Annons

Novoflex Magicball

Betyg


(4/5)
(baserat på 2 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!



Hans Klinga
2011-08-31 malmön
PLUS: Fint arbete, lätt att jobba med även med handskar på händerna.
MINUS: Se min kommentar.

Har jobbat många år med denna Magicball. Allt OK, om man bortser från skruven där kameran fästes. Då denna skruv är gjord av mässing så den klarar inte av belastnimgen an tunga teleobjektiv. Köpte från Hans Ohlsson ett snabbfäste vilket jag med hjälp av 4 skruvar fäste på kulleden. En perfekt lösning. Leverantören Novoflex var inte intresserad att lyssna på mitt tel.samtal om detta problem. ???

Kundtjänst: ???

Köpt hos: Hans Ohlsson
Staffan Häggqvist
2010-04-18 cool cat
PLUS: Otroligt fin finish, gedigen, välkonstruerad, snabb inställning och med en hand, passar alla fotovinklar, stativet är den begränsande faktorn. Passar höger och vänsterhänta, och har inte minst viktigt snabb/trygg låsning av kulan.
MINUS: Kulan är oskyddad på 2 sidor, kanske risk för skador vid ovarsam hantering, ska skaffa en bubbelplastpåse som överdrag när det inte används.

Den har 3 vred, ett för låsning och ett för inställning av friktion och förstås ett för koppling av kameran till huvudet.
Vredet för låsning är lagom stort och det kan hanteras med handskar, är kamerans tyngdpunkt rimligt nära centrum (i balans) kan man skifta till ny fotovinkel utan att stödja kameran med andra handen. Eftersom vredet är rejält och det krävs minimalt med handkraft för öppning/låsning litar jag 100% på dess förmåga. Det går att vrida kulan och spegelvända så både höger och vänsterhänta kan sätta vredet på den sida som passar en bäst, perfekt då jag är vänsterhänt. Stativhuvudet förefaller att passa småbild/storformat/filmkamera pga av sin smarta konstruktion och rörlighet.
Friktionsvredet sitter vid låsets bas och reglerar rotations trögheten, vredet är pyttelitet, så här är det handskarna av som gäller!! Ökad friktion kan vara bra att ha i lägen då du vill du slippa låsa kulan, tex för att följa rörelser som kräver panorering på fri hand, men ändå få fördel av stativet som stöd. Med lagom trögt läge inställt (steglöst inställbar) bör du få hyfsad kontroll över rörelsen, hur bra beror på din fin-motorik.
Vredet för koppling av kameran till kulan tycker jag inte ger 100 % trygghet vid fingertight åtdragning, har erfarit att skruven ”lossnat” någon gång och glappat. Tänker skaffa en snabbplatta för kameramonteringen så kan skruven dras fast för gott med verktyg.

Kundtjänst: Bra personal, fin kundservice.

Köpt hos: Aifo AB
ANNONS