Lowepro Hatchback BP 250 AW II blå/grå

Saxat från www.cyberphoto.se: "En lätt, flexibel och sportig ryggsäck för dagsturer, där du kan bära med dig både fotoutrustning och andra prylar för turen." slutsaxat.

Betyg


(5/5)


2019-02-26 martley


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
Jag gillar konceptet med att luckan till kameradelen sitter på "fel" sida av ryggan, dvs mot ryggen. Dessutom är det fiffigt att all kamerautrustning sitter i en separat väska som går att ta ur ryggan. Antingen kan man ta ur den och använda ryggsäcken som en vanlig ryggsäck, eller så skulle man, rent teoretiskt, kunna ha flera innerväskor som man bestyckar med inredning och utrustning olika för olika ändamål.
Utrymmet är stort nog för kameran med antingen ett EF-S 55-250 eller ett EF 18-135 på (i det senare fallet till och med med mmotljusskyddet monterat). Facket är förresten djupt nog för att kunna ställa EF-S 55-250 upp i ett fack. Dessutom finns plats över för ett par objektiv till eller annan utrustning som laddare och linsskydd och kablar.

Köpt hos proshop, men priset verkar ha ökat lite sen dess
https://www.proshop.se/Kameravaeskor/Lowepro-Photo-Hatchback-250-AW-II/2565762

Köpt hos: ProShop

Pris: 889
2016-11-19 Rocky_MediuM


Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
https://www.cyberphoto.se/info.php?article=105298

En normalstor ryggsäck som rymmer en hel del. I själva kamerautrymmet har jag min Canon EOS 80D med Sigma 17-50 f/2.8 och motljusskyddet bakvänt påsatt alternativt kameran med EF-S 55-250/f4-5.6 IS STM med motljusskydd bakvänt påsatt, EF 50mm f/1.8, blixt och batterier. Då finns fortfarande två små utrymmen kvar för t ex putsdukar o dyl. Alternativt får jag plats med kamera med Sigma 17-50 f/2.8 monterat och 70-200 f/4L USM liggandes parallellt med kameran.
Kamerautrymmet, som är en liten separat väska på ryggsidan går att ta bort helt, försvårar för personer som inte respekterar mitt och ditt,
Tas kameraväska och innervägg bort fungerar den som vilken ryggsäck som helst.
På toppen finns ett litet utrymme med två "fisknätsfickor" för diverse saker. Exempelvis extrabatterier, blixt och telefon. Det finns även plats för en liten termos med fikabröd och tunnare regnjacka/extratröja till exempel. På sidan ifrån dig när du har säcken på dig finns plats för en platta/iPad i max storlek 10 tum. På sidorna finns två stycken, en på vardera sida, förvaringsutrymmen för t ex mindre stativ eller vattenflaska/större termos.
På undersidan finns ett regnskydd som enkelt tas fram vid behov.

Köpt hos: www.cyberphoto.se

Pris: 599

Miops Smart Trigger