Canon PIXMA iP4300: Recensioner | Tester | Produktinfo | Prisjakt - Fotosidan
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Recension / Test / Priser / Fakta

Canon PIXMA iP4300


Summering

Snabb kantfri fotoutskrift
Skriv ut ett kantfritt 10 x 15 cm fotografi med fotolabbkvalitet på cirka 36 sekunder i standardläge. Skriv ut snabba kantfria fotoutskrifter i flera format, ända upp till ...

Läs mer


Betyg


(4.33/5)
(4.67/5)
(3.67/5)
(1.83/5)
(baserat på 6 recensioner)
Skriv en egen recension
Lägg in annons för denna produkt i Köp & sälj
Registrera som stulen/förlorad!

Mer info

Snabb kantfri fotoutskrift
Skriv ut ett kantfritt 10 x 15 cm fotografi med fotolabbkvalitet på cirka 36 sekunder i standardläge. Skriv ut snabba kantfria fotoutskrifter i flera format, ända upp till A4.

Överlägsna utskrifter med fotolabbkvalitet
Upplösningen 9600 x 2400 dpi säkerställer detaljrika och livfulla resultat med fotolabbkvalitet. Den överlägsna kvaliteten uppnås med Canons teknik FINE som levererar mikroskopiska bläckdroppar med droppvolymen 1 pikoliter. Tekniken ContrastPLUS har ett extra färgämnesbaserat svart bläck som ger ytterligare djup och kontrast i fotografierna.

Avancerad hantering av utskriftsmaterial
Här finns verkligt flexibla möjligheter -- skrivaren erbjuder påskrift på DVD-/CD-skivor, automatisk dubbelsidig utskrift och dubbla pappersfack. Med den attraktiva och funktionella designen passar den här avancerade fotoskrivaren in precis överallt.

Enkel direktutskrift av fotografier
Skriv ut fotografier direkt och enkelt från alla PictBridge-kompatibla digitalkameror och videokameror. "Plug and Print" är det enda du behöver göra för att få perfekta fotoutskrifter.

Ekonomiska separata bläckpatroner
Den ekonomiska och miljövänliga hanteringen innebär att alla färgpatroner kan bytas ut var för sig. Inbyggda lampor blinkar för att visa när en patron snart är slut - du behöver alltså inte först kontrollera via datorn.

Hållbara utskrifter
Canons system ChromaLife100 ger snygga fotografier med förbättrad hållbarhet i ända upp till 100 år. När du använder skrivhuvudet FINE och Canons egna bläck och fotopapper får du alltid högkvalitativa och otroligt hållbara utskrifter.

Omfattande programvaror
Lätthanterliga program ger härliga resultat. Med några enkla handgrepp och programmet Easy-PhotoPrint skriver du ut digitala fotografier och kan sedan göra professionella fotoalbum med hjälp av programmet PhotoRecord. Använd Easy-WebPrint när du ska skriva ut webbsidor så tappar inte utskriften någon information i kanterna. Och du kan göra riktigt professionella påskrifter på dina DVD- och CD-skivor tack vare programmet CD-LabelPrint.

Fullständigt kompatibel
PIXMA iP4300 är kompatibel med Windows och Mac OS X och använder USB 2.0 Hi-Speed för att snabbt kunna överföra dina bilder till datorn.


Egenskaper

Snabba utskriftshastigheter: ett kantfritt 10 x 15 cm fotografi på cirka 36 sekunder
Överlägsen utskriftskvalitet: max. 9600 x 2400 dpi
Dubbla pappersfack, inbyggd duplexenhet, påskrift på DVD-/CD-skivor
PictBridge-anpassad
Separata bläckpatroner
ChromaLife100-system för fotografier med lång hållbarhet

Tekniska data:
Skrivarteknik Bläckstråle. 5-färgssystem med FINE-skrivhuvud och mikromunstycken för 1 pl droppvolym
Utskriftskvalitet 9600 x 2400 dpi
Utskriftshastighet 10 x 15 cm: 36 sek.
Gränssnitt USB 2.0 Hi-Speed
Pappershantering Arkmatare: A4, B5, A5, Letter, Legal, kuvert (DL-format eller Commercial 10), 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, kreditkortsformat (54 x 86 mm) Kassett: A4, B5, A5, Letter, kuvert (DL-format eller Commercial 10), 10 x 15 cm, 13 x 18 cm Cassette: A4, B5, A5, Letter, Envelopes (DL size or Commercial 10), 10 x 15cm, 13 x 18cm
Vikt papper Arkmatare/kassett: 64–105 g/m2 och Canon specialmedia (som stöds) upp till 273 g/m2
Max utskriftsyta 21X29,7 cm (A4)
Vikt 6,5 kg
Ljudnivå Cirka 34 dB (A) (inställning för bästa kvalitet)
Strömförbrukning (cd/m2) Cirka 0,5 W (standby), cirka 11 W (utskrift)
Bläckpatroner Fem separata bläckpatroner (PGI-5BK, CLI-8BK, CLI-8C, CLI-8M, CLI-8Y)
Systemkrav Windows ® XP, 2000 Professional, Millennium Edition, 98 / Internet Explorer 5.0-6.x / Pentium ® II 300 MHz including compatible processors ¹/ 128 MB RAM / 400 MB Hard disk space / CD-ROM drive / Display 800x600, Colour 16 bit Mac OS X v.10.2.8 / Safari / Intel ® processor, PowerPC G3, G4, G5 / 128 MB RAM / 250 MB Hard disk space / CD-ROM drive / Display 800x600, Thousands Colours
Mått 445 x 303 x 160mm
Medföljande tillbehör 1st uppsättning bläckpatroner, strömkabel, (USB kabel ingår ej), drivrutiner ingår.

Tillverkare: Canon

Recensioner

2008-09-01 Kjell Axelsson

Att använda: 5 Hållbarhet: 4 Driftsekonomi: 5
PLUS: Driftekonomi
MINUS: Kompatibilitet med vista, drivrutinerna

En av de absolut bästa på marknaden när det gäller driftsekonomi då jag köpte den för snart två år sedan. Fortfarande bra utskrifter i text och bild. Med Glossy får man mycket bra resultat. Den fungerar dock sämre med vista än med xp, tyvärr.
Roland Aalto
2007-09-15 R_Aalto

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra utskrifter till billig kostnad
MINUS: Inga som jag kan komma på

Skitbra helt enkelt!

Köpt hos: PC CITY

Pris: 1100
Ulrika Gustafsson
2007-02-27 Illerfantasten

Att använda: 5 Hållbarhet: 4
PLUS: Bra färger och fina utskrifter. Tyst.
MINUS: Något mörka, behöver ljusas upp. S/V är ok, men inte riktigt rätt. Blir gärna en antydan till rött, dock inte så det stör.

Köpte en 3300 för någon månad sedan, blev inte alls nöjd med utskrifterna. (Dock upptäckt i efterhand vad felet var.) Köpte denna igår och är supernöjd! Lätt att installera och att använda. Den är väldigt tyst vilket jag tycker om då jag gärna är uppe på natten.

Har som skrivet inte haft den länge, men jag är jättenöjd med det jag hittills testat och skulle verkligen rekommendera denna.

Liknande produkter: Canon 3300

Köpt hos: Inet Data

Pris: 995
Karl Gaffron
2007-01-15 Honda

Att använda: 5 Hållbarhet: 2 Driftsekonomi: 2
PLUS: Bra utskrift
MINUS: Dålig driftsekonomi och lurendrejeri.

Inköptes i Oktober 2006 på PC-City. Lätt att instalera,bra bruksanvisning, mycket bra utskrifter. men vad hjälper det när varningsmedelandena för felaktig bläckpatron står som gärsgårdspinnar i skärmen? Har haft kontakt med canons support vid 2 tillfällen och uppmanats byta den spökande bläckpatronen a´179kr.utan att det löst problemet. Vid sissta kontakten med supporten ombads jag lämna in skrivaren för reparation, (byte av skrivarhuvud)? Canon har haft mycket problem med 4300-an,det intrycket fick jag av supporten.Man kan undra om inte canon säljer skrivaren för billigt och försöker ta in förlusterna på bläck och skrivarhuvuden? Dessutom har man codat alla patroner så att det inte ens går att köra en ren svartutskrift i exempelvis World om det skulle vara slut på någon färg.
Köp inte en sådan här skrivare från canon!!!!

Liknande produkter: HP

Kundtjänst: Ärliga

Köpt hos: PC CITY

Pris: 990
Peter Svelenius
2007-01-09 Peter S

Att använda: 4 Hållbarhet: 4
PLUS: Mycket prisvärd! Bra utskriftskvalité.
MINUS: Färgstick i vissa färgbilder och det verkar omöjligt att skriva ut riktigt sv/v.

(Tidigt omdöme, har bara haft den ca en vecka.)

Överraskande bra kvalité redan från första utskriften med enbart grovinställningar. Utskrifterna blir över lag lite mörka, så de behöver ljusas upp något.

Största nackdelen är att vissa bilder får irriterande rödstick samt att sv/v inte blir riktigt sv/v ens med gråskaleutskrift (inget unikt för denna skivaren, gäller nog de flesta skrivare utan gråskalepatroner).

Liknande produkter: Canon Pixma 4200, 5200, 5300

Kundtjänst: Ok

Köpt hos: JME Data

Pris: 995
Günther Dippe
2006-10-27 gdip

Att använda: 5 Hållbarhet: 4 Driftsekonomi: 4
PLUS: Förvånansvärt snabb, utmärkt utskriftskvalité på blankt fotopapper (Canon GP-501), stramt snygg design, mycket enkel att installera.
MINUS: Hittills inga direkta. Jag använder Mac och skrivarens drivrutiner inkl. tillbehör verkar inte vara i samma klass som för Windows.

Hade sedan tidigare en Epson Photo EX (A3) men den fungerar inte med min iBook. När jag nyligen uppgraderade min kamerautrustning till Nikon D70s med div optik kände jag att det skulle vara trevligt att kunna skriva ut färgbilder och då kanske inte så mycket för egen del som för att kunna ge bort bilder till släkt och goda vänner. Kravet var att hitta en billig skrivare med god driftsekonomi och som dessutom skriver ut bilder med mycket hög kvalité (låter näst intill omöjligt så här i efterhand). iP6600D och iP5300 var för dyra utan att (på papperet) erbjuda något som kunde motivera mig att spendera ytterligare ca 500.-. Epsonskrivaren nådde inte alls upp till samma höga omdömen vad gällde utskriftskvalitéten som iP4300 i de recensioner jag läste. Därmed föll valet på iP4300.

Du som läser detta bör vara medveten om att jag inte kan uttala mig om hållbarheten och i dagsläget inte heller om driftsekonomin. Jag har satt bra på de båda eftersom skrivaren ger ett hyfsat stabilt intryck och i åtminstone en recension fick den ett högt - mycket högt betyg för driftsekonomi. Med tanke på att patronerna kostar ca 600.- och skrivaren kan sägas kosta ca. 400.- så är det ok om den bara håller ett år. Däremot är det inte miljömässigt ok om den bara håller ett år!

Installation och första utskrift
Det var inga problem att installera skrivaren och inte heller skriva ut första fotot. Jag kollade några av Canons webbplats(-er) för att se om drivrutinen ev. uppdaterats eller om jag kunde hitta en särskild färgprofil till skrivaren men det gjorde jag inte. Är inte speciellt imponerad av vad Canon presterar på webben.

Slutsats
Denna skrivare är hittills en mycket trevlig bekanskap. Du kan skriva ut i alla tänkbara format upp till A4 och även etiketter till CD/DVD går bra. Utskrifterna är mycket bra. Jämfört med min Dell 1905-skärm så blir de något mustigare i färgerna men det är inga problem med kornighet eller oskärpa.

Övrigt
Ett ord om Canons GP-501papper. Just nu (06-10-27) kan du köpa två-för-en (275.-/200 st A4) på Inet. Ett blankt fotopapper som ger hög utskriftskvalité. Min recension bygger på utskrifter med detta papper. Jag har inte testat iP4300 med några andra papper.

Komplettering 06-10-30
Efter ca 40 utskrifter är min iakttagelse med ovanstående skärm och dator att utskrifterna blir något mörkare än visningen på skärmen. Låt skärmvisningen vara åt det ljusare hållet jämfört med hur du vill att de skall vara bli i utskrift.

Liknande produkter: Canon PIXMA iP6600D, Epson Stylus Photo R220, Canon PIXMA iP5300

Kundtjänst: Har inte behövt utnyttja dem än.

Köpt hos: Inet

Pris: 995

Forumdiskussioner

Det finns just nu inga diskussioner kopplade till denna produkt. Det kan ändå finnas diskussioner som går att hitta med sökfunktionen.

Till salu i Köp&Sälj

Det finns just nu inga publicerade radannonser med denna produkt.

Bilder tagna med produkten

Det finns just nu inga publicerade bilder med denna produkt.

Ägare

Medlem Lagd i kameraväska +
joma79 2006-10-14 23:37:56
pascalkaveryd 2006-10-20 17:34:39
k.ingemar 2007-01-04 12:13:35
Christian86 2007-01-28 21:39:17
johan_91 2007-02-06 17:36:54
Michaelc 2007-02-08 20:32:55
Patrik Berggren 2007-03-13 18:59:46
Nitewalker 2007-03-21 13:56:47
Nisse_65 2007-04-17 18:30:50
Balzary 2007-04-20 15:24:19
Ecoton 2007-06-14 00:44:32
Jesper22 2007-07-17 00:23:29
Schultzén 2007-07-23 02:01:42
Hedsves 2007-08-05 17:04:48
Falt 2007-09-01 14:43:46
Sipen 2007-11-13 08:35:40
Emmalltid 2007-12-07 23:18:07
jonasprivate 2007-12-25 23:49:02
jo-er 2008-03-20 18:22:29
Kjell Axelsson 2008-08-30 17:56:45
MaagnusJ 2008-12-10 15:09:36
bamse_gbg 2009-03-03 17:32:30
perolcar 2009-03-31 22:22:07
Adlad 2009-09-04 09:57:20


Ser du något felaktig information? Kontakta oss och beskriv felet noga så skall vi kika på det.

ANNONS