Lowepro Flipside 500 AW II: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Kameraväskor och förvaring > Ryggsäckar > Lowepro Flipside 500 AW II
Recension / Test / Priser / Fakta

Lowepro Flipside 500 AW II


Summering

LowePro Flipside 500 AW II
LowePro släpper uppdaterade ryggsäckar i den populära Flipside-serien. Storleksmässigt ligger de nära sina föregångare, men designen har ändrats en del - både utanpå och ...

Läs mer


Betyg


(5/5)
(5/5)
(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

LowePro Flipside 500 AW II
LowePro släpper uppdaterade ryggsäckar i den populära Flipside-serien. Storleksmässigt ligger de nära sina föregångare, men designen har ändrats en del - både utanpå och inuti.

Den mest iögonfallande skillnaden är nog att man bytt ut sidofickorna med dragkedja mot enklare, snabbhanterade nätfickor. Istället har man adderat ett större dragkedjeförsett fack i fronten, där man kan stoppa surfplatta och andra mindre tillbehör och tillhörigheter. De två större modellerna (400 AW II och 500 AW II) rymmer även din laptop i ett fack på insidan av huvudöppningen.

Flipside - inte som en vanlig ryggsäck
Grundidén med Flipside-ryggsäckarna är att huvudöppningen ligger skyddad mot ryggen när du bär väskan. Vill du snabbt komma åt innehållet behöver du därför inte ta av dig ryggsäcken helt, utan kan låta den sitta kvar i midjebältet och svinga den framför dig. På så sätt kommer du enkelt åt öppningen och når lätt allting i väskans huvudfack. Att väskan bärs med öppningen mot ryggen gör det också svårare att stjäla saker ur väskan när du bär den - nog så viktig när man rör sig som turist på ställen där man riskerar utsätta sig för kriminella element.

Inuti
LowePro Flipside 500 AW II har liknande inredning som föregångaren med två större flyttbara mellanväggar och fyra stycken mindre mellanväggar - även de flyttbara. På insidan av huvudöppningen finns en rejäl laptop-ficka (upp till 15" laptop-storlek), några småfickor för minneskort och en lite större, tunnare ficka för t ex filter (dragkedjeförsedd).

Utanpå
På väskans utsida finns ett par väl tilltagna axelremmar, med ett riktigt ordentligt, stoppat midjebälte och även en avlastningsrem man kan spänna över bröstet. På ovansidan finns även ett rejält, stoppat bärhandtag och en hängare om man vill hänga ifrån sig ryggsäcken istället för att ställa ner den på ett smutsigt underlag t ex - praktiskt. I väskans undre del gömmer sig både en utfällbar stativhållare och ett allvädersskydd - som enkelt dras över ryggsäcken när vädret blir alltför ogästvänligt.

Rymmer
Förslag på passande utrustning i Flipside 500 AW II är:

1-3 st normalstora till professionella SLR-kamerahus med/utan batterigrepp, det ena med monterat objektiv (upp till 400/2,8 eller liknande)
4-6 st andra större eller mindre objektiv, eller t ex en kompakt hopfällbar drönare med fjärrkontroll och extra batterier, eller enklare stabiliseringslösning
då har man normalt kvar utrymme för t ex en extern blixt och en del andra mindre tillbehör såsom mikrofon, batterier, motljusskydd, fjärrutlösare etc.

Förutom detta rymmer ryggsäcken en laptop (upp till 15" storlek), en surfplatta (upp till 10" storlek), ett normalstort stativ i det yttre stativfästet, vattenflaskor eller annat i de yttre sidofacken och en hel del övriga småtillbehör i frontfacket och innerväskan.

Tekniska data

Storlek insida (huvudfack): 30 x 19 x 48 cm
Storlek utsida: 32 x 22,5 x 55 cm
Vikt: 2,05 kg

Tillverkare: Lowepro
Tillverkarens produktsida

Recensioner

Jan Nyberg
2020-11-03 Najp

Hållbarhet: 5 Bekvämlighetsfaktor: 5
PLUS: Lätt, rymlig, öppnas mot ryggen, bra rymligt fack på utsidan, regnskydd ingår samt prisvärd.
MINUS: Ser inga direkta minus med denna väska. Storleken medger att man kan fylla ryggsäcken med en oherrans massa utrustning och då blir den rejält tung.

Har sedan tidigare Flipside 200 & 400 AW och gillar konceptet med att man kommer åt innehållet utan att behöva lägga ner ryggsäcken på marken. Kunde uppleva att Flipside 400 AW var något liten samt att stativet inte satt helt perfekt.

Jag var ute efter en större enhet som kunde rymma min utrustning samtidigt som att den inte vägde för mycket. Med tanke på att den endast väger strax över 2 kg så gör den jobbet fantastiskt bra. Andra ryggsäckar med likvärdig spec väger minst ett kilo mer.
Utan vidare så får jag i en större zoom lins, ett par tre linser med kortare brännvidd, filtersats, samt lite annat smått och gott. Smart fastsättning av stativet med dolt spänne som man tar fram vid behov.
Ett veck på mitten på locket gör att man enkelt öppnar dragkedjan halvvägs och viker upp locket och får då lätt ut kamera med monterad objektiv.
Ryggsäcken är skön att bära och har haft den på ryggen åtskilliga timmar utan problem.
Detta är min nya favorit!

Pris: 1800

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
isaacnicolaj 2021-11-17 09:35:14
Chris Berg 2023-04-20 18:12:10


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS