Annons

Nikon F-401s

Betyg


(2.5/5)
(3/5)
(3/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Kenneth Eriksson
2021-01-26 Kijana

Att använda: 2 Hållbarhet: 2
PLUS: Ett lagom stort hus som passar de flesta händer, tror jag.
MINUS: Krånglig att använda, även för en erfaren fotograf.

Köpte kameran begagnad (förstås) så sent som 2020, bara för att kunna fotografera analogt och seriöst men inte med så höga krav.
Det blev en rulle i alla fall. För efter några rutor på andra rullen så öppnade sig bakstycket utan att kunna gå att stänga igen, alls.

De senaste 30 åren har jag varit Canonfotograf, men ville nu ge NIkon en chans i alla fall. Har ju fått använda Nikon i jobbet utan att kärleken infunnit sig. Snarare har det handlat om frustration och förvåning, men när jag har mer tid på mig att lära känna kameran kan ju intrycket bli ett annat.

Och det var inte bättre förr, om jag säger så. Ta bara de löjligt små vreden med inställningarna för exponering. Av någon anledning ville NIkon ge illusionen av "digital display" på kameran genom att lägga en tonad plastplatta över vreden. Ja, varför göra det svårt när man kan göra det omöjligt?
Lika oimponerad är jag av exponeringsinformationen. I sökaren är det bara en mycket förenklad information om exponeringen, det vill säga plus och minus. Vilka de exakta bländar- och slutarvärdena är får jag alltså inte veta. (Och inte har det blivit bättre av att just mitt exemplar bara verkar fungera på automatik, de manuella inställningarna fungerar inte.)
2009-02-06 eeliasson

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Enkel att använda. OK funktioner.
MINUS: Snål sökarinformation. Pilliga kontroller.

Trots små skillnader mot F-401 utan 's' är detta utan tvekan en bättre kamera. Autofokusen fungerar nu helt OK och avtrycket känns mer distinkt. Tyvärr är sökarinformationen lika snål och rattarna för tids- och bländarinställning lika små.

Köpt hos: Tradera

Pris: 100
ANNONS