Leica SUPER-VARIO-ELMAR-TL 11–23 f/3.5–4.5 ASPH: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recensioner > Objektiv > Zoomobjektiv > Leica SUPER-VARIO-ELMAR-TL 11–23 f/3.5–4.5 ASPH
Recension / Test / Priser / Fakta

Leica SUPER-VARIO-ELMAR-TL 11–23 f/3.5–4.5 ASPH

Betyg


(5/5)
(baserat på 1 recension)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Recensioner

Lars-Göran Hedström
2019-02-02 Framsidan
PLUS: Utmärkt bildåtergivning med livfulla färger och hög kontrast redan från full bländaröppning. Ingen påtaglig vinjettering, distorsion eller CA. Bra närgräns - 0,2 meter!
MINUS: Kunde gärna ha något högre ljusstyrka, även om den är ”normal” för vindvinkelzoomar.

Leica Super-Vario-Elmar-TL 11-23 3,5-4,5 ASPH är en kompakt vidvinkelzoom för APS-C sensor med den nya L-fattningen som Leica, Panasonic och Sigma enats om. Brännviddsområdet motsvarar 17 till 35 mm för ”fullformats”-sensor storlek. Optiken har ypperlig skärpa, mikrokontrast och livfulla färger som är Peter Karbes signum. Peter Karbe är idag ansvarig för Leicas optikutveckling. Optiken ger maximal återgivningskvalité redan från full öppning. Nedbländning innebär ingen större skillnad i skärpa och kontrast. Det inträder en svag diffraktion från bländare 11. Vinjettering finns naturligtvis i det extrema vidvinkelområdet, men kompenseras automatiskt i digitalkameror eller i bildbehandlingsprogram för RAW-filer. Värre är inte vinjetteringen. Det finns också, som förväntat, svag kudd- till tunnformig distorsion, som även korrigeras med automatik (automatiken kan väljas bort i vissa bildbehandlingsprogram). Tufft motljus resulterar inte i inre reflexer eller slöjning, återgivningen förblir kontrast- och detaljrik. Det här vidvinkelobjektivet ger utmärkt bildkvalité även i närområdet. Närgränsen är 0,2 meter! Optiken är perfekt för arkitektur- (om du håller kontroll på horisont och tilt), gatu- och landskapsfotografi.

Kundtjänst: Utmärkt service från Wibergs Foto, Leica Camera Danmark och Leica Wetzlar.

Pris: 12995

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS