pappersbilder, så presterar den däremot riktigt bra. Observera här att jag bedömmer skannern, inte någon mjukvara.

Köpt hos: Dustin
2005-02-18 reisborg

PLUS: Scannar verkligen mycket bra.
MINUS: Grundinställningarna ger oftast mindre bra bilder vad gäller kontrast - kan få utfrätta högdagrar. Det krävs att man går in och ändrar i varje bild, men något annat kan man väl inte vänta sig. Kanske tveksamt om det verkligen finns 3200 dpi information i bilden.

Bra scanner till ett mycket bra pris. Har scannat sv/v, dia och färgnegativ av alla möjliga märken och inte upplevt några problem alls. Endast någon gång har ett färgnegativ fått markant färgstick i grundinställningen, men det går ju att ändra på.

Upptäckte att vissa foton som jag trodde var misslyckade faktist inte var det. Labbet hade lämnat mig förstoringar med osnygga utbrända högdagrar. När jag skannade in negativen själv blev de mycket bättre, med god teckning i högdagrarna. Jag ska aldrig mer låta labbet göra förstoringar direkt från mina negativ när jag kan ådstakomma bättre resultat själv med min scanner för 2000 kr.

Kundtjänst: Tog lång tid att komma fram, men personalen var mycket trevlig och hjälpsam.

Köpt hos: JME Data

Pris: 2020
2005-01-28 Mikael Ångström

PLUS: Enkelt handhavande, god färgåtergivning på vissa filmtyper (Fuji), ger ok bilder för påsikt från 35mm neg. Mycket scanner för pengarna, mycket bra resultat från inscannade papperskopior.
MINUS: Plastig negativhållare, tvivelaktig automatisk skärpa (mjukvarubaserad), kraftiga färgstick vid scanning av vissa film-märken (Agfa, kodak).

På det hela taget en bra scanner att använda för att generera påsiktsbilder. Klarar av att scanna negativ/positiv film (från 35mm till mellanformat, s/v + färg) med goda resultat. En hel del efterarbete krävs dock i fråga om justering av nivåer, toner samt skärpa.

Från papperskopior blir resultatet mycket bra och endast mindre justeringar är nödvändiga. En relativt billig scanner i relation till prestationsförmågan.

Har endast använt scannern till foton så jag kan ej uttala mig om dess övriga användingsområden (textscanning etc).

Liknande produkter: Canon 5000F etc.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 2000
2004-12-06 pmustel

PLUS: Prisvärd och enkel. Mycket bra på färgnegativ.
MINUS: Plastig negativhållare.

Mycket allround scanner Den klarar båda påsiktsbilder, småbild och mellanformat upp till 6x9. Klart bäst på färgnegativ där den ger mycket bra färger och fin teckning överallt. Med hårdare dian får den lite problem.

Köpt hos: Dell

Pris: 2200

Miops Capsule360