Annons

Gitzo GM4542

Betyg


(5/5)

Summmering

Enbensstativ av kolfiber i fyra sektioner. Högsta höjd 159cm, lägsta (ihopkört) 58cm. Rördiametrar 25, 29, 33, 37 mm.2019-10-06 Michael Johansson


Att använda: 4 Hållbarhet: 5
PLUS: Högt, stabilt och stadigt.
MINUS:

Det är inte så ofta jag använder ett enbenstativ vilket gjort att jag tidigare gått på två lågbudgetvarianter. Det gjorde knappast att jag använde dem mera, rangliga och ganska korta som de var. Jag tröttnade efter ett tag och beslutade mig för detta Gitzo, stabilt och långt (jag är 191 cm) men också betydligt dyrare.

Tack vare de relativt tjocka benen är det väldigt stadigt och känns som att det skall klara betydligt större tyngder än vad jag någonsin kommer att sätta på toppen av detta stativ. Apropå toppen så består denna av en rund, gummiklädd platta med en vanlig kameraskruv i mitten. På detta har jag satt ett Manfrotto huvud #234 för att kunna vinkla kameran uppåt/neråt. Fullt utdraget blir denna kombination några decimeter högre än min ögonhöjd vilket ger marginal om jag behöver sätta det i en sluttning eller grop och ändå kunna stå rakt. Stabiliteten gör också att det kan användas som vandringsstav.

Köpt hos: Wex Photo Video, Birmingham UK (www.wexphotovideo.com)

Elinchrom ELB 500 TTL