Kodak Diaskanner RFS-3600 professional


Summmering2002-08-22 Jonas

PLUS: Liten och smidig. Rå formatet på bilden in till photoshop ger goda möjligheter att jobba upp bilden i gott slutresultat
MINUS: Långsam och ljudet.

Har precis köpt den och provat den med två lite lagom svåra diabilder. Kolla ett "råresultat" i mitt album barnsligt (jordgubbe och blåbär). Dessa bilder är inte bearbetade i photoshop. Skulle behöva förbättra kodaks eget scanner program för att få till resultatet ännu bättre

Kundtjänst: Tyvärr var inte leveransem komplett. saknade en installationsskiva. Kom på två dagar.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Köpt hos: Demoex

Pris: 4795
2002-08-17 diver1

PLUS: Hög upplösning (3600dpi), SCSI-II och USB anslutning, Enkel laddning av originalen, Kan läsa in en hel oklippt film.
MINUS: Låter illa, Skärpan är inte riktigt bra, Mjukvaran

Skannern fungerar bra, hårdvaran har inte krånglat något alls sedan jag kopplade in den. Låter tyvärr som om den skulle riva hela huset när man läser in en bild.

Mjukvaran däremot skulle behöva ersättas med något bättre. Skärpan är inte alls som man hoppades på, Silverfast AI klarar inte av att läsa in en enda bild med bra skärpa, kör man med Kodaks egna program så blir det bättre men ändå inte helt 100%-igt.

Mycket krångel med färgrymder och filmtyper.

Det mest störande är om man skall läsa in en svartvit bild i högsta upplösningen. Resultatet blir en 101MB stor 24-bit färg TIFF. Kanske bara jag som har ställt in något fel.

Liknande produkter: Minolta Scan Elite, Agfa StudioStar m. dialock

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 4785

Elinchrom ELB 500 TTL