Annons

HP LP2065


Summering

Skärmstorlek 20.1 tum
Certifiering TCO-03
Paneltyp S-IPS
Antal färger 16,7 miljoner
Dot Pitch (mm) 0.255
Maximal skärmupplösning 1600x1200
Betraktningsvinkel Horisontell 178° ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Roger Bohman
2008-11-10 J-ett
PLUS: S-IPS panel till ett hyfsat pris.
MINUS: Finns inga just nu.

Skärm i 4:3 format. Kanonbild för väldigt lite pengar. Fick ett ex som var trasigt i DVI-portarna då den inte kunde låsa en kanal hur jag än försökte. Däremot fungerade kabeln D-SUB till DVI och jag var därför glad att slippa vara utan skärm. HP lyckades skicka över en ny dito inom 48 timmar och stod givetvis för returfrakten. Snacka om service.

S-IPS paneler har 16,7 miljoner färger. S-PVA tekniken börjar komma ifatt tekniken på den bättre S-IPS panelen, och den hade säkert funkat för min del oxå, men det fick bli denna HP eftersom priset ändå var i samma klass som för en S-PVA av annat märke.
När man kollar runt efter LCD-skärmar märker man att det finns väldigt många S-PVA skärmar som säljs med ex. Spyder Express osv. Dessa skärmar är säkert lika bra för nybörjaren av fotoredigering, men jag känner att ska man väl ägna sig åt fotoredigering kan man lika gärna lägga några timmar på att hitta en S-IPS panel när priset skiljer så lite för en 20" S-IPS mot en 22" S-PVA panel.

Det kusliga i det hela är att skärmarna kan levereras med olika paneltyper. Det är få som kan skilja på dessa nya S-PVA och S-IPS med blotta ögat utan att ha skärmarna ståendes bredvid varandra för en jämförelse. Snacka om att vi kunder är förda bakom ljuset.

Min HP LP2065 saknar paneltyps märkning... men HP kundtjänst bedyrar att det är en S-IPS...
I vart fall är jag helnöjd.

Länkar jag använde för att hitta en bra skärm:
www.flatpanels.dk
www.64bits.se/forum

Liknande produkter: NEC MultiSync LCD20WGX2 Pro, NEC MultiSync 2090UXI PE, Apple Cinema Display 20", LENOVO THINKVISION L220X 22"

Kundtjänst: Snabba på HP att byta den LCD som först kom trasig i DVI portarna. 48 timmar för ett byte. Kanonbra service.

Köpt hos: Mycom

Pris: 4300
ANNONS