Plustek OpticFilm 7500i AI


Summmering

Plustek OpticFilm 7500i AI har en optisk upplösning som ska vara tillräcklig för utskrifter i A2.

7200 dpi äkta optisk upplösning - 48 bitars färdjup - 3,5 i dynamiskt
omfång - damm- & repborttagning - multisampling - multiexposure och
SilverFast 6.5 Ai Studio.

Damm- och repborttagning ger mindre efterarbetning av defekter i bilden.

Multisampling läser in varje enskild pixel flera gånger för att säkerställa rätt inläsningsvärde. Detta ska ge mindre brus i bilderna.
Multiexposure varierar ljusstyrkan på skannerns lampa för att läsa in värdet av pixeln med större exakthet, vilket ska förbättra detalrikedomen i bildens mörka partier.

SilverFast 6.5 Ai Studio är en professionell mjukvara för styrning och kontroll av skannern, med många funktioner. 6.5 Ai Studio har bl a stöd för JPEG 2000, PDF Export, PrinTao, Descreening och USM Plus.

Till Plustek OpticFilm 7500i Ai medföljer dessutom en Auto IT8 Calibration target (kalibreringsdiabild).2012-01-27 bomalt

PLUS: Lätt att använda, tar både monterad och omonterad film. Resultatet blir mycket bra. Dammborttagning m h a IR-ljus. SilverFast ingår.
MINUS: Synd att den bara tar 35 mm film (24 x 36). Skanningen tar tid om man vill ha hög kvalité.

Har länge haft en önskan att digitalisera gamla bilder (svartvitt, färgdia, negativ färgfilm). Valet föll på en Plustek då jag läst en del recensioner om de skannrarna.

En annan fördel var också att programvaran SilverFast ingick. En programvara som anses vara bland de bästa på marknaden när det gäller skanning. Gränssnittet och alla inställningar kan till en början verka krångliga och frustrerande innan man kommer på hur de fungerar. Har på senare tid börjat använda den tillsammans med programvaran VueScan som ger samma slutresultat som SilverFast men är mycket mera lättanvänt. Har dessutom ett mycket bättre gränssnitt också. Man slipper också alla "buggar" som SilverFast har..!

Borttagning av damm och repor m h a IR-ljus (iSRD) fungerar verkligen. Skärpan blir mycket bra och "kornet" i filmen blir skarpt, vilket det ska vara om det ska vara godkänt! Att skanna diabilder monterade i ramar med glas rekommenderas inte. Det blir alldeles för mycket damm på bilderna och iSRD fungerar inte med glasade bilder.

Skanning av Kodachrome dia ger också väldigt bra resultat.

Ett IT8 "kalibreringsdia" medföljer också. Kalibreringen är enkel och sker med automatik.

Två filmhållare följer med, en för film klippt i längder upp till 6 bilder och en hållare för 4 monterade diabilder. Läste i någon recension att man klagade på att filmhållarna lätt gick sönder, men trots att har skannat rätt många bilder har jag inte haft något problem med detta.

Ger denna skanner ett högt betyg då skannade bilder gott och väl uppfyller de krav jag har. Rekommenderas!

Liknande produkter: Nikon Coolscan

Kundtjänst: Den absolut bästa!

Köpt hos: Foto A-Bild i Falun

Pris: 4500
ANNONS