Annons

LowePro Fastpack 250

Betyg


(4.56/5)
(4.39/5)
(3.89/5)
(baserat på 18 recensioner)
Skriv en egen recension2018-01-09 bomaltHållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Rymmer kamerautrustning, laptop/surfplatta.
MINUS: Den vadderade del för kamerautrustningen är ganska liten. Övre delen av väska har sämre vaddering. Inget regnskydd.

En mindre ryggsäck som rymmer en mindre kamerautrustning. Även en laptop eller surfplatta kan förvaras i ett vadderat utrymme närmast ryggen.

Den vadderade delen för kamerautrustningen är ganska liten och rymmer inte så mycket. Den övre delen av väskan som inte är vadderad är väl tänkt för klädesplagg och annat man vill ha med sig.

Väskan saknar "inbyggt regnskydd" som kan dras över vid behov.

Köpt hos: Privat

2014-06-09 PeterleijonHållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Får med dator/surfplatta och några extra kläder
MINUS: Kunde varit lite djupare objektivfack

En mångsidig ryggsäck som man får med det viktigaste i.

Pris: 300

2013-06-27 RossenHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Prisvärd väska för en mindre utrustning plus laptop.
MINUS: Trots sidoöppningen blir åtkomsten krånglig då väskan måste av innan man kan få tag i något.

Hållbarheten har det inte varit några som helst fel på, jag har haft väskan ett antal år och inget har gått sönder. Jag tycker dock inte den är så värst smidig trots sidoöppningen. För en lite mindre utrustning, utan en långt telezoom fungerar storleken bra, med telezoom blir du dock tvungen att ha detta monterat på huset för att få med det då inga andra fack är stora nog.

2013-03-27 Ludde83Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: - Priset - Vadderingen
MINUS: - Avsaknad av regnskydd - Avsaknad av stativfäste

Väldigt nöjd med väskan. Använder den som både skolryggsäck och kameraväska.

Jag saknar dock tre saker.
1. Det skulle vara trevligt att kunna koppla loss avbärarbältet. Detta då vikten i väskan inte alltid kräver att det används.
2. Ett inbyggt regnskydd att dra över väskan när det blir lite sämre väder.
3. Stativfäste eller möjlighet att själv kunna fästa ett sådant.

Köpt hos: Expert

Pris: 750

2011-03-24 BiodlarenBekvämlighetsfaktor: 5

Efter tre skiddagar i Cortina så måste jag säga att jag är riktigt nöjd. Sitter bra på ryggen och man kommer snabbt åt kameran. Bra även som handbagage på planet.

Köpt hos: Expert

Pris: 999

2011-02-27 roffen2Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Rymmer laptop och kamera + objektiv och klarar handbagagemåtten på flyget
MINUS: Inte så snygg, enklare bärremmar

Äntligen har jag hittat min reseryggsäck. Den klarar precis min laptop (normalstor), kamerarhus, blixt, ett par objektiv och lite andra prylar. Och är inte tjockare än 23 cm, som verkar vara maximimåttet hos "normala" flygbolag. OK, Ryanair har 20 och jag har varit med om att de varit väldigt petiga och tvingat massa passagerare att checka in sitt handbagage.

Bra med utanpåliggande ficka för vatten eller termos. Facken inuti är lite mer rektangulära än på andra ryggsäckar, men ska inte vara problem att få med det man behöver för resan. Inget inbyggt regnskydd, men ser ut att tåla åtminstone fukt.

Stativet får jag packa i den stora resväskan, inga problem.

Jag fick denna rekommenderad av Cyberphoto, när jag bad om hjälp att hitta något man kunde ha som handbagage.

Liknande produkter: Lowepro Compu Rover, Dörr Icebreaker

Kundtjänst: Alltid hjälpsamma och inget problem med byten

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 835

2009-09-04 ClassicHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Bekväm. Diskret. Välbyggd. Genomtänkt.
MINUS: Inget stativfäste.

Letat länge efter en bra rygga då min 20 år gamla axelväskan börjat bli för tung för axlarna. Provade denna ryggan och jag gillade den direkt. satt som gjuten. Hade den på min varje dag under en tre veckors resa till Thailand utan att ryggen klagade för mycket. Är tungt lastad med en Mark III , två objektiv , blixt , batterier , videokamera + en massa annat lull-lull. Det bästa av allt. Ryggan är ful som stryk. Inga flaschiga färger eller dyra loggor som drar blickarna till sig. Mindre risk att någon kan gissa att det finns prylar i för si så där 40 papp i den.
Datafacket är perfekt att ha resepapper och andra dokument. vet var man har det och det blir aldrig skrynkligt.

Synd bara att man inte kan fäste ett stativ på den.
Midjebältet kunde varit kraftigare och bekvämare.

Köpt hos: Blocket

Pris: 500

2009-07-03 Mattias AnderssonHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 1

PLUS: Rymlig
MINUS: Axelremmarna och höftbältet

En riktigt bra väska som lyngt hade fått toppbetyg av mig, OM det inte varit för underdimesnionerade axelremmar och höftbälte.

2009-07-02 SantoHållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Bra balans, bekväm, lätt att komma åt allt, Dragkedjor löper lätt.
MINUS: Lite ful.

Detta är vad jag har väntat på... En ryggsäck som passar mej perfekt. Jag är en IT konsult med vissa anlag för design men mest för den tekniska delen. Jag tycker om att fotografera förstås. Mitt liv måste få plats i en ryggsäck och det skall varra enkelt att komma åt prylarna. Jag köpte en icebreaker eftersom det verkade vara en stöddig sak. Köpte en Medium för jag ville ha en behändig väska. Den var stor som ett hus! Jag gick då till Cyberphoto´s hemsida och kolla efter en bra "sling" ryggsäck som skulle rymma mina viktigaste saker. Valet blev en LowePro Fastpack 250 eftersom Cyberphoto rekomenderade det. All heder åt Cyberphoto! När dom rekommenderar något så är det bra!

Denna ryggsäck får plats med en laptop, ett par objektiv, en blixt, batterier, minneskort med mycket mera. Den känns inte stor och bökig och har en fruktansvärt bra balans. Man kan ställa den rakt upp och ner på golvet och komma åt det man behöver. Tidigare ryggor har för mej vurpat. Om du är på språng och ser något du vill fota, släpp ena axelremmen och dra ut kameran från sidan på ryggsäcken. Du har även ett praktiskt fack upptill där jag som konsult har lite usb minnen, en liten mobil hårddisk, mina två telefoner med mera. I Axelremmen kan man ha sin Ipod nano eller den lilla telefonen.

Allt i denna ryggsäck är väl genomtänkt men kanske på bekostnad av utseendet. Men vill jag vara "ball" så får jag vällan rycka ut min gamla National Geographic shoulder bag.

Kundtjänst: Cyberphoto... Sveriges bästa kundtjänst. I Shit you not.

Köpt hos: Cyberphoto

2009-06-22 perborjesonHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Rymlig, hyfsat diskret. Gott om fack för prylar och utrustning.
MINUS: Inget fäste för stativ. Bökigt att komma åt tillbehör utan att ta av sig väskan. Kunde varit lite snyggare. Klent bärsystem, obekväm längre stunder.

Behövde en rymlig transportväska med plats för dator och köpte denna på ren chansning, den kändes komplet i förhållande till priset medan motsvarande väskor gick loss på minst det dubbla. Så här ett år senare är det dags väl att sätta ett omdömme på "fyndet".

Som ren transportväska är den verkligen gjuten! Sväljer en rejäl kamera med tre objektiv och den nödvändigaste utrustningen, plus laptop. Lite pusslande och man kan förmodligen få i ännu mer. Det övre tillbehörsfacket rymmer en hel del, man kan med fördel ha ett ombyte strumpor + t-shirt, dricka och matsäck med sig. Har man ingen laptop med sig kan fickan användas till annat. Suveränt!

Däremot är det ingen väska man gärna hasar runt på längre stunder. Bärsystemet är primitivt och avlastar inget vidare om man har packat tungt. Dessutom blir väskan rätt bylsig om det ligger mycket grejor i den... Ska man knata runt en massa gäller det att tömma på allt onödigt (lämna åtminstone datorn på hotellrummet) annars blir man fort slut i ryggen.
Andra saker jag retar mig på som fototurist är avsaknaden av stativficka, samt att det är väldigt bökigt att komma åt objektiven utan att behöva lägga ifrån sig väskan.
Sen kan jag inte låta bli att reta mig på utseendet, diskret visserligen men den är inte vacker att se på.

Ödesfrågan - Skulle jag köpa väskan om jag stått inför samma val idag?
Inte för den prislappen. Men nu har bl.a Cyberphoto sänkt priset till runt 500 kr, det känns mer rätt. Som förvaring och för ren transport funkar väskan bra. Men som ryggsäck är den inte helt genomtänkt och därför hade jag troligen satsat på en mer påkostad väska med bättre bärsystem. Numera använder jag min Fastpack endast då jag behöver ha dator med mig, normalt åker grejorna ner i min Kata Sling istället.

Liknande produkter: Compu Daypack

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 998

2009-05-02 Peter SundellHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Lätt, bra möjligheter att ställa in facken.
MINUS:

Lätt och smidig att bära och ta på sig, den är perfekt för dagsutflykter när man inte behöver ha med sig ryggsäcken med "all" utrustning.

Kundtjänst: Inget behov, jag visste vad jag ville ha.

Köpt hos: Expert

Pris: 1044

2009-04-21 Fredrik O.Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Billig, rymlig, bra design av fotofack och sidoöppning för enkel åtkomst till kamerahuset, separat utrymme i toppen för förvaring av annat.
MINUS: Inget att fästa stativ i, man kan inte montera av midjefästet när man inte använder det.

En jättetrevlig väska som man får plats med det mesta i. Perfekt för någon likt mig som inte bara vill ha en dedicerad fotoryggsäck utan även vill ha ett fack att plocka med sig annat som necessär och böcker om man ska bort någonstans övernatten.

Fotodelen ligger underst i väskan och är väl skyddad med justerbara väggar. Man kommer åt denna del när väskan är liggandes. Jag får utan problem plats ett kamerahus med normalzoom, 2 fasta gluggar, ett tele plus ett extra objektiv samt laddare. Bra också att man kan öppna väskan från sidan och komma åt kamerahuset utan risk att tappa ut något innehåll eller att behöva ta av hela väskan.
Att tänka på är att facken överst i fotodelen är smalare än de i botten. Jag har inga problem att dumpa laddare och någon fast glugg i dem men om man vet med sig att man kommer bära på lite fler större optik så kolla Fastpack 350 som är 6-7 cm högre som har större fack även ovan.

Den övre förvaringsdelen kommer man åt när väskan är stående och är perfekt för att stoppa i lite kläder, böcker eller annat man vill ha med sig. Den har även en del fickor i sig där man kan stoppa ner plånbok, hårddisk eller annat.

Baksidan har även plats för en laptop, eller som i mitt fall magasin. Det finns även en del fickor på utsidan för manual, mobil, vattenflaska mm. Dock inget för stativ.

Ryggsäcken sitter rätt bra och är snygg men inte uppseendeväckande. Man vill ju inte alltid skylta med att man går runt med massa fotoutrutsning.

Summa sumarum så är jag väldigt nöjd över köpet och den var lät värd den 500-ing som jag fick den för från Cyberphoto och den är en väska jag verkligen rekommenderar.

Liknande produkter: Fastpack 350, Kata DPS-DR 466

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 499

2009-02-17 fabbemannenHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Allting
MINUS: Är när man ska sätta in sin laptop i det bärbara facket så repar man lätt den iom dragkedjan, men det är bara att använda en handduk om datorn.

Väskan är förövrigt en mycket bra väska! Jag har inte haft den så länge, men dom gångerna jag varit ute och fotat med den på ryggen så har den varit hur bra som helst. Går väldigt snabbt att få upp kameran utan att behöva ta av väskan också. Ett klart köp, rekomenderas!

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 995

2008-12-30 foagHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Rymlig, robust, bekväm, ommöblerings-lösning i kamerafacket, snygg, många småfack
MINUS: Än så länge inga :)

Har efter ett par veckors kånkande med full packning ingenting att klaga på överhuvudtaget. Mycket bekväm att bära på, och inga problem alls att fylla med allt möjligt.

Har ännu ingen arsenal av objektiv att packa i, men de jag haft har rymts med råge.
Stor fördel att man inte behöver ta av sig hela ryggan för att få ut kameran, utan att det räcker att slänga den runt sidan och plocka ut ur det geniala facket.

Tål regn och snö väl har jag märkt, och den känns fruktansvärt säker och stabil att ha med sig.

Facket för mp3-spelare eller liknande småelektronik på axelremmen är också en fördel för oss musikälskare :)

Laptopfacket kunde haft ett paralellt fack för papper, tidningar o.dyl. Dessa går dock in utan problem, men dét hade varit trevligt med ett eget fack.

Liknande produkter: Kollade på en uppsjö av olika väskor med utrymme för laptop

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 850

2008-08-12 asplindHållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 4

PLUS: Mycket bra plats, går snabbt att få fram datorn och kameran.
MINUS: Väldigt tung med full utrustning, men de beror kanske på utrustningen ;) haha

Schysst väska som fan, har med mig min laptop, D80 överallt. Har även mitt 70-200 2,8 objektiv på D80 i väskan! Precis så den får plats... Bra köp..

Liknande produkter: ICA Plast-Kasse.

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 990

2008-07-30 HyperactiveHållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 5

PLUS: Smidig - Gott om fack - Rymlig - Snabbt att få fram kameran.
MINUS: Stativfäste saknas

Jag valde mellan 250 och 350, 350 verkade lite för stor.
Har gått runt med en Dörr adventure icebreaker och ville nu ha nånting lite smidigare. Var rädd för att det skulle bli lite trångt men det blev perfekt. Får helt utan problem med mig D80 med monterat batterigrepp och objektiv monterat. Då får man plats med 2 objektiv till och blixt.
Helt ok övre förvarings utrymme.

Liknande produkter: Slingshot 300
Flipside 300

Kundtjänst: Bara positivt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 850

2008-03-26 UpaflashHållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: Kompakt Smart utrymmes uppdelning
MINUS: Har en förmåga att "glida runt lite" på ryggen trots midjerem. Bristen på möjlighet att fästa ev. stativ.

Saknar laptop men i det utrymmet får reflexfilten och en kompletterande skiva rum i.

Liknande produkter: LowePro Slingshot modeller

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 850

2008-02-15 WandeHållbarhet: 4 Bekvämlighetsfaktor: 3

PLUS: + Smidig + Diskret + God kvalité + Får plats med annat än bara dator- och fotoutrustning + Ombyggnadsbar fotodel
MINUS: - Mindre skön att bära under längre stunder - Inte speciellt vacker

Impulsköpte denna väska när jag kom på att jag ville ta med mig min Macbook tillsammans med min fotoutrustning till USA.

Är väldigt nöjd med väskan som helhet. Den är liten, smidig och rymmer förvånansvärt mycket. Laptopfacket sitter på sidan och vilar mot ryggen, det är vadderat så att man slipper skava datorn mot ryggen.

Fotofacket är nog identiskt med exempelvis Slingshot 200. Du får plats med ett hus med exempelvis Nikons 17-55 2,8 (monster) monterat samt fyra medelstora objektiv eller blixtar.

Finns ett litet fack på mitten av väskan som är kanon för exempelvis instruktionsböcker eller mindre litteratur. Finns även ett toppfack som har fickor för mobiltelefon, pennor, mp3-spelare och lite smått och gott. Där får man även plats med plånbok, vattenflaska och frukt/mackor eller vad man nu vill ha med sig.

Som mest hade jag en Nikon D300+batterigrepp, Nikon 17-55 2.8, Nikon 50 1.4, Macbook, instruktionsböcker, två vattenflaskor och en guidebok i väskan. Då är det lite jobbigt att bära den längre sträckor. Jag kan säga att jag hade ganska ont i ryggen när jag hade gått en heldag i New York med betydligt lättare packning.

Väskan är diskret. Ser ut som vilken väska som helst för den oinvigde. Den skriker inte "Hej! Jag bär omkring på kamerautrustning för alldeles för mycket pengar. Råna mig!". En nackdel är väl att den inte är speciellt vacker. Men det är ju en smaksak.

Kort och gott så är det en kanonbra väska när man behöver få med sig så mycket utrustning som möjligt när man ska färdas mellan platser utan att behöva släpa på gigantiskt. Bra handbagage exempelvis. Men det är ingen väska jag rekommenderar att bära runt på under längre stunder.

Rekommenderas varmt.

Liknande produkter: LowePro Slingshot AW200

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 850