3 Legged Thing X2.1 EDDIE Evolution 2 Carbon Fiber Tripod System

Betyg


(5/5)

Summmering

Evolution 2 versionen av Eddie är det minsta stativet av 3LTs 29mm Pro Serie. Byggd för att tåla upp till 12kg belastning, Eddie är kraftfull för sin storlek. Med möjlighet att användas från 125mm höjd,så är Eddie inte bara det stativ i världen som går att använda från lägst höjd, det sträcker sig ända upp till 1,64m som mest dessutom.

Eddie's patenterade multi-funktionalitet gör stativet till ett av de mest stabila och användarvänliga kompakta pro stativet någonsin producerat. Eddie är en hybrid mellan ett typiskt litet kompakt resestativ och ett stort kraftigt stativ, i en kombination av vår kraftiga 29mm kontruktion med en flexibel 5 sektions ben så det kan fällas ihop så litet som behövs för att på ett smidigt vis följa med dig på dina resor.

Eddie har även ett löstagbart ben som kan användas som monopod.

Lägsta höjd: 125mm
Högsta höjd med bortplockad mittpelare: 1290mm
Högsta höjd med mittpelare nere: 1317mm
Högsta höjd med mittpelare utdragen: 1530mm
Storlek ihopfälld: 425mm2014-09-26 RaiderViking


Att använda: 5 Hållbarhet: 5
PLUS: Lätt, Stabil och funktionell
MINUS:

Har haft denna nu i ett par månader och testat den grundligt. Och jag kan sammanfatta min erfarenhet med ett ord, imponerande.

Stativet är så pass lätt som man kan förvänta sig av ett modernt stativ i kolfiber(1470gr utan huvud) och utan mittenpelare blir det lagom höjd.

Benen är 5 delade och friktionslåsen för varje sektion är precisa och enkla att öppna/låsa där man bara behöver vrida ett fåtal grader innan benen går att fälla ut. Benen är även väldigt enkla att plocka isär och rengöra efter en tur till naturen.

Stativet är väldigt stabilt, har provat det i stark vind och även om jag tog bilder med 36s slutartid så var det nästintill obefintlig oskärpa i bilderna, den oskärpan som uppstod syntes endast svagt vid 100% förstoring och syns inte vid utskrift i A4 storlek.(Har en bild här på FS sen den turen, den heter "Det var en stormig natt"t i mitt galleri Nattfoto.

Säljs nu hos Scandinavian Photo i Sverige.

Köpte min direkt från 3 legged things webshop innan svensk återförsäljare fanns. Kan inte skriva det av ngn anledning i avsedd ruta.

Liknande produkter: Triopo, Benro, Sirui, Manfrotto

Kundtjänst: Snabba att svara via email och mkt hjälpsamma

Pris: 3600
ANNONS