incase Ari Marcopoulos Camera Bag

"Slingback" väska designad av fotografen Ari Macropolis. Hälften ryggsäck, hälften axelremsväska. Rymmer kamera och flera objektiv. Rymmer iPad, iPhone och/eller en 13" MacBook Pro. Tillverkad i vattenavvisande canvas. I separat fack finns även en "regnrock" för väskan.

Betyg


(5/5)


2019-01-11 Framsidan


Hållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4
PLUS: Bekväm väskan som är både ryggsäck och axelremsväska - slingbag. Den har ett förhållandevis kompakt ytterformat.
MINUS: Canvaskläseln tenderar att bli ganska smutsig vid flitigt användande. Inredningen är ganska svår att ändra eftersom det finns få avdelare medlevererade.

inCase Ari Macropoulos Camera Bag är en slingback-väska som rymmer mycket utrustning men samtidigt är ganska kompakt i formatet. Den är formgiven av "äventysfotografen" Ari Macropoulos. Den rymmer förvånande mycket för sitt yttre format. Den rymmer antingen en komplett Leica TL-utrustning till en mindre Hasselbladutrustning. Min TL-utrustning består av Leica TL 2-hus med Visoflex II och Summicron-TL 23 mm 2 ASPH. En Super-Vario-Elmar-TL 11-23 mm ASPH, en Summilux-TL 35 mm 1,4 ASPH samt en APO-Vario-Elmar-TL 55-135 mm ASPH. En Apple Mac BookPro 13 tum samt ND-, POL-filter, batteriladdaggregat och diverse rengöringsattrialjer.
Väskan rymmer alternativt en Hasselblad 503 CW med Planar CF T80 mm 2,8 och prismasökaren PME 45, ett extra A12 magasin, Distagon CF T 4/50 FLE eller Sonnar CF T 4/180 plus en del extra filmer.
Väskan är rimligt bekväm att ha på ryggen med Hasselbladutrustningen, men jag föredrar den lättare Leica TL-utrustningen eller en blandning av Leica TL- och Leica M4-P-utrustning. Att bära väskan med tungt innehåll känns i både rygg och axlar efter en längre vandring. Hasselbladutrustningen passar ärligen bättre att transportera i Hasselblads aluminiumkoffert 712.
Det är smidigt att ha Ari Macropoulos Camera Bag över axeln med den kortsida som har ett bärhandtag nedåt så jag snabbt kan ta tag i handtaget och dra fram väskan till bröstkorgen från ryggen. Då blir innehållet i väskan lätt åtkomligt. Jag trivs riktigt bra med inCase Ari Macropoulos Camera Bag.
I botten av väskan finns ett regnskydd och remmar för att hålla ett litet stativ. Praktiskt. Inredningen kan anpassas i rimlig utsträckning. Kardborreförsedda avdelare mm. men det finns andra smidigare inredningslösningar (Peak Design ex.vis.).

Liknande produkter: Crumpler, Ona, ThinkTank, Peak Design m.fl.

Köpt hos: Köpt från inCase hemsida www.incase.eu

Pris: 2045

Lastolite HaloCompact