3 Legged Thing kolfiberstativ Billy med kulled Airhed Neo, Svart

Betyg


(3/5)

Summmering

3 Legged Thing Billy är i skrivande stund det lättaste och stadigaste stativet bland liknande resestativ, och det första 3LT-stativet i "Punk"-serien tillverkat i kolfiber. Tack vare i övrigt samma materialval och utformning som det större modellerna, bibehåller man mycket god stabilitet och hög maxlast.

Kolfibern gör stativet lite styvare och stummare än aluminiumstativ i samma storleksklass, samtidigt som kolfiber är ett lättare material än aluminium.

Billy är aningen större än det 5-delade resestativet Corey och har lika mycket smarta funktioner som övriga stativ i serien. Det är ett utmärkt val för dig som vill ha ett lätt och kompakt stativ, som ändå klarar lite tyngre utrustning och tuffare hantering - t ex på resan eller vandringen.2020-12-13 Upy


Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Kompakt format som är lätt att ta med sig Distinkta vred för bensegmenten Snyggt
MINUS: Benen blir snabbt lösa och måste skruvas åt Vattenpasset som är infällt har lossnat

Köpte stativet för att ha med mig när jag fotar landskap. Mitt äldre Triopo GT-3230X8C kolfiberstativ i samma prisklass hade börjat krångla (mittenstolpen låste sig) så jag kände att jag behövde ett nytt bättre stativ.
Det som är bättre är låsen för mittpelare och ben; Mer distinkt och har bättre grepp. Men 3 Legged Thing har tunnare ben och är därmed inte lika stadigt när det blåser. Benens leder började snabbt bli lösa och måste ständigt skruvas åt vilket är irriterande. Verktyget som man skruvar med är tänkt att sitta i öglor på stativet, men då tar ett vred emot när man ska panorera...

Dessutom trillade vattenpasset ur. Dåligt limmat?

Jag har nu återgått till att använda mitt äldre Triopo GT-3230X8C kolfiberstativ trots att mittpelaren sitter fast och har 3 legged thing som backup.

Pris: 1992
ANNONS