Reflecta DigitDia 5000


Summmering

-Digital ICE - Hardware based Dust-and Scratch removal with infrared sensors and automatically Software correction.

-DigitalROC - Color Restoration; Image Quality will be restored.

-DigitalGEM - Grain Management; minimize grain to restore the image’s sharpness.2017-09-11 TLEC

PLUS: Bara perfekt
MINUS: Vissa dior/magasinkombinationer kan skapa problem. Vue-scan klarar inte halvformat.

Har hittills skannat in runt 9000 dior med denna.
(Har ungefär lika mycket till, plus alla negativ, både färg och Sv/V)
Använder mig av VUE-Scan.
Fungerar ypperligt som jag ser det.
Diorna är en blandning av CS-ramar, de flesta i CS-Magasin.
Standardramar, både glasat och oglasat, en jäkla massa pappersramar samt några helglasramar med tape.
Helglasramarna skiter sig för det mesta fullständigt, då det är någon form av tyg-tape, typ gammalt isolerband som håller ihop dem, det funkar helt enkelt inte.
Många av bilderna är halvformat, vilket VUE-scan inte klarar att kroppa rätt.
De bilderna får jag skanna i två omgångar, porträtt och landskap, och radera de felaktiga.
Scannern har problem med papperdior i bland, men som andra har kommit underfund med, höj scannern 1-2 cm i bak-kant, så bilderna lutar åt samma håll.
Vissa magasin är jätte problem med matning, gissar att det är magasin som är lite utanför specen vad gällande storlek, matararmen fastnar i magasinet verkar det som.

Kundtjänst: Reflecta har en Webshop, där man kan få tag på den infernaliska tjockleksadaptern som går sönder, typ var 10k bilder eller så.

Pris: 4000
2008-04-19 pow

PLUS: Klarar att scanna in hela magasin med diabilder utan manuellt ingripande.
MINUS: Klarar inte sk superdia (4x4).

Enda realistiska alternativet om du vill scanna in många dia-bilder. Enligt tester på nätet ska man glömma den om man har mycket Kodachrome-bilder. FEL, går utmärkt att scanna Kodachrome i både pappersramar (äldre) och plastramar (senare). Har inte haft problem med några ramar, har dock ej hunnit testa med krumma pappramar, några år innan plastramarna ersatte pappen var Kodachrome-bilderna alltid lite böjda, misstänker olämpligt klister. Enligt reklamen på den tyska hemsidan skall den klara sk superslides dvs 4 cm x 4 cm bilder men tyvärr maskas hörnen av, mest till höger nertill och minst upptill till vänster, max 34mm x 34 mm om man vill ha en kvadrat.
Scannar med 1800 dpi (3600 max), då tar ett 40 bilders standardmagasin ca 2 timmar med ICE eller 1 timme utan ICE (Kodachrome). Avsevärt bättre resultat än min tidigare HP flatbädd.
OBS se till att uppgradera programvaran till den senaste på den tyska hemsidan www.reflecta.de, den medlevererade versionen äter minne och självdog efter 150 bilder (I min PC).
Tillägg: Har fått problem med vissa pappramar, äldre Kodachrome. Har dock kommit på att jag tar bort varannan bild, scannar ett magasin, sätter tillbaks bilderna, tar bort de scannade, scannar magasinet på nytt men andra hälften av bilderna. Får då hälften vita bilder men de är lätta att ta bort.

Liknande produkter: HP4890 flatbäddscanner med dialock, klarar 16 dia i stöten. men mycket plockande med dia.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10000
2008-02-27 cgrosen

PLUS: Kvalitet, står och jobbar för sig själv medan man gör andra saker, vilket är en förutsättning om man ska orka skanna in tusentals diabilder. Har s k Digital ICE, vilket på ett fantastikt sätt tar bort damm och annat skräp.
MINUS: Ingen medföljande beskrivning. Långa magasin fyllda med 50 dior kan hänga snett mot slutet så att det blir stopp i matningen.

Hårdvaran är utmärkt, men man saknar en teknisk beskrivning och manual. Hos exempelvis CyberPhoto rekommenderar man att köpa till mjukvaran SilverFast, vilket jag gjorde. Efter mycket krångel med en mjukvara som visserligen innehåller mycket och kan göra det mesta men som är långt ifrån användarvänlig (skulle av de stora mjukvaruföretagen knappast klassas ens som betaversion), har jag börjat använda den medföljande programvaran CyberView X. Jag kör den inifrån Photoshop Elements (Process Multiple Files). SilverFast har för många inställningar och kan för mycket. Bättre att bara skanna rättav och göra all bearbetning i Photoshop (Elements) efteråt.

Liknande produkter: Jämförde prestanda på flera skannrar men hittade ingen som lämpade sig för att skanna tusentals dia.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 9.59
2007-04-12 Bengan P

PLUS: hyffsat snabb,grundlig i reduceringen av skräp inga problem med diabilder som fastnar eller att arbetsminnet i datorn skulle bli överbelastat.
MINUS: snål programvara som medföljde bara version 3.0 nu när 5.0 finns ute av elements lite oljud vid scanningarna låter som en råmande ko på avstånd men inga andra allvarliga störande ljud

Har inte hunnit med att köra den så mycket ännu men det jag har kört med den så måste jag säga att jag är helnöjd både maskinellt och med medföljande programvara iofs så följde även PS Elements men bara version 3.0 lite snålt.

Just ja sa jag att jag INTE hyr ut den ;) bara mina tjänster isåfall www.studio70.se

Liknande produkter: NIKON Skanner Super CoolScan 5000ED

Kundtjänst: Snabb leverans via DHL övrigt vet jag ej något om kundtjänsten

Köpt hos: Pixmania

Pris: 9534

Elinchrom ELB 500 TTL