Leica Apo-Telyt-R 180mm 3,4: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan

Annons
Recensioner > Objektiv > Fasta objektiv > Leica Apo-Telyt-R 180mm 3,4
Recension / Test / Priser / Fakta

Leica Apo-Telyt-R 180mm 3,4

Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Tillverkare: Leica

Recensioner

Lars-Göran Hedström
2019-01-10 Framsidan
PLUS: Detaljrik återgivning med hög kontrast och livfulla färger. Klarar kraftigt motljus utan slöjning. Total avsaknad av CA. Inbyggt utdragbart motljusskydd.
MINUS: Förhållandevis tungt objektiv, 540 gram, som gör en APS-C kamera obalanserad.

Leitz/Leica APO-Telyt-R 180 mm 3,4 har i vissa kretsar fått en rent mytisk status. Det här objektivet var från början framtaget vid Leitz Canada för övervakning och spaningsändamål. Det är ett äkta apokromatiskt objektiv med hög färgkorrektion redan från full bländaröppning som tecknar ut hela småbildformatet.
Objektivet uppvisar hög kontrast, färgrenhet och detaljskärpa även vid kraftigt motljus. Jag har inte sett någon CA. Inga missfärgade kanter. Det här objektivet definierar från bländare 5,6 "State of the Art" för 1980-talets teleobjektiv. Jag har tidigare haft en Minolta/Sony APO 200 mm 2,8 till en Sony A7R. Leica APO-Telyt-R 180 3,4 har högre detaljskärpa och mer livfulla färger samt ger en 3D-känsla jämförd mot Minolta/Sony telet.
Leica APO-Telyt-R 180 3,4 fungerar utmärkt på APS-C kameror som Leica T, TL, TL2 samt CL. Jag anser att det här objektivet ger ypperligt resultat tillsammans med en 2 ggr Leica APO-Extender-R. Jag får då ett förhållandevis litet och lätt teleobjektiv på 504 mm ekvivalent brännvidd med 2X-extender och APS-C sensor. Baksidan med extendern är att jag förlorar 2 bländarsteg. Återigen är fördelen att jag även med extendern kan använda full bländaröppning med fullgott resultat. Det här utmärkta teleobjektivet är dessutom relativt billigt att köpa begagnat i gott skick.

Köpt hos: Köpt privat via eBay, Tyskland

Pris: 3960

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
björnhall 2016-08-03 14:09:42
Håkan Bråkan 2023-01-24 18:30:30


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS