Fujilfilm X-A10: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Fujilfilm X-A10


Summering

X-A10 är namnet på Fujifilms instegsmodell som tar över stafettpinnen efter X-A2. Det här är en mycket bra val som första systemkamera, tack vare sitt enkla handhavande, som ändå erbjuder ...

Läs mer


Betyg


(4/5)
(4/5)
(3/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

X-A10 är namnet på Fujifilms instegsmodell som tar över stafettpinnen efter X-A2. Det här är en mycket bra val som första systemkamera, tack vare sitt enkla handhavande, som ändå erbjuder tillräckligt med funktioner för att man ska kunna utvecklas som fotograf.

Precis som sina tidigare syskon i X-serien, är X-A10 en retrodesignad kamera i smidig storlek och låg vikt. Hanteringen är enkelt med en tydlig ratt för val mellan olika programlägen, samt två inmatningshjul som underlättar manuell inställning av bländare och slutartid. Autofokusen kan identifiera ansikten i bilden och med Eye Detection AF aktiverad, kan kameran till och med ställa skärpan på ett öga, helt automatiskt. Kamerans 3 tum stora LCD-skärm, är vinklingsbar 180 grader för t ex självporträtt.

Tillverkare: Fujifilm
Tillverkarens produktsida

Recensioner

Erik Ågren
2018-04-04 erkagn

Att använda: 4 Hållbarhet: 3
PLUS: Fungerar bra fokusera manuellt med gamla Canon FD-objektiv.
MINUS: Känns plastig. Särskilt batteriluckan inger inget förtroende. Inget fäste för extern blixt. Ingen sökare förutom den vikbara skärmen.

Köpte denna för att få nytt liv i mina FD-objektiv. Köpte till en Pixco-adapter för 399 kr. Är nöjd med kameran och adaptern förutom att kameran känns en aning plastig och billig. Men kameran är väl värd sitt låga pris.

Om man vill ta en selfie går skärmen vika upp över kameran.

Den ger bra bilder. Fotar Raw och JPG och JPG-bilderna är så bra att man inte behöver bildbehandla Raw om man inte vill.

Liknande produkter: Funderade köpa en spegellös begagnat. Men denna var så billig ny, så kunde inte motstå.

Kundtjänst: Cyberphoto är trevliga och pålitliga ifall det skulle vara något.

Pris: 2490

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
erkagn 2024-02-09 21:40:16


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS